2023. július 4.

Viessmann Családi Nap

A július 1-jén megrendezett családi napon sokszínű program várta munkatársainkat és családjaikat

A dombóvári telephely parkosított udvarán nagy örömmel láttuk vendégül szombat délután kellemes nyári időben munkavállalóinkat, gyermekeiket és hozzátartozóikat.

Légvárakon, arcfestésen, kézműves- és sportprogramokon, szamba és zumba bemutatón felül nagy sikernek örvendett az ötletes, állomásokból álló jutalmat is kínáló menetleveles vetélkedő. A nap egy-egy vidám családi pillanatának megörökítését selfie box tette lehetővé, mosolyt az arcra csalogató fotók sokasága készült.

Az üzem bejárásának és megismerésének lehetőségével nagyon sok családtag élt, több csoportot indítottunk a délután folyamán az üzem feltérképezésére, ahol a gyerekek kíváncsi kérdései is mind megválaszolásra kerültek.

A svédasztalos büfévacsora kicsiknek és nagyoknak egyaránt bőséges választékkal szolgált. A zenés, felhőtlen és vidám, gyerekzsivajtól hangos délután egy koncerttel zárult.

Örülünk, hogy rengeteg kollégánk és hozzátartozója megtisztelte jelenlétével a régóta várt, gondosan és nagy szeretettel előkészített és lebonyolított eseményt.

csaladinap2023.jpg

2023. május 18.

Hivatalos közlemény a Viessmann Csoportot érintő változásról

A Viessmann és a Carrier vállalatok egybeolvadása

Vállalatunk a Viessmann-Carrier egybeolvadás kapcsán az alábbi hivatalos tájékoztatást teszi közzé:

 • A transzatlanti partnerség megalapozza a további növekedést és hangsúlyozza a nemzetközi együttműködés fontosságát a globális klímaváltozás elleni küzdelemben.
 • Az új felállással a Viessmann Csoport tovább erősítheti felelősségét a jövő nemzedéke életterének alakításában.
 • A Viessmann Csoport Climate Solutions üzletága a Carrier európai növekedési stratégiájának kulcsfontosságú motorja lesz.
 • A Carrier-rel való egybeolvadásból származó bevétel nagyrészt a Viessmann-csoportba kerül visszaforgatásra a CO2-kibocsátás elkerülése, a CO2-csökkentése, valamint a CO2-tárolás terén folytatott üzleti tevékenység fűtési ágazaton túlra egyaránt történő kiterjesztése érdekében.
 • A Viessmann Csoport a Carrier egyik legnagyobb részvényese lesz.
 • Max Viessmann, a Viessmann Csoport vezérigazgatója a Carrier igazgatótanácsának tagja lesz.

Mit jelent ez a dombóvári telephely és a pécsi szolgáltató központ számára?

 • Vállalatunk a jövőben is - alapozva a partnereinkkel és dolgozóinkkal való együttműködésre - tovább folytatja tevékenységét mind Dombóváron, mind Pécsen, és hosszútávú fejlesztésekre törekszik.
 • Vállalati küldetésnyilatkozatunk alapján a piaci igényeknek megfelelően alakítjuk működésünket a környezetbarát megoldások és szolgáltatások területén.
 • Továbbra is meghatározó gazdasági szereplőként veszünk részt a dombóvári és pécsi térségben most és a jövőben is. Alapelveinknek megfelelően munkavállalóink iránti felelősségvállalásunk változatlanul prioritást élvez.
 • A Carrier a Viessmann Climate Solutions üzletág munkavállalói számára hosszútávú garanciákat biztosít, így többek között kizárta a működési okokból történő elbocsátásokat a következő 3 évre vonatkozóan. A munkavállalói jogok érintetlenül maradnak. A meghatározott garanciák biztosítják az üzletág hosszútávú jövőjét.
 • Minden ettől eltérő információtól, híreszteléstől elhatárolódunk.

További részletes információkért kérjük, olvassák el a Viessmann Csoport hivatalos sajtóközleményét magyar, angol vagy német nyelven.

Amennyiben az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolásával segítségükre lehetünk, kérjük, küldjék meg azokat e-mailben a dombovar@viessmann.com címre!

Viessmann Technika Dombóvár Kft.

viessmann_carrier.jpg

2023. április 20.

