Korszerű gáztüzelés kondenzációs kazánnal 

A földgáz nyújtotta kényelem élvezésére a Viessmann többféle technológiát fejlesztett ki, amelyek a legkülönbözőbb igényeknek is meg kell felelniük. Az igény lehet újépítésű- vagy felújítandó épület fűtése, egy- vagy többlakásos épület fűtése vagy akár lakóközösségi nagyméretű projekt. Műszakilag minden Viessmann készülék a legkorszerűbb technológiát alkalmazza.

Az új építésű épületek fűtésére a kondenzációs falikazánok különösen alkalmasak. Ezek a készülékek nagyon kompaktak és csendesek, amelyek szinte minden helyiségben elhelyezhetőek.

Fűtés mellett minden készülékünk melegvizet is képes előeállítani. Léteznek egyszerűbb készülékek, beépített hőcserélővel - átfolyós rendszerű melegvíz készítéssel, valamint beépített tárolóval rendelkező, magas komfortfokozatú és egyben helytakarékos készülékek. A legmagasabb komfortfokozatot a különálló melegvíz tárolók fűtésével érhetjük el.

Ha a melegvíz készítésre napkollektoros rendszert is terveznek, akkor a falikazán helyett szolártárolóval ellátott, kompakt hőközpont elhelyezését javasoljuk. Ezeket a készülékeket kettős fűtésű tárolóval láttuk el, amelyet egyrészről a kazán, másrészről egy napkollektoros rendszerrel is lehet fűteni.

Teljesítmény oldaláról minden igényre van megoldásunk. Az egységteljesítmények tartománya a 2-100 kW. Ezzel lehetőségünk van egy-, két- vagy többlakásos épületek fűtését gazdaságosan és biztonságosan ellátni. Több készülék egységgé alakításával - kaszkádfunkció - hatalmas méretű épületek fűtése is megvalósulhat.

A képen egy kondenzációs falikazánt láthatunk.

Klíma-és környezetvédelem - akár már egy egyszerű kondenzációs falikazánnal is

A klímavédelmet összekötni a gazdasági mentesítéssel. A kondenzációs technikával ez lehetséges. Mert ennek a technológiának a különlegessége a csúcshatékony energiakihasználás. Míg a hagyományos fűtési rendszerek az égéstermékben található energia nagy részét egyszerűen elengedik, addig a gázüzemű kondenzációs technika szinte a teljes energiatartalmat hővé alakítja. Aki pl. egy modern falikazánnal fűt, a fűtési költséget alacsony szinten tartja és ezzel tehermentesíti a közvetlen környezetét. Ugyanis kevesebb anyag elégetése kevesebb CO2 kibocsátást jelent.

A Viessmann falikazánok kielégítik az Európai Unió hatékony kondenzációs technikával szembet támasztott irányelveit. 98%-a bevitt energiának hasznosításra kerül. Ezzel a verhetetlenül magas hatékonysággal minden üzemeltető aktívan hozzájárul a klíma- és köznyezetvédelemhez.

Jövőbiztos fűtés már ma

A forrástakarékos fűtési technológiák iránti követelés napjainkban egyre hangosabb. Az új kondenzációs készülékekkel szemben nem csak a tiszta-, hanem a fenntartható működés is elvárás. Válaszul a Viessmann a már ma gyártott készülékeibe is beépítette a jövő technológiáját. Egy különleges égésszabályozásnak köszönhetően a Viessmann Vitodens 2xx kondenzációs falikazánok automatikusan állítják be a tökéletes égési paramétereket – akár biogáz-hoztzákeveréses gáz esetén is. Ezzel megfelelnek a fenntartható fűtéstechnikával szemben támasztott követelményeknek.

A kondenzációs fűtés mellett szól az is, hogy az energiához szökséges nyersanyagot nem kell a házban raktározni. A kompakt felépítésű kondenzációs kazánjaink helytakarékosak és ezzel helyet szabadítanak fel egy háztartási helyiségben.

Korszerűsítés esetén akár 35% energia megtakarítható

Magyarországon több százezer fűtési rendszer található, amely életkora meghaladta a 25 évet. Ezen kazánok cseréjével, pl. napkollektorral kombinálva, akár 35%-os energia megtakarítás is elérhető. Számítással megállapítható, hogy a potenciál Magyarország éves energiafelhasználásának több, mint 10%-a. Ennyit lehetne megtakarítani országos szinten, ha a kazánokat korszerű készülékekre cserélnénk. Ennek támogatására a legtöbb szolgáltató egyszerűsített készülékcserét is lehetővé tesz (nem szükséges tervdokumentáció készítése). Ezzel kapcsolatban és hogy mire vigyázzon a csere során, keresse kollégáinkat. Igényeljen díjmentes szaktanácsadást!

A kép egy napkollektoros rendszert áblázol, amely akár egy kondenzációs kazánnal is kombinálható.

Kombinálja kondenzációs fűtését napkollektorral

Minden új kondenzációs fűtést ingyenes napenergiával kellene kombinálni! A nap ingyenes energiáját melegvíz készítésre vagy áramtermelésre még mindig túl keveset használják. A Viessmann mindkettő területen csúcstechnológiát kínál, elérhető áron. Tájékozódjon szolár termékprogramunkról, alkosson képet a lehetőségeiről.


Kezelje a fűtését az okostelefonjáról, az internet segítségével

A ViCare alkalmazással a Viessmann fűtését kényelmesen kezelheti miközben energiát is megtakaríthat – bárhonnan, bármikor. A fűtése mindig kezében van.

A videó aktiválásához kérjük, kattintson a play-gombra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a videó megnyitásával a YouTube részére adatok kerülnek továbbításra. Részletes információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Wie funktioniert die Gasheizung mit Brennwerttechnik?
A videóban: hogyan működik a kondenzációs technika?

Így működik a kondenzációs technika

A kondenzációs technika nem csak az égés során keletkező hőt használja, hanem az égéstermékkel távozó vízgőz energiáját is (kondenzáció). A kondenzációs kazánok - kialakításuknak köszönhetően - képesek az égéstermékekben rejlő energiát szinte teljesen kivonni és a fűtésnek továbbítani.

A kondenzációs kazánok olyan csúcshatékony hőcserélővel rendelkeznek, amelyek az égés során keletkező égésterméket olyannyira visszahűtik, hogy a bennük található vízgőz lecsapódik - mielőtt az a kéményen keresztül távozna. A kondenzáció során felszabaduló hő tovább melegíti a fűtővizet, és ezzel energiát nyerünk.

A kondenzációs kazánok teljes energia-kihasználása akár a 98%-ot is elérheti (Hf: az égéshőre vonatkoztatva), ezért egy kondenzációs kazánra alapozott fűtés egyszerre óvja a pénztárcáját és a közvetlen környezetét.

Égéshő (Hf):
Az égéshő (Hf) határozza meg a teljes elégetés során keletkező hőenergia mennyiségét, amelybe az égéstermékbe található vízgőz energiatartalma (forráshő) is beletartozik. 
A kép sematikusan bemutatja, hogy hogyan is működik a kondenzációs hőhasznosítás.