2018. november 29.

Bécsújhelyre szállítják a Vitoflex 300 SRT 10000 kazánt

Ismét egy nagy méretű és tömegű kazán hagyta el a dombóvári gyárat.

A mai napon kiszállításra került egy Vitoflex 300 SRT 10000 típusú kazán, melyet Bécsújhelyre szállítanak. Az igen nagy méretű kazán 16 hétig készült, több mint 1000 munkaórát dolgoztak rajta kollégáink.

A 42 t össztömegű berendezés 1200 db füstcsövet tartalmaz.

Köszönjük minden közreműködő munkatársunknak a támogatását!

srt_10000.jpg

2018. november 28.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft., mint véradóbarát munkahely

Kitüntetést kapott cégünk a kihelyezett véradásokon való aktív részvételért.

2018. november 27-én került sor Budapesten arra a díjátadó rendezvényre, ahol a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége VÉRADÓBARÁT MUNKAHELY kitüntetést adományozott a Viessmann Technika Dombóvár Kft. részére.

Vállalatunk 2015 óta évente kétszer biztosítja a Magyar Vöröskereszt számára helyben a véradási folyamat lebonyolításának lehetőségét, támogatva ezzel a vérkészletek stabilitásának megőrzésére szolgáló munkájukat. A részvételi arány ugyan változó, annak száma alkalmanként 20-30 fő között alakul. Ez a dolgozói létszámhoz viszonyítva 8-10%-os részvételi arányt jelent.

Méltán lehetünk büszkék mindazokra, akik ez idáig, illetve a jövőben egyetlen véradásukkal három betegen tudtak/tudnak segíteni. Kimondható, hogy a kitüntetés nektek szól!

Az ügyvezetés, valamint a Magyar Vöröskereszt nevében is köszönjük önzetlen segítségeteket! Segítsük továbbra is ebben a formában a betegek ellátását, csatlakozzunk minél többen a véradók köréhez, mert soha sem késő!

voroskereszt2.jpg

2018. október 19.

ASME-tanúsítás újabb három évre történő meghosszabbítása a dombóvári gyárban

Három auditor jelenléte mellett zajlott 2018. október 17-én és 18-án a dombóvári telephelyen a második ASME-audit, mely során az ASME-Code-nak való megfelelőséget ellenőrzik az üzemben. A New York-i székhelyű ASME (American Society of Mechanical Engineers) egy gépészmérnökökből álló szakmai/szabványosítási szervezet.

Eredményeként az ASME "megfelelőségi jelölést" (Certification Mark with H designator - minősítő H pecsét) a gyárunk további három évre megkapta, miszerint a Dombóváron gyártott  ASME-Code szerinti kazánokat továbbra is szállíthatjuk az észak-amerikai (USA, Kanada) piacra.

Köszönjük az auditor, ill. a minket támogató AIA közreműködését, valamint az előkészítők és a hegesztők áldozatos munkáját a kiváló eredmény elérésében!

asme.jpg

2018. június 13.

A Viessmann csapata hozta el a vándorserleget

A "Mozgásban a város" programsorozat eseményén a Viessmann Technika Dombóvár Kft. érdemelte ki teljesítményével a vándorserleget 1 évre.

A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület szervezésében jelképes versenyt hirdettek meg a helyi cégek, intézmények és civil szervezetek számára a "Futókör" avató 1. évfordulója alkalmából a Szigeterdőben. Az egészséges életmód népszerűsítésének céljából cégünk 12 munkatársa is benevezett a versenyre, melyet a lelkes csapat a legtöbb kör teljesítésével meg is nyert. A rendezvény jó hangulatáról árulkodnak a fotók, valamint a résztvevők szavai is. Büszkék vagyunk rátok és gratulálunk a sikerhez!

vi_futas.jpg

2018. május 29.

Ingatlancseréről kötött megállapodást a Viessmann és a város

Százmillió forintos értékben cserél ingatlant a Viessmann Technika Dombóvár Kft. és Dombóvár város önkormányzata.

A Viessmann jelentős fejlesztést hajt végre a tulajdonába kerülő területen, további 30 főnek ad munkát, a település pedig egy olyan épületegyütteshez jut, amely a tervezett tüskei ipari park központja lehet.

Az ingatlancsere egyik alapja egy nagyjából focistadion méretű terület a Viessmann Technika Dombóvár Kft. központjának szomszédságában. Az ingatlant ma szántóként használják és bár forgalomképes, sem közút-csatlakozása, sem közműellátása nincs. A Viessmann az említett önkormányzati tulajdonú területért cserébe azt a Köztársaság úti ingatlan-együttesét ajánlotta fel, mely egy kiszolgáló-helyiségekkel ellátott, nagyméretű üzemcsarnokot, parkolókat és kamionfordulót foglal magába. Mindkét ingatlan becsült értéke meghaladja a 100 millió forintot.

A régióban folyamatosan terjeszkedő Viessmann a megszerzett területen közel 10.000 négyzetméteres beruházást tervez minimum 30 fős létszámbővítéssel.

work.jpg

2018. március 2.

Regionális céglátogatás a Viessmann-nál

Március 1-jén a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében az ország különböző pontjairól érkeztek hozzánk vállalati képviselők, hogy többet megtudhassanak cégünkről.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. tagja az 1993-ban megalakult Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának (DUIHK), mely a jelenlegi 900 regisztrált tagjával az ország legnagyobb bilaterális gazdasági szervezete. Általánosságban a DUIHK a német-magyar gazdasági kapcsolatokat fejleszti, konkrétan pedig tagjait – és más vállalatokat is – támogatja a mindennapi üzleti tevékenységben. Változatos rendezvényformátumok keretében a tagok szaktudást szerezhetnek első kézből, tapasztalatokat cserélhetnek egymás között és meghatározhatnak közös álláspontokat.

A délelőtt folyamán Beck Andor ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, majd cégbemutató prezentációját követően az üzemet is bejárták. Az ezt követő kötetlen beszélgetés keretén belül feltehették az érdeklődők kérdéseiket, valamint egymás közt új kapcsolatokat építhettek, ill. tovább mélyíthették a már meglévőket.

A rendezvény a visszajelzések alapján sikeresnek bizonyult, amire büszkék lehetünk és vagyunk is!

vi_duihk.jpg

2017. július 10.

Harmadik helyen végzett focicsapatunk a 17. Viessmann focitornán Allendorf-ban

Csoportelsőként jutott tovább a dombóvári csapat, majd egy vereség után a harmadik helyért játszottak a "Kesselkloppern" csapattal, melyet meg is nyertek.

2017. július 8-án zajlott a hagyományosan minden évben megrendezett Viessmann focitorna a cég székhelyén, Allendorf-ban. A tornán 19 csapat vett részt, akik összesen hat országból érkeztek.

A dombóvári csapat ezúttal 8 fővel utazott el a tornára: Balai Balázs, Bergovecz Gábor, Bóna Tibor, Bradics Gábor, Horváth István, Nagy Árpád, Pintér Gergő, Somogyvári Rudolf.

A csoportelsőségért folyó küzdelemben a dombóvári csapat jött ki győztesen, majd az elődöntőben a tornát megnyerő lengyel csapattól kapott ki, ezután a harmadik helyért játszhattak. Ezen a meccsen 6:1-es győzelemmel megszerezte a csapat a torna harmadik helyét.

Külön öröm, hogy a torna gólkirályát a dombóvári csapat adta Horváth István személyében, aki 11 gólt rúgott.

A vitrinből már csak az első helyért járó kupa hiányzik, reméljük mielőbb sikerül azt is elhódítani! (2015. II. hely, 2017. III. hely)

Gratulálunk a csapatnak a szép eredményért!

fussballturnier2017_654_359.jpeg

2017. június 6.

A Viessmann Csoport új szolgáltató központot hoz létre Pécsett

A Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal és Pécsen hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját.

2017. októberétől közel 50 munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, mellyel az Allendorf-ban (Eder / Németország) működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást.A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon.

„Hat alternatív helyszín közül döntöttünk Pécs mellett, mert itt kiválóan képzett és motivált szakembereket alkalmazhatunk.“ – mondta el Beck Andor, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón, ahol Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Michael Weber a Viessmann fűtéstechnikai rendszerek üzleti támogató központjának vezetője is részt vett.

A Viessmann 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az elmúlt évek során

Beck kiemelte, hogy különösen a fiatal munkavállalók számára akarnak karrierperspektívát kínálni és a jó partneri viszonyt sikerült az elmúlt 24 évben konzekvensen felépíteni. Eddig összesen 400 munkahelyet hoztak létre, valamint 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre a dombóvári telephelyen. „Az új pécsi központ megnyitása egy további lépés ezen az úton“ – hangsúlyozta Beck.