"Családbarát Hely - Munkahely" tanúsító védjegy elnyerése

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. két évre nyerte el a kiemelkedő minősítést.

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. állami felhatalmazást kapott a "Családbarát Hely" tanúsító védjegyére pályázó szervezetek minősítésének elvégzésére. A tanúsító védjegy két kategóriában ítélhető oda: Munkahely- és Szolgáltató Hely.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. pályázatot nyújtott be a "Családbarát Hely - Munkahely" tanúsítás megszerzésére. A címre olyan vállalatok pályázhatnak, akik hangsúlyt helyeznek a család, a magánélet és a munka összehangolására, sokoldalú intézkedéseikkel bizonyítják a családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségüket.

Az eredményes helyszíni auditálást követően vállalatunk 2 évre elnyerte a "Családbarát Hely - Munkahely" kitüntetést. A minősítés elnyerése a szervezet családbarát szempontok iránti elkötelezettségének hiteles bizonyítékául szolgál, továbbá a megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét tükrözi, amire nagyon büszkék vagyunk és az egész Viessmann-csoport sikerének tekintjük.

Az elismerő oklevél megküldéséről az elbíráló szerv mihamarabb gondoskodik. Köszönjük a pályázati anyag előkészítését és benyújtását az abban közreműködő kollégáknak.

A Viessmann-csoport célkitűzését szem előtt tartva “We create living spaces for generations to come / Életteret alkotunk a jövő nemzedékének” alkossunk életteret a jövő generációk számára, folytassuk együtt a közös munkát a megkezdett úton!

csaladbarat_hely.jpg

2022. augusztus 26.

105 éves jubileumi rendezvény Dombóváron

A Viessmann fennállásának 105. évfordulója a dombóvári telephelyen augusztus 25-én került megrendezésre.

Ragyogó napsütéses időben került sor augusztus 25-én, csütörtökön kora délután a Viessmann családi vállalat 105. születésnapjának megünneplésére Dombóváron.

A telephely udvarának előkészítését, dekorálását már reggel elkezdtük, ami elengedhetetlen részét képezte a könnyed kertiparty-hangulatú helyszín megteremtésének. Miután az utolsó lufik felkerültek és a zene is valamivel nagyobb hangerővel szólt, semmi sem akadályozta munkatársaink örömteli fogadását.

Az ügyvezetői köszöntőt követően a Viessmann nyereményjátékra beküldött fotók nyerteseinek neve került kisorsolásra. Ezúton is gratulálunk a szerencsés résztvevőknek és köszönjük az összes kreatív fényképet!

A svédasztalos büfé megnyitásával kezdetét vette a születésnapi party kötetlen és felhőtlen beszélgetéssel egybekötött része, majd a finom sütemények és a party-kellékes fotózások "édesítették" és fokozták még tovább a hangulatot.

Örülünk és nagyon köszönjük, hogy ilyen kellemes légkörben ünnepelhettük EGYÜTT VELETEK ezt a jeles és nem mindennapinak mondható eseményt!

Viessmann 105 - Egy család a pozitív változásért. Mi is részesei vagyunk! 

105_jubileum.jpg

2022. május 30.

Iskolások látogatása vállalatunknál

Osztálykirándulás keretein belül került sor a gyárlátogatásra.

Május 27-én, pénteken 23 negyedik osztályos diák és 3 fő kísérő pedagógus látogatott el osztálykirándulás keretein belül vállalatunkhoz, ahol egy cégbemutató előadással egybekötött gyárlátogatásra került sor.

Az interaktív, 10-11 évesek számára testreszabott bevezető prezentáció bemutatását követően a biztonsági szabályok ismertetése és betartása mellett 2 csoportban járták be a gyerekek az üzem területét, betekintést kapva az ott folyó látványos munkafolyamtokról. Az üzem bejárását és a felmerült kérdések megválaszolását követően ebéddel zárult a látogatás.

Nagy öröm és jóleső érzés, hogy a gyerekektől és a kísérő pedagógusoktól egyaránt pozitív visszajelzés érkezett a vállalatunknál eltöltött délelőtt kapcsán: a gyerekek jól érezték magukat.

Köszönjük a látogatás szervezésében és kivitelezésében résztvevő kollégák támogatását!

iskolasok2.jpg

2021. november 26.

