A Viessmann átfogó megoldásai a lakásépítő ipar számára is előnyösek

Kérjen ingyenes konzultációt
© Shutterstock / VOJTa Herout

A Viessmann innovatív energiarendszerekkel támogatja a lakásépítő ipart. A lakók nem csak a kényelmes, energiatakarékos hőellátás előnyeit élvezhetik. Fotovoltaikus rendszