Vitosol 200-T SP2A típus - elegáns és csúcshatékony vákuumcsöves kollektor


Szembetűnő előnyök

  • Modern és elegáns megjelenés.
  • Magas üzembiztonságot nyújtó, Heatpipe-elven működő vákuumcsöves technológia.
  • Az elnyelőfelület a vákuumba kerül elhelyezésre: nem koszolódik és nem korrodál az évek alatt.
  • A vákuumcsöveket elforgatva kedvezőtlen elhelyezés esetén is a nap irányába tájolhatjuk az elnyelőfelületet. 

A napkollektorról

A Vitosol 200-T SP2A a csúcshatékony vákuumcsöves napkollektorok mintapéldája. A szelektív bevonattal ellátott elnyelőlemezt vékony szalagokra vágják, majd egy üvegcsőbe helyezik. A cső lezárása után létrehozzák benne a vákuumot, amely páratlan hatékonyságú hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezt leggyakrabban a modern termoszokból ismerjük, ahol szintén a vákuum hőszigetelő hatásának köszönhetően marad forró a benne tárolt folyadék, hosszú órákon keresztül. 

A csövek tengelyük körül forgathatóak, így kedvezőtlen elhelyezés esetén a napsugárzás irányába fordíthatók. Ezzel kompenzálható például egy dél-keleti tetőfelület iránya.

A Heatpipe-elvről (hő-cső)

A Heatpipe-elv - más néven zárt hő-cső elv - a hővezetés egyik fajtája. Az elnyelőfelület hátulján végigfutó vékony gyüjtőcsőbe alacsony nyomás mellett hővezető folyadékot helyeznek, majd lezárják a csövet. Ha az elnyelőfelület melegszik, a folyadék azonnal elgőzölög, és a vákuumcső külsején található hőátadó részbe áramlik. A hőt a Duotec hőcserélő veszi fel, amely már közvetlenül a szolárrendszerbe továbbítja azt. A lecsapódó folyadék visszaáramlik a csőbe, és ezzel létrejön a köfolyamat.

Napjainkban a számítástechnikai processzorok hűtését is leggyakrabban így valósítják meg, heatpipe elvű hűtőcsövek segítségével.

Az Ön előnye ebből: a szolárrendszerben áramló fagyálló nem áramlik közvetlenül a vákuumcsövekbe, így nem lesz magas hőmérsékletekne kitéve. 

Az elhelyezésről

A Vitosol 200-T SP2A vákuumcsöves kollektor egyformán jól mutat homlokzatokon, erkélyeken, ferde- és lapostetőkön. Modern megjelenésével vonzó építészeti elemként használhatjuk.

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.

Termékmetszet

Áttekintés

Bruttó felület
1,98 / 2,36 / 4,62 m² (10 / 12 / 24 cső)
Elnyelőfelület
1,26 / 1,51 / 3,03 m² (10 / 12 / 24 cső)
Optikai hatásfok (az elnyelőfelületre vonatkoztatva)
78,5 / 80,1 / 80,1 % (10 / 12 / 24 cső)
Kollektortípus
icon-solar.png
Vákuumcsöves kollektor
Megjelenés
A sötétkék kollektorház és elnyelőfelület egységes összképet nyújt.
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Lakóépület, ipari felhasználás, önkormányzatok | Új építés és korszerűsítés
Szerelés módja
Szerelés lapos- és nyeregtetőkre, valamint szabadon álló rendszerek számára. Az erkélykorlátokra történő felszereléshez csökkentett beépítési magasságú, speciális erkélymodul (1,26 m² elnyelőfelület) kapható.
További jellemzők
Heatpipe rendszerű vákuumcső, használati melegvíz készítéshez, a fűtés-rásegítéshez, medencevíz melegítéséhez, valamint ipari hőszolgáltatáshoz.
Vitosol-200-T_Typ_SP2A_Schnitt.png