"Az Év Felelős Foglalkoztatója 2020” - Restart-Up különdíj 1. helyezés

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. 1. helyezést ért el az OFA Nonprofit Kft. által 2020. évre meghirdetett pályázatának Restart-Up különdíj kategóriájában.

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta hirdeti meg „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatát, melynek célja, hogy megismerje és elismerje azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, valamint az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik.

Azon cégeknek, akik aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért, a pályázati kiíráson belül lehetőségük nyílt 2020-ban a Restart-Up kezdeményezés különdíjára is pályázni. Nevezett kategóriában a Viessmann Technika Dombóvár Kft. 2020. évre vonatkozóan 1. helyezést ért el.

A felelős foglalkoztatói jó gyakorlatok feltárása, az attitűd elmélyítése minden szervezet érdeke kell hogy legyen. Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2020” pályázat eredményhirdetése és az ünnepélyes díjátadó rendezvény járványügyi okokból 2021. november 23-án került megrendezésre.

Alapvető vállalati értékeink részeként nagy hangsúlyt fektetünk munkavállalóinkra, valamint a folyamatos dolgozói elégedettség növelésére. A közösen, egy csapatként tanúsított munka eredményeként elnyert cím vállalatunk minden dolgozójának személyes kitüntetése egyaránt, amit ezúton is köszönünk és gratulálunk hozzá.

OFA.jpg

2021. november 24.

A Viessmann-csapatok között a 3. helyezést érte el a Dombóvár & Pécs csapat

A 15 főből álló csapat a 6., 2021-ben 3. fordulóban összesen 2471 km-t teljesített, így 2212 fával támogatja a klímavédelmi kampányt.

Az idei évben harmadszor, eddig összesen hatszor került megrendezésre a ViMove for Climate klímavédelmi kampány, ahol csapatunk ismét kiemelkedően teljesített.

A dombóvári telephely és a pécsi iroda csapata közös erővel újra beszállt a kilóméterek és a fák gyűjtésébe. Az eredmény eddigi rekord: az összesített listán a 11., a Viessmann-csapatok között pedig a dobogós 3. helyet érték el.  A 15 főből álló csapat az őszi fordulóban 2212 fával támogatta a közös cél elérését.

Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek, büszkék vagyunk a teljesítményre!

 

collage_vimove.jpg

2021. október 4.

Új irodába költözött a Viessmann pécsi szolgáltató központja

A több mint 100 éves múltra visszatekintő Viessmann Csoport egyike a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek nemzetközileg vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított német családi vállalkozás jelenleg összesen 12 750 munkavállalóval alkot egy egészet.

A elismert márkájú és minőségű termékek forgalmazására Magyarországon 1997-ben értékesítési irodát nyitottak Törökbálinton, 2007 óta pedig gyártási telephely üzemel Dombóváron. Harmadik magyarországi telephelyként a Viessmann 2017 októberében - elsősorban a németországi ügyfelek támogatására - szolgáltató központot (Customer Care Center) hozott létre Pécsen.

Az iroda a Rákóczi út 11. szám alatti műemlék épületben 13 dolgozóval kezdte meg szolgáltató tevékenységét. A folyamatos bővülésnek köszönhetően 2019-re az eredetileg bérelt épületszárny kicsinek bizonyult, így az év közepétől a komplett épületet bérbe vette vállalatunk.

A koronavírus járvány kitörése okán 2020 márciusában dolgozóink nagy részét home office-ba helyeztük. Pécs városával egy akkor felújítás alatt álló Nagy Lajos király úti belvárosi irodaház 2. emeleti irodájának jövőbeni bérléséről ezzel párhuzamosan tárgyalásokat folytattunk, melynek eredményeként  - elsősorban hosszú távú céljaink megvalósításának érdekében - egy modernebb, központibb ingatlanra,  az egykori Ifjúsági Házból átalakított épületre esett a választás.

Az új irodában - a előzővel ellentétben - egy egyterű ún.open space iroda került kialakításra, lehetővé téve ezzel a különböző témák, csoportok aktívabb információ cseréjét. Az új iroda kitűnő közlekedési elérhetőségével, modern kialakításával és légkörével kívánja elérni a dolgozói igények maradéktalan kielégítését, valamint a zavartalan munkavégzés lehetőségének biztosítását. A felújított irodaház 2. emeletén 54 munkaállomás került kialakításra, melyet 2021.10.01-től a jelenleg 65 fős pécsi csapat hybrid munkavégzésben (heti 2 nap iroda, 3 nap home office) vett birtokba. Nevezett munkavégzési forma hosszútávú fenntartása érdekében a jelenlegi feltételekkel a jövőben akár 120 főt is tudunk foglalkoztatni. A 2022-es tervek között 10 új kolléga felvétele szerepel.

