Új Vitodens 111-W Touch - beépített tárolós kondenzációs falikazán, extra modulációs tartománnyal 


Szembetűnő előnyök:

  • Helytakarékos megoldás: falikazán és melegvíz tároló egy burkolat alatt.
  • A saválló nemesacél kazántest tartósan ellenáll a lecsapódó kondenzátumnak.
  • Egyszerűsített kezelésre fejlesztett, érintőképernyős kazánszabályozó.
  • Kibővített modulációs tartomány és fordulatszám-szabályozott szivattyú: csendes üzem és energiatakarékosság.
  • Energiahatékonysági osztály: A

A kazánról

A Vitodens 111-W kondenzációs falikazánt arra a feladatra tervezték, hogy - a kombi kazánok korlátait átlépve - csökkentett méretek mellett nagy melegvíz teljesítményt biztosítsanak. A készülékbe ezért egy 46 literes tárolót integráltak, amely speciális megoldásnak köszönhetően egy 150 literes tároló komfortját nyújtja.

Az alacsony árfekvésű termékeknél egyedülálló, hogy a kazántestet saválló nemesacélból készítik. A Vitodens 111-W-be épített saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek. Ez biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását.

> Mi az a kondenzációs kazán?

Az új hengeres gázégővel a kazán néveleges teljesítményének 16,6 %-ig képes lemodulálni. A kevesebb ki-be kapcsolás és az alacsonyabb tartós teljesítmény Önnek kevesebb meghibásodást és csendesebb üzemet jelent.

A szabályozóról

Az új Vitodens 111-W szabályozóját az egyszerű kezelésre és pontosságra fejlesztették. Az érintőkijelzős kezelés piktogrammok alapján történik: minden érthető és egyszerű. A kijelző háttérvilágítással rendelkezik, így sötétebb helyiségekben is könnyen leolvasható és kezelhető.

A szabályozó bármikor időjáráskövető funkcióval látható el: ehhez csak egy külső hőmérséklet-érzékelőt kell csatlakoztatnia. Időjáráskövető szabályozással egy kazán további energiát takarít meg: az időjárás enyhülésével automatikusan csökkenti a fűtővíz hőmérsékletét. Minél alacsonyabb hőmérsékleten üzemel a készülék, annál magasabb a megtakarítás. 

Az egyszerűsített kezelőfelületű szabályozó mögött modern digitális technika rejtőzik. A beépített Opentherm kommunikáció segítségével a szabályozóhoz intelligens (modulációs) szobatermosztát, padlófűtés szabályozás, távfelügyeleti eszköz és számos gyártófüggetlen kiegészítő is csatlakoztatható.

A melegvíz készítésről

A Vitodens 111-W kiemelkedő jellemzője a magas melegvíz-komfort. A kazán egy beépített 46 literes melegvíz-tárolóval rendelkezik. A tárolót saválló nemesacélból készítjük, amely tiszta és higiénikus melegvíz készítést garantál. A speciális tároló-töltő rendszerű melegvíz-készítés a hagyományos tárolókkal összehasonlítva kisebb űrtartalom mellett képes melegvizet szolgáltatni. A Vitodens 111-W egy 150 literes tároló komfortját nyújtja: egyenletes vízhőmérsékletű vizet, akár két csapon is egyszerre.

Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
4,5 ... 35 kW
Szabványos hatásfok
98 % (Hf) | 109 % (Ha)
Energiahatékonysági osztály
energieeffizienklasse.png
A
Tüzelőanyag
icon-gas.png
Földgáz és PB-gáz
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png
Családi ház, lakás többlakásos épületben, új- és korszerűsítendő rendszerekhez
Kezelés
Érintőképernyős kezelésű kazánszabályozó, nagyméretű háttérvilágított kijelzővel, kiegészíthető külső hőmérséklet érzékelővel
Melegvíz készítés
46 liter víz űrtartalmú, beépített, töltő-rendszerű tároló nemesacélból, azonnali melegvíz szolgáltatáshoz
További jellemzők
Kibővített modulációs tartomány, kisebb lakások fűtésére is alkalmas | Tároló és fűtőkészülék egy burkolat alatt | Kis helyszükséglet, fürdőszobába is szerelhető
Vitodens_111-W-BL1D_Schnitt-Product_Image_Map_480×480.png

Vitotrol 100 Opentherm

Összehangolva, rendszertechnikával

Az új Vitodens 100-W és 111-W Touch falikazánokhoz számos rendszerkiegészítőt fejleszettünk, hogy megfeleljünk a kor követelményeinek. Az Opentherm kommunikációs plattform segítségével modulációs termosztátok és padlófűtés bővítőegység is csatlakoztatható a kazánokhoz.

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes, kötelezettség nélküli és egyéni tanácsadását.