Vitosol 300-TM

Vákuumcsöves kollektor

Nagy teljesítményű vákuumcsöves kollektor ThermProtect-tel

Hőcső elve
Hatékony hőátadás
Gyors, egyszerű telepítés
Kivételesen hosszú élettartam

Kérjen ingyenes, egyéni, kötelezettség nélküli konzultációt szakképzett kereskedelmi partnereinktől!

Keressen kereskedelmi partnert most
Hőcső elve

Nagy hatékonyságú vákuumcsöves kollektorok a hőcső elvén alapulva

Hatékony hőátadás

A Duotec rézből készült duplacsöves hőcserélők teljesen körülveszik a kondenzátorokat.

Gyors és egyszerű telepítés

A Viessmann szerelési és csatlakoztatási rendszerek révén

Kivételesen hosszú élettartam

Az alacsony stagnálási hőmérsékletnek és a gőzképződés megakadályozásának köszönhetően a rendszerben

ThermProtect

ThermProtect automatikus hőmérsékletfüggő kikapcsolás a magas üzembiztonság érdekében

Nem érzékeny a szennyeződésre

A nagy szelektivitású bevonattal ellátott abszorberfelületek a vákuumcsőbe vannak beépítve.

Optimális tájolás a nap felé

Az egyszerű abszorber-kiigazítás miatt

Száraz csatlakozás

Nincs közvetlen érintkezés a technológiai- és a hőátadó közeg között, a csövek könnyű cseréje a teljes rendszerben is lehetséges

Vizuálisan zökkenőmentes egész

A kollektor burkolata és az abszorber felülete sötétkék színben

Minimális hőveszteség

A gyűjtőcső burkolatának rendkívül hatékony hőszigetelése révén

Vitosol 300-TM vákuumcsöves kollektor

Vitosol 300-TM vákuumcsöves kollektor

A Vitosol 300-TM nagy teljesítményű kollektor az egyik leghatékonyabb modell a piacon, különösen ajánlott szűk helyeken történő használatra. Az abszorber szöge +/- 25 fokban állítható, így kivételesen magas hozamot biztosít, még akkor is, ha a nap kedvezőtlenebb pozícióban van.

A kollektor bármilyen helyzetben felszerelhető és használható, családi házakra, illetve lakóházakra tervezték. A ThermProtect automatikus, hőmérsékletfüggő kikapcsolással rendelkezik, amely akkor lép működésbe, ha a hőelvonás hosszú ideig stagnál, miközben magas a benapozottság.

A Vitosol 300-TM jelenleg az egyetlen olyan kollektor a piacon, amely vízszintesen is felszerelhető (max. 3 fokos csődőlés) és ThermProtect automatikus hőmérsékletfüggő kikapcsolással rendelkezik. Ez megakadályozza a kollektorok túlmelegedését, ha nincs hőelvonás és nagy a benapozottság. A Vitosol 300-TM ezért olyan épületekhez is alkalmas, amelyeket nem használnak egész évben, például lakóépületekhez az üdülési időszakokban.

A kollektor, a hőcső elvén működik, ahol a hőátadó közeg nem közvetlenül a csöveken keresztül áramlik. Ehelyett egy technológiai közeg párolog el a hőcsőben, és az elnyelt hőt kondenzáció révén a Duotec dupla csöves hőcserélőn keresztül továbbítja a hőátadó közegnek. Ez a módszer optimális hőátadást garantál.

A Vitosol 300-TM-et kivételesen hosszú élettartamra tervezték. Ez a kiváló minőségű, korrózióálló anyagoknak köszönhető, beleértve az üveget, az alumíniumot, a rezet és a rozsdamentes acélt. Az abszorber a vákuumcső szerves része, ez megvédi az időjárási hatásoktól és a szennyeződésektől, és hosszú éveken át biztosítja a magas energiahozamot.

A fenti, szarufahorgonyokkal ellátott tetőfelszerelési rendszer leegyszerűsíti a kollektorok rögzítésének feladatát. A szarufakampókat és karimákat úgy tervezték, hogy közvetlenül a szarufákra rögzíthetők legyenek, így a kollektorok tökéletesen beilleszthetők bármilyen tetőfedésbe. A két rögzítősínnel további időt takaríthat meg a telepítés során.

A több kollektort tartalmazó rendszerekben a sötétkék fedőlapok zökkenőmentes vizuális átmenetet képeznek a kollektor burkolata és az abszorberfelületek között. Az alapsínben lévő, a burkolattal azonos színű rögzítő sapkák megakadályozzák a csövek elcsúszását. Ha szervizelésre van szükség, a hőcsövek száraz csatlakozásuknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen cserélhetők a rendszer leeresztése nélkül.

A kollektor hosszú élettartama érdekében.

Minden Viessmann napkollektor mostantól innovatív ThermProtect túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik.

A termék részletei

Bruttó terület

1.98 / 2.36 / 4.62 m²

Kollektor típusa

Vákuumcsöves kollektor

Tervezés

A sötétkék kollektorburkolat és az abszorberfelületek vizuálisan zökkenőmentes egységet alkotnak.

Alkalmazási terület

Lakóépületek, kereskedelmi vállalkozások, önkormányzati épületek, új építésű és korszerűsítési projektek.

Telepítés típusa

Univerzális alkalmazás függőleges vagy vízszintes beépítéssel bármilyen helyen, akár tetőkön, homlokzatokon, akár szabadon álló beépítéshez. Speciális erkélymodul (1,26 m² abszorberfelület) erkélykorlátra vagy homlokzatra történő felszereléshez.

További jellemzők

Használati melegvíz, központi fűtés és uszodai vízmelegítés hőcserélőn keresztül, valamint technológiai hővel. A napkollektor és hőtermelő kombinálásával általában A+ energiahatékonysági osztály (mint rendszercímke) érhető el a teljes fűtési rendszer esetében.

Termék keresztmetszete