solar-roehren-kollektor-1-2.jpg

Napenergia hőtermeléshez: melegvíz-készítés és fűtés-rásegítés napkollektorokkal

A napkollektorok nem csak fenntarthatóan csökkentik a CO2-kibocsátásunkat, de telepítésükkel Ön a külvilág felé is jelzi, hogy felelősen gondolkodik a környezetről. A Viessmann szolártechnikával a biztonságot és a rendszer részegységek optimális összjátékát választja.

A napenergiával működő rendszerek fejlesztése és gyártása terén szerzett több mint 30 éves tapasztalattal a hátunk mögött bátran rábízhatja magát műszaki szakértelmünkre és legkiválóbb minőségű termékeinkre. Minden Viessmann rendszer kombinálható szolártechnikával.

Vákuumcsöves kollektorok

A szelektív bevonattal ellátott elnyelőfelület nagyon hatékonyan hasznosítja a napenergiát. Ahhoz, hogy a keletkezett hő ne távozzon vissza a környezetbe, a felületet szigetelni kell. A vákuum - azaz légmentes tér - az egyik legjobb szigetelés, amelyet már a termoszokból is ismerhetünk. A Viessmann vákuumcsöves kollektorokhoz az elnyelőfelületet hosszanti csíkokra felszeleteljük, majd ezeket vákuumozott csövekbe helyezzük. Ezzel kivételesen hatékony kollektorokat hozunk létre, amelyek gyakorlatilag nem kényesek a külső hőmérsékletre.