A családias légkörű hivatalos irodaavatóra 2021. október 1-jén, pénteken került sor a biztonsági és higiéniai feltételek és előírások maradéktaktalan biztosítása és betartása mellett. A rendezvényen tiszteletét tette Péterffy Attila, Pécs város polgármestere, Ruzsa Csaba alpolgármester, Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, valamint Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Bíróné Cserni Anett, Site Managerin rövid köszöntője után Király Gyula cégvezető tartott tájékoztatót a beruházásról, majd Arnd Sett, a Viessmann Customer Service alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Polgármester úr köszöntőjét követően került sor a szimbolikus jelentésű hivatalos szalagátvágásra, melyet Beck Andor ügyvezető pohárköszöntője követett.

Köszönjük a projekt előkészítésében, tervezésében és kivitelezésében résztvevők aktív támogatását. Kollégáinknak a megújult környezetben örömteli és eredményes munkavégzést kívánunk!

viessmann_pecs_0143.jpg

2021. május 18.

“Megbízható munkaadó 2021-2022” cím elnyerése

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. elnyerte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2 évre szóló kitüntetését.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. pályázatot nyújtott be a „Megbízható munkaadó 2021-2022” cím elnyeréséért. Április végén örömmel értesültünk arról, hogy a Kamara vállalatunkat is példaértékű kitüntetésben részesíti.

A „Megbízható munkaadó“ címre folyamatosan pályázhatnak olyan magyarországi székhelyű vállalatok és szervezetek, amelyek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjai és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről, vagyis a pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét.

A cím elnyerése pályázati úton történik, melyben a sikeres pályázóknak több szakmai kritériumnak kell megfelelniük, különösen a következő területeken:

 • szociális-jóléti juttatások
 • az egészség és a munkakörülmények
 • javadalmazás
 • a képzés és továbbképzés
 • fejlődési és karrierlehetőségek.

A díj - amelyet egy öttagú személyzeti szakemberekből és a kamara képviselőjéből álló zsűri ítél oda két évre az arra érdemes vállalatoknak  - a munkaadók számára is fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának, megnyerésének.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. mellett az idei pályázati fordulóban még 34 vállalat nyerte el a “Megbízható Munkaadó 2021-2022” minősítést, köztük az alábbiak:

 • ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.
 • dm Kft.
 • Lidl Magyarország Bt.
 • LUFTHANSA Technik Budapest Kft.
 • Mercedes-Benz Hungária Kft.
 • Siemens Zrt.

Az ünnepélyes díjátadóra online formában került sor május 13-án,  ahol vállalatunk is büszkén képviseltette magát. Az elismerő oklevél megküldéséről a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara mihamarabb gondoskodik.

Alapvető vállalati értékeink részeként nagy hangsúlyt fektetünk munkavállalóinkra, valamint a folyamatos dolgozói elégedettség növelésére. Fontos kiemelni, hogy a személyesen és a Pulse-Chek felmérés keretén belül adott visszajelzések alapján tudunk változtatni és javítani az esetlegesen felmerülő észrevételeken, ezért kérjük, a jövőben is osszátok meg velünk véleményeteket.

A közösen, egy csapatként tanúsított munka eredményeként elnyert cím vállalatunk minden dolgozójának személyes kitüntetése, amit ezúton is köszönünk és gratulálunk hozzá. Továbbá köszönjük a pályázati anyag előkészítését és benyújtását az abban közreműködő kollégáknak.

Alkossunk életteret a jövő generációk számára, folytassuk együtt a közös munkát a megkezdett úton!

DUIHK.jpg

2020. október 6.

Elkészült az első rozsdamentes burkolatú gőzkazán

M93B249 típusú gőzkazán került átadásra rozsdamentes burkolatú kivitelezéssel.

2020. október 6-án került átadásra az első 100%-ban rozsdamentes burkolatú Vitomax gőzkazán, amely egy M93B249-es típus. A burkolat gyártása és felszerelése során nagy körültekintéssel járt el a csapat, hogy megóvja a sérülésektől.