A műszaki szolgáltatás támogatása a cél

A szolgáltató központ feladata lesz, hogy jobb elérhetőséget biztosítson az ügyfelek számára különösen a téli hónapokban, elsősorban „after-sales“ (az értékesítést követően) területen, ezáltal hozzájárulva az ügyfélelégedettség növeléséhez.A szolgáltatóközpontba erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással keresnek jelentkezőket. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzés keretében sajátítják majd el az új munkatársak. Ezen felül a Viessmann már több mint 10 képzési intézménnyel dolgozik együtt (közép- és felsőoktatási intézmények). A Magyarországgal való együttműködéshez hozzátartozik a helyi vállalatokkal való szoros együttműködés is. A Dombóvárra beszállított alapanyagokra költött összeg több mint felét hazai beszállítók számára fizetik ki.

SZIJJARTO_Peter részt vesz a Viessmann Technika Dombóvár Kft. pécsi beruházás bővítését bejelentő sajtó tájékoztatón.

2017. április 14.

Ivanich Antal-díjat kapott a dombóvári Viessmann

2017. április 8-án a Város Hetét lezáró ünnepi gálaműsor keretében adták át az idei díjakat a dombóvári Tinódi Házban.

Az Ivanich Antal-díj célja annak a dombóvári székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetnek az elismerése, aki vagy amely Dombóvár gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat.

Az Ivanich Antal-díjjal oklevél és tárgyjutalom (Dombóváron folytatott ásatások során előkerült római-kori díszes hajtű bronz másolata) jár.

2017-ben Dombóvár Város Képviselő-Testületének döntése alapján a díjat a Viessmann Technika Dombóvár Kft. kapta. A díjat és az oklevelet a vállalat Ügyvezetői, Király Gyula és Beck Andor vette át.

Örülünk a díjnak és köszönjük minden munkavállalónknak, hogy tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak ehhez az elismeréshez!

ivanich.jpg

2017. április 13.

100 éves a Viessmann - a film

Egy nagy évforduló alkalmas arra, hogy gyorsan visszatekintsünk a történelemben. Megsárgult képek kerülnek elő az archívumból, dátumok és évek végtelen sora emlékeztet bennünket, mint régen a történelemórákon. De nem nálunk! "Egy új évszázadra fel!" címmel repít vissza minket a vállalkozás kezdetéig a Viessmann jubileumi filmje - és egyúttal egy generációval előrébb.

Miben volt sikeres a Viessmann az elmúlt 100 évben? Milyen értékek adják a fenntarthatóságot ma és holnap? Hogyan tudjuk a sikersztorinkat tovább írni? Erről beszél Prof. Dr. Martin és Maximilian Viessmann egy személyes hangvételű videóban.

Tegnap a technikum felavatásának ünnepségén lett először bemutatva a film - most már bárki megnézheti az alábbi linken. Jó szórakozást!

film-100-jahre.jpg

2017. április 13.

A technikum felavatva – Merkel kancellár meglátogatta Allendorf-ot

Angela Merkel német kancellár és Tarek Al-Wazir Hessen tartomány gazdasági, energiai, közlekedési és vidékfejlesztési miniszterének jelenlétében lett felavatva a Viessmann-csoport új kutatás-fejlesztési központja. Az 50 millió Euro-s beruházás mérföldkövet jelent az innováció tudományok közötti fejlődésében.

A megnyitón a kancellár kiemelte a fűtés-, ipari- és hűtéstechnikai gyártók innovációs erejét. A technikumra utalva és Prof. Dr. Viessmann-hoz fordulva mondta a kancellár: "Ma bebizonyították, hogy milyen nagy jelentősége van a kutatás-fejlesztésnek az Önök cégénél". A Viessmann 100 éves jubileumához és az elmúlt 25 év nemzetközi terjeszkedéséhez hozzátette: "Ami egy kis műhelyben elkezdődött, az mára egy globálisan működő vállalatcsoport lett; ehhez csak annyit lehet hozzátenni: tisztelet a 100 éves út előtt."

viessmann-bundeskanzlerin.jpg

2017. március 20.

Dombóvári kollégák az ISH 2017-en

2017. március 14-18. dátummal került megrendezésre az ISH Energy, az épület-, energia-, klímatechnika világelső, nemzetközi szakvására. A vásáron a Viessmann is részt vett, mint kiállító, a standot pedig néhány dombóvári kolléga is meglátogatta.

A látogatók közül Horváth Zoltán stratégiai beszerzési vezető írt egy rövid beszámolót, köszönjük neki!

"Ha a vásár mondanivalóját szeretnénk egy szóval megadni, az a “digitalizálás” lenne. A piacvezető kiállítók standján - így a Viessmann standon is - a korábbi évekkel ellentétben nem elsősorban termékek kerültek bemutatásra, hanem megoldások, melyekkel az otthonunkat hatékonyabbá tudjuk tenni, a felhasználó és a gyártó kapcsolatát szorosabba lehet fűzni.

A Viessmann standon a most megújuló ViCare rendszerrel bármely otthonból egy “okos-otthont” lehet létrehozni, ahol akár egy mobiltelefonról is szabályozhatjuk az egyes helyiségekben a fűtést, hűtést, optimalizálhatjuk a melegvízelőállítást, “finomhangolhatjuk” otthonunk energiafelhasználását. A digitalizálás és fenntarthatóság köré felépített termékek kerültek bemutatásra a standon, melynek egyik kiemelt helyén került bemutatásra több dombóvári termék (Vitoligno 150-S, 200-S és a 300-C (32-48kW) kazánok).

A Viessmann csoport számára kiállítás másik fő mondanivalója a cégcsoport 100 éves jubileuma volt. A kiállítási terület galériáján egy rövid bemutató volt látható a vállalat csoportunk 100 éves történelméből, kiemelve a főbb állomásokat."

ish_2017.jpg

2017. március 1.

Egy új évszázadra fel!

Piros háttéren a „100+“ szimbólum és az „Auf in ein neues Jahrhundert“ („Egy új évszázadra fel“) szlogen - így kezdi a Viessmann a 2017-es jubileumi évet. Már sok helyen látható ez a logó a vállalaton belül: szalagcímekben, matricákon és - nem utolsó sorban - az ISH promóciós anyagain.

100plus654_359.jpg

2016. október 28.

HEMI nyílt napon vett részt a Viessmann

A Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma nyílt napot tartott a pályaválasztó fiataloknak, melyre a Viessmann is meghívást kapott

2016. október 26-án több dombóvári vállalkozással közösen nyílt napot tartott a dombóvári középiskola a leendő és a szakmát választó diákjainak. A reggeli ünnepélyes megnyitót követő iskolalátogatás után a sportcsarnokban összegyűlt csaknem egy tucat kiállító cég mutatta be tevékenységeiket.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. standján a személyzeti osztályos kolléganők válaszoltak a diákok kérdéseire és adtak minden érdeklődőnek a céget bemutató prospektusból.

A kiállítást követően egy buszjárat indult, amellyel mindenkit elvittek a kiállító cégek telephelyeire, hogy a pályaválasztók élőben is láthassák a gyártási folyamatokat.

dombovar_hemi.jpg

2016. október 26.

Viessmann-os kolléga a hegesztési verseny győztese

A 2016-os "FOCUS-ban a művészet" elnevezésű AWI hegesztési versenyt kollégánk, Laskai Gábor nyerte

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Rehm Hegesztéstechnika Kft. által szervezett 2016-os AVI hegesztési versenyre benevezett Laskai Gábor KWK-sori kolléga az előválogatón is jól szerepelt, így a döntőbe is bejutott.

A döntőt Tápiószelén tartották 2016. október 20-án, amire az előválogatóból továbbjutó 10 hegesztő érkezett az ország minden tájáról. A reggeli kezdéskor minden versenyző megkapta a feladatot, amit kizárólag rajzról és segítség nélkül kellett elkészíteni. A versenyzőket kísérő hegesztési vezetők mindeközben szakmai előadásokon vettek részt.

A versenyfeladatban külön kihívást jelentett a vékony (0,8 mm) lemezek átfedéses sarokvarrat hegesztése, illetve a pozíciós varratok készítése.

Végeredmény szempontjából az indulók közül kiemelkedett az első 5 helyezett. Nagy büszkeséggel mondhatjuk el, hogy versenyzőnk, Laskai Gábor az első helyezést érte el. Az első öt helyezett közti szoros eredményt az is mutatja, hogy az első és a harmadik helyezett között csupán 2 pont különbség volt.

Gábor értékes tárgyi jutalmak mellett egy nagy élménnyel és mind magának, mind cégünknek szerzett szakmai hírnévvel lett gazdagabb.

Gratulálunk az elért eredményért és további sok sikert kívánunk munkájához!

Mindamellett köszönetet szeretnénk nyilvánítani minden Viessmann-os és külső kollégának, akik munkájukkal, tanácsaikkal segítették Gábor sikerét.

(A képen balról jobbra: Kiss József, Laskai Gábor, Király Gyula, Horváth Zsolt, Héjjas József)

dombovar_hegverseny.jpg