Viessmann Termelési Rendszer

A Viessmann Termelési Rendszer (ViPS) a csoport összes társaságára kötelező érvényű szabályzat, amely leírja a termékek előállításához szükséges folyamatok tervezését, végrehajtását, ellenőrzését és folyamatos javítását.

Tartalmazza a termelésszervezés fő céljait, elveit, módszereit és eszközeit – alapgondolatai a folyamatos fejlesztés, valamint a szinkron folyamatok.

 

A termelés alapelvei

Standardizálás / Fantázia / Rend és tisztaság


A folyamatok stabilitására érdekében biztosítjuk, hogy azok meghatározott úton és módon menjenek végbe. Úgy alakítjuk ki a gyártási folyamatokat, hogy azonnal észrevehetőek legyenek az eltérések. Kerülendők a muda típusú veszteségek, és növelni kell az értékteremtést.
 

Munkatársak

Képzettség / Oktatás / Munkavédelem


Munkatársaink magas képzettségét előfeltételnek tekintjük ahhoz, hogy megvalósíthassuk a gyártásra vonatkozó irányelveket. A folyamatos továbbképzés elégedettebbé teszi a munkatársakat. Ehhez, többek között Akadémiánkon, sokféle képzési program áll rendelkezésre.
 

Szinkron folyamatok

Kibocsátási ütem szerinti termelés / Ütem szerinti termelés / Logisztika / KVP / Termelésirányítás


Pontosan azt gyártjuk, amire az ügyfélnek szüksége van. Ez nemcsak az ügyfelektől érkező megrendelésekre igaz, hanem belső folyamatainkra is az ügyfél-beszállító kapcsolatban.
 

Nagy hatásfokú berendezések:

A gyártáshoz megfelelő erőforrások


Annak érdekében, hogy termékeinket a piaci feltételeknek megfelelő árakon tudjuk előállítani, a lehető legnagyobb hatásfokkal kell használnunk termelőberendezéseinket, és el kell kerülnünk az üzemi leállásokat. Ehhez egy a TPM-n (teljes körű hatékony karbantartás) alapuló kezelői és üzemeltetési koncepciót alkalmazunk.
 

Hibamentes termékek és folyamatok

Hibavédelem / Hibavisszajelzés / Hibaelhárítás / Auditálás


"Minőség a középpontban" - erre törekszik minden munkatársunk. A termékeknél és a folyamatoknál az ún. "nulla hiba cél" elérését tűztük ki. Csak ezen a módon tudunk ügyfeleinknek csúcsminőségű termékeket kínálni.
 

Termelésmenedzsment

Shopfloor Management


Biztosítjuk, hogy képzett munkatársaink az értékteremtés helyén fenntartják a változási folyamatot. Ezt a folyamatot támogatja a kazein - a folyamatos fejlesztés.