A kazán az olasz INDENA gyógyszeripari céghez kerül kiszállításra.

Köszönjük kollégáink munkáját és gratulálunk a teljesítményhez!

Vitomax_rozsdamentes.jpg

2019. december 2.

50 éves a dombóvári telephely (1969-2019)

Volt és jelenlegi dolgozók együtt vettek részt a jubileumi rendezvényen.

1969 fontos évszám vállalatunk történetében: ebben az évben nyitotta meg kapuit a budapesti Láng Gépgyár dombóvári egysége a jelenlegi telephely valamivel kisebb területén. A több mint 500 fő foglalkoztatását biztosító vállalkozás Dombóvár és a környék egyik legnagyobb foglalkoztatója és vállalkozása volt. 1993-ban a KAGÉP Kft. tulajdonába került a gyáregység, majd 1996-ban egy svájci magyar befektető vette át a vállalatot és UNIWATT Kft. néven 2007-ig gyártotta termékeit, egészen addig, amíg a Viessmann családi vállalkozás ebben az évben megvásárolta a telephelyet.

Az elmúlt 50 év emlékére 2019. november 30-án, szombaton jubileumi rendezvényt tartottunk. Beck Andor ügyvezető úr köszöntőjét és történelmi visszatekintőjét követően Dr. Markus Klausner úr, a Viessmann Climate Solutions divízió műszaki vezetője szintén beszédet mondott. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az ünnepségen a jelenlegi munkavállalóinkon felül szép létszámmal vettek részt korábbi dolgozók is, akinek a múlt és a jelen összekapcsolásához üzembejárást biztosítottunk. Egy a régi fotókból és emléktárgyakból készült kiállítással, valamint digitális kivetítéssel fejeztük ki tiszteletünket az elmúlt 50 év iránt.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetése ezúton is köszöni a kollégák részvételét és az elkövetkező évekhez további sok sikert kíván!

viessmann-langgepgyar.jpg

2019. november 17.

Mesefalfestés a dombóvári kórházban

Vállalatunk csatlakozott egy jótékonysági kezdeményezéshez, melynek keretében két kórtermet varázsoltunk meséssé a gyermekek számára.

A Nevetnikék Alapítvány szervezésében már több helyszínen folytattak különböző civil, illetve céges csapatok, hasonló jellegű önkéntes munkát.

Szombaton kollégáink közül néhányan a dombóvári kórházban jártak és a gyermekosztály kórtermeit varázsolták vidámabbá. Az alapítvány szervezésében mesefigurák felfestésével szerettek volna hozzájárulni a gyerekek ott töltött idejének kellemesebbé tételéhez. Köszönjük a szervezést és a kollégák önzetlen munkáját!

mesefal.jpg

2018. november 29.

Bécsújhelyre szállítják a Vitoflex 300 SRT 10000 kazánt

Ismét egy nagy méretű és tömegű kazán hagyta el a dombóvári gyárat.

A mai napon kiszállításra került egy Vitoflex 300 SRT 10000 típusú kazán, melyet Bécsújhelyre szállítanak. Az igen nagy méretű kazán 16 hétig készült, több mint 1000 munkaórát dolgoztak rajta kollégáink.

A 42 t össztömegű berendezés 1200 db füstcsövet tartalmaz.

Köszönjük minden közreműködő munkatársunknak a támogatását!

srt_10000.jpg

2018. november 28.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft., mint véradóbarát munkahely

Kitüntetést kapott cégünk a kihelyezett véradásokon való aktív részvételért.

2018. november 27-én került sor Budapesten arra a díjátadó rendezvényre, ahol a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége VÉRADÓBARÁT MUNKAHELY kitüntetést adományozott a Viessmann Technika Dombóvár Kft. részére.

Vállalatunk 2015 óta évente kétszer biztosítja a Magyar Vöröskereszt számára helyben a véradási folyamat lebonyolításának lehetőségét, támogatva ezzel a vérkészletek stabilitásának megőrzésére szolgáló munkájukat. A részvételi arány ugyan változó, annak száma alkalmanként 20-30 fő között alakul. Ez a dolgozói létszámhoz viszonyítva 8-10%-os részvételi arányt jelent.

Méltán lehetünk büszkék mindazokra, akik ez idáig, illetve a jövőben egyetlen véradásukkal három betegen tudtak/tudnak segíteni. Kimondható, hogy a kitüntetés nektek szól!

Az ügyvezetés, valamint a Magyar Vöröskereszt nevében is köszönjük önzetlen segítségeteket! Segítsük továbbra is ebben a formában a betegek ellátását, csatlakozzunk minél többen a véradók köréhez, mert soha sem késő!

voroskereszt2.jpg

2018. június 13.

A Viessmann csapata hozta el a vándorserleget

A "Mozgásban a város" programsorozat eseményén a Viessmann Technika Dombóvár Kft. érdemelte ki teljesítményével a vándorserleget 1 évre.

A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület szervezésében jelképes versenyt hirdettek meg a helyi cégek, intézmények és civil szervezetek számára a "Futókör" avató 1. évfordulója alkalmából a Szigeterdőben. Az egészséges életmód népszerűsítésének céljából cégünk 12 munkatársa is benevezett a versenyre, melyet a lelkes csapat a legtöbb kör teljesítésével meg is nyert. A rendezvény jó hangulatáról árulkodnak a fotók, valamint a résztvevők szavai is. Büszkék vagyunk rátok és gratulálunk a sikerhez!

vi_futas.jpg

2018. március 2.

Regionális céglátogatás a Viessmann-nál

Március 1-jén a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében az ország különböző pontjairól érkeztek hozzánk vállalati képviselők, hogy többet megtudhassanak cégünkről.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. tagja az 1993-ban megalakult Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának (DUIHK), mely a jelenlegi 900 regisztrált tagjával az ország legnagyobb bilaterális gazdasági szervezete. Általánosságban a DUIHK a német-magyar gazdasági kapcsolatokat fejleszti, konkrétan pedig tagjait – és más vállalatokat is – támogatja a mindennapi üzleti tevékenységben. Változatos rendezvényformátumok keretében a tagok szaktudást szerezhetnek első kézből, tapasztalatokat cserélhetnek egymás között és meghatározhatnak közös álláspontokat.

A délelőtt folyamán Beck Andor ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, majd cégbemutató prezentációját követően az üzemet is bejárták. Az ezt követő kötetlen beszélgetés keretén belül feltehették az érdeklődők kérdéseiket, valamint egymás közt új kapcsolatokat építhettek, ill. tovább mélyíthették a már meglévőket.

A rendezvény a visszajelzések alapján sikeresnek bizonyult, amire büszkék lehetünk és vagyunk is!

vi_duihk.jpg

2017. július 10.

Harmadik helyen végzett focicsapatunk a 17. Viessmann focitornán Allendorf-ban

Csoportelsőként jutott tovább a dombóvári csapat, majd egy vereség után a harmadik helyért játszottak a "Kesselkloppern" csapattal, melyet meg is nyertek.

2017. július 8-án zajlott a hagyományosan minden évben megrendezett Viessmann focitorna a cég székhelyén, Allendorf-ban. A tornán 19 csapat vett részt, akik összesen hat országból érkeztek.

A dombóvári csapat ezúttal 8 fővel utazott el a tornára: Balai Balázs, Bergovecz Gábor, Bóna Tibor, Bradics Gábor, Horváth István, Nagy Árpád, Pintér Gergő, Somogyvári Rudolf.

A csoportelsőségért folyó küzdelemben a dombóvári csapat jött ki győztesen, majd az elődöntőben a tornát megnyerő lengyel csapattól kapott ki, ezután a harmadik helyért játszhattak. Ezen a meccsen 6:1-es győzelemmel megszerezte a csapat a torna harmadik helyét.

Külön öröm, hogy a torna gólkirályát a dombóvári csapat adta Horváth István személyében, aki 11 gólt rúgott.

A vitrinből már csak az első helyért járó kupa hiányzik, reméljük mielőbb sikerül azt is elhódítani! (2015. II. hely, 2017. III. hely)

Gratulálunk a csapatnak a szép eredményért!

fussballturnier2017_654_359.jpeg

2017. június 6.

A Viessmann Csoport új szolgáltató központot hoz létre Pécsett

A Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal és Pécsen hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját.

2017. októberétől közel 50 munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, mellyel az Allendorf-ban (Eder / Németország) működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást.A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon.

„Hat alternatív helyszín közül döntöttünk Pécs mellett, mert itt kiválóan képzett és motivált szakembereket alkalmazhatunk.“ – mondta el Beck Andor, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón, ahol Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Michael Weber a Viessmann fűtéstechnikai rendszerek üzleti támogató központjának vezetője is részt vett.

A Viessmann 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az elmúlt évek során

Beck kiemelte, hogy különösen a fiatal munkavállalók számára akarnak karrierperspektívát kínálni és a jó partneri viszonyt sikerült az elmúlt 24 évben konzekvensen felépíteni. Eddig összesen 400 munkahelyet hoztak létre, valamint 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre a dombóvári telephelyen. „Az új pécsi központ megnyitása egy további lépés ezen az úton“ – hangsúlyozta Beck.

A műszaki szolgáltatás támogatása a cél

A szolgáltató központ feladata lesz, hogy jobb elérhetőséget biztosítson az ügyfelek számára különösen a téli hónapokban, elsősorban „after-sales“ (az értékesítést követően) területen, ezáltal hozzájárulva az ügyfélelégedettség növeléséhez.A szolgáltatóközpontba erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással keresnek jelentkezőket. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzés keretében sajátítják majd el az új munkatársak. Ezen felül a Viessmann már több mint 10 képzési intézménnyel dolgozik együtt (közép- és felsőoktatási intézmények). A Magyarországgal való együttműködéshez hozzátartozik a helyi vállalatokkal való szoros együttműködés is. A Dombóvárra beszállított alapanyagokra költött összeg több mint felét hazai beszállítók számára fizetik ki.

SZIJJARTO_Peter részt vesz a Viessmann Technika Dombóvár Kft. pécsi beruházás bővítését bejelentő sajtó tájékoztatón.

2017. április 14.

Ivanich Antal-díjat kapott a dombóvári Viessmann

2017. április 8-án a Város Hetét lezáró ünnepi gálaműsor keretében adták át az idei díjakat a dombóvári Tinódi Házban.

Az Ivanich Antal-díj célja annak a dombóvári székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetnek az elismerése, aki vagy amely Dombóvár gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat.

Az Ivanich Antal-díjjal oklevél és tárgyjutalom (Dombóváron folytatott ásatások során előkerült római-kori díszes hajtű bronz másolata) jár.

2017-ben Dombóvár Város Képviselő-Testületének döntése alapján a díjat a Viessmann Technika Dombóvár Kft. kapta. A díjat és az oklevelet a vállalat Ügyvezetői, Király Gyula és Beck Andor vette át.

Örülünk a díjnak és köszönjük minden munkavállalónknak, hogy tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak ehhez az elismeréshez!

ivanich.jpg

2017. április 13.

100 éves a Viessmann - a film

Egy nagy évforduló alkalmas arra, hogy gyorsan visszatekintsünk a történelemben. Megsárgult képek kerülnek elő az archívumból, dátumok és évek végtelen sora emlékeztet bennünket, mint régen a történelemórákon. De nem nálunk! "Egy új évszázadra fel!" címmel repít vissza minket a vállalkozás kezdetéig a Viessmann jubileumi filmje - és egyúttal egy generációval előrébb.

Miben volt sikeres a Viessmann az elmúlt 100 évben? Milyen értékek adják a fenntarthatóságot ma és holnap? Hogyan tudjuk a sikersztorinkat tovább írni? Erről beszél Prof. Dr. Martin és Maximilian Viessmann egy személyes hangvételű videóban.

Tegnap a technikum felavatásának ünnepségén lett először bemutatva a film - most már bárki megnézheti az alábbi linken. Jó szórakozást!

film-100-jahre.jpg

2017. március 20.

Dombóvári kollégák az ISH 2017-en

2017. március 14-18. dátummal került megrendezésre az ISH Energy, az épület-, energia-, klímatechnika világelső, nemzetközi szakvására. A vásáron a Viessmann is részt vett, mint kiállító, a standot pedig néhány dombóvári kolléga is meglátogatta.

A látogatók közül Horváth Zoltán stratégiai beszerzési vezető írt egy rövid beszámolót, köszönjük neki!

"Ha a vásár mondanivalóját szeretnénk egy szóval megadni, az a “digitalizálás” lenne. A piacvezető kiállítók standján - így a Viessmann standon is - a korábbi évekkel ellentétben nem elsősorban termékek kerültek bemutatásra, hanem megoldások, melyekkel az otthonunkat hatékonyabbá tudjuk tenni, a felhasználó és a gyártó kapcsolatát szorosabba lehet fűzni.

A Viessmann standon a most megújuló ViCare rendszerrel bármely otthonból egy “okos-otthont” lehet létrehozni, ahol akár egy mobiltelefonról is szabályozhatjuk az egyes helyiségekben a fűtést, hűtést, optimalizálhatjuk a melegvízelőállítást, “finomhangolhatjuk” otthonunk energiafelhasználását. A digitalizálás és fenntarthatóság köré felépített termékek kerültek bemutatásra a standon, melynek egyik kiemelt helyén került bemutatásra több dombóvári termék (Vitoligno 150-S, 200-S és a 300-C (32-48kW) kazánok).

A Viessmann csoport számára kiállítás másik fő mondanivalója a cégcsoport 100 éves jubileuma volt. A kiállítási terület galériáján egy rövid bemutató volt látható a vállalat csoportunk 100 éves történelméből, kiemelve a főbb állomásokat."

ish_2017.jpg

2017. március 1.

Egy új évszázadra fel!

Piros háttéren a „100+“ szimbólum és az „Auf in ein neues Jahrhundert“ („Egy új évszázadra fel“) szlogen - így kezdi a Viessmann a 2017-es jubileumi évet. Már sok helyen látható ez a logó a vállalaton belül: szalagcímekben, matricákon és - nem utolsó sorban - az ISH promóciós anyagain.

100plus654_359.jpg

2016. október 28.

HEMI nyílt napon vett részt a Viessmann

A Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma nyílt napot tartott a pályaválasztó fiataloknak, melyre a Viessmann is meghívást kapott

2016. október 26-án több dombóvári vállalkozással közösen nyílt napot tartott a dombóvári középiskola a leendő és a szakmát választó diákjainak. A reggeli ünnepélyes megnyitót követő iskolalátogatás után a sportcsarnokban összegyűlt csaknem egy tucat kiállító cég mutatta be tevékenységeiket.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. standján a személyzeti osztályos kolléganők válaszoltak a diákok kérdéseire és adtak minden érdeklődőnek a céget bemutató prospektusból.

A kiállítást követően egy buszjárat indult, amellyel mindenkit elvittek a kiállító cégek telephelyeire, hogy a pályaválasztók élőben is láthassák a gyártási folyamatokat.

dombovar_hemi.jpg

2016. október 26.

Viessmann-os kolléga a hegesztési verseny győztese

A 2016-os "FOCUS-ban a művészet" elnevezésű AWI hegesztési versenyt kollégánk, Laskai Gábor nyerte

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Rehm Hegesztéstechnika Kft. által szervezett 2016-os AVI hegesztési versenyre benevezett Laskai Gábor KWK-sori kolléga az előválogatón is jól szerepelt, így a döntőbe is bejutott.

A döntőt Tápiószelén tartották 2016. október 20-án, amire az előválogatóból továbbjutó 10 hegesztő érkezett az ország minden tájáról. A reggeli kezdéskor minden versenyző megkapta a feladatot, amit kizárólag rajzról és segítség nélkül kellett elkészíteni. A versenyzőket kísérő hegesztési vezetők mindeközben szakmai előadásokon vettek részt.

A versenyfeladatban külön kihívást jelentett a vékony (0,8 mm) lemezek átfedéses sarokvarrat hegesztése, illetve a pozíciós varratok készítése.

Végeredmény szempontjából az indulók közül kiemelkedett az első 5 helyezett. Nagy büszkeséggel mondhatjuk el, hogy versenyzőnk, Laskai Gábor az első helyezést érte el. Az első öt helyezett közti szoros eredményt az is mutatja, hogy az első és a harmadik helyezett között csupán 2 pont különbség volt.

Gábor értékes tárgyi jutalmak mellett egy nagy élménnyel és mind magának, mind cégünknek szerzett szakmai hírnévvel lett gazdagabb.

Gratulálunk az elért eredményért és további sok sikert kívánunk munkájához!

Mindamellett köszönetet szeretnénk nyilvánítani minden Viessmann-os és külső kollégának, akik munkájukkal, tanácsaikkal segítették Gábor sikerét.

(A képen balról jobbra: Kiss József, Laskai Gábor, Király Gyula, Horváth Zsolt, Héjjas József)

dombovar_hegverseny.jpg