Vitovent 300 - az egészséges belső levegőhöz


Szembetűnő előnyök

  • Egészséges belső levegő.
  • A zárva tartott ablakok mellett alacsony marad a kinntről beszűrődő zaj.
  • Kiegyenlített páraháztartás: megelőzi a penészképződést és megóvja az épület állagát.
  • Levegőszűrés: minden allergiás számára fontos.
  • Komfortos szabályozás, közvetlenül csatlakoztatott távvezérlővel.


Szinte energiaveszteség nélküli szellőztetés

A Vitovent 300 különösen energiatakarékos. A nagy felületű belső hőcserélő a hideg évszakban a kifújt levegő energiájának akár 93%-át is visszanyeri, és a befújt friss levegő melegítésére fordítja.

A készüléket Ön irányítja: a szállítási terjedelem része a komfortos és funkciókban gazdag távvezérlő.


Ütős érvek a lakásszellőztetés mellett

Az építőipar és az építőanyagok fejlődésével az épületek energiaszükséglete csökkent. Így míg egy régebbi családi ház éves energiaszükséglete ~ 200 kWh/m² volt, úgy az újabb épületek már csak 70 kWh/m². Ehhez az alacsony energiaszinthez természetesen tömör és erősen hőszigetelt építőanyagok szükségesek.

A tömör konstrukciók végett a modern épületekben már közel sincs akkora természetes szellőzés, mint amely a levegő frissüléséhez lenne szükséges.

Az nem lehet megoldás, hogy az ablakok folyamatosan nyitva maradjanak, mert így télen gyakorlatilag az utcát fűtenénk. Az egyetlen logikus megoldás, ha a szellőztetést kontrolláltan tesszük egy lakásszellőztető rendszerrel, és a távozó levegő energiatartalmát a befújt friss levegő melegítésére fordítjuk.

A hővisszanyerős szellőztetéssel gyakorlatilag megszűnik a szellőztetésből adódó hőveszteség, és zárt ablakok mellett is folyamatosan friss a beltérben található levegő. Amit ezzel szintén nyerünk, hogy az ablakok zárva tartásával a kültérből érkező zajok jelentősen csökkennek.

Rendszer áttekintés

Áttekintés

Levegő térfogatáram
max. 180 m³/h
Szellőztetett lakott terület
max. ~110 m²
Hővisszanyerés hatásfoka
max. 92 %
Alkalmazási terület
Lakás vagy családi ház | Új építésű épület
Szerelés módja
Falra szerelt kivitel
További jellemzők
Komfortos kezelés a közvetlenül csatlakoztatott távvezérlő segítségével (szállítási terjedelem). Opcionális kiegészítő: elektromos levegő előfűtő a téli alacsony külső hőmérsékletek melletti üzemhez (lecsapódó kondenzvíz fagyveszélyének elkerülése)
Vitovent rendszeráttekintés

Vitovent_300_FB.png

Kezelés a távvezérlővel 

A távvezérlő a készülék szállítási terjedelemébe tartozik.

A távvezérlőn többféle előre beállított napi időprogram közül választhat, vagy egyedi időprogramot állíthat be. Minden idősávra meghatérozhatja az Ön által beállítani kívánt üzemmódot (normál, csökkentett. ill. gyors átszellőztetés).

Ezzel az igényeinek megfelelő, programozott üzem hozható létre.