Vitodens 242-F: kondenzációs kazán, beépített szolártárolóval

Szembetűnő előnyök

  • Helytakarékos megoldás: falikazán és szolártároló egy burkolat alatt (0,4 m²)
  • A beépített 170 literes tároló hatékonyan hasznosítja a napenergiát
  • Jövőbemutató Vitotronic szabályozóval szállítjuk 
  • A Vitotronic automatikusan hangolja az égést a gáz minősége függvényében
  • A saválló nemesacél kazántest tartósan ellenáll a lecsapódó kondenzációnak
  • Applikációs távvezérelésel is kiegészíthető, amely a szolárhozamot is megjeleníti
  • Széles modulációs tartomány és fordulatszámszabályozott szivattyú: csendes üzem és energiatakarékosság
  • Energiahatékonysági osztály: A

A kazánról

A Vitodens 242-F tervezésének a célja a napkollektoros melegvíz készítés és a kondenzációs kazánok előnyeinek egy készülékben történő egyesítése. A Vitodens 242-F alig 0,4 m² helyszükséglet mellett teszi ezt, ezért különösen jó megoldás azoknak az építkezőknek, akiknek kevés hely áll rendelkezésre ötleteik megvalósítására. 

A Vitodens 242-F kondenzációs kazán a takarékos üzem és a hosszú élettartam mintapéldája. A saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek, és biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását.

> Mi az a kondenzációs kazán?

A MatriX-szövettel ellátott hengeres égőt is hasonlóan hosszú élettartamra tervezték. Az integrált Lambda Pro Control égésszabályozás automatikusan hangolja az égést a beérkező gáz minősége függvényében. Ez azt jelenti, hogy a gázminőség ingadozása esetén is biztos lehet benne, hogy a kazánja az elérhető legmagasabb hatásfokkal üzemel.  

A Vitotronic szabályozóról

A Vitotronic egy egyszerűen kezelhető, jövőbemutató szabályozástechnikai rendszer. A kazánnal szállított szabályozó nem csak a kazánt vezérli, hanem a teljes fűtési rendszer szabályozási feladatainak az ellátására is alkalmas. Legyen szó radiátorról, padlófűtésről, napkollektoros melegvíz-készítésről: a Vitotronic a teljes rendszert képes lefedni. Ehhez Önnek csak a ténylegesen szükséges kiegészítőket kell megvásárolnia.

A kor szellemének megfelelően a Vitotronic kiegészíthető a Vitotrol App alkalmazásával, amely a távolról történő kezelést teszi lehetővé.

A Vitodens 242-F a szolárrendszer szabályozásához szükséges kiegészítő modult is tartalmazza. Alkalmazásával a Vitotronic a teljes rendszert kézben tartja. Vitotrol App segítségével az elmúlt hét napkollektoros megtakarítását is kielemezheti.

A melegvíz készítésről

A Vitodens 242-F kiemelkedő jellemzője a magas melegvíz-komfort. A kazán egy beépített 170 literes szolártárolóval rendelkezik. Napos időben a szolárrendszer a teljes tárolót képes felmelegíteni. Borult időben a Vitodens 242-F csak a tároló felső rétegeit fűti: ezzel egy 150 literes tároló komfortját nyújtja. Egyenletes vízhőmérsékletű vizet, akár két csapon is egyszerre.

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
3,2 ... 26 kW
Éves átlagos hatásfok
98 % (Hf) | 109 % (Ha)
Energiahatékonysági osztály
energieeffizienklasse.png
A
Tüzelőanyag
icon-gas.png
Földgáz és PB-gáz
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png
Családi ház ellátásához, új- és korszerűsítendő rendszerekhez
Kezelés
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 szabályozó, szöveges és grafikus kijelzővel, Vitotrol App kiegészítési lehetőséggel
Melegvíz készítés
Kiemelkedő melegvíz komfort | napkollektoros melegvíz-készítés lehetőségével, 170 liter űrtartalmú szolártárolóval
További jellemzők
Automatikus égőállítás a gáz minősége függvényében | Napkollektoros melegvíz készítés | Tároló és fűtőkészülék egy burkolat alatt | Kevesebb cső és szerelvény látható a hőközpontban, tetszetős a megjelenése.
Vitodens-242-F-Schnitt.png


fernbedienungen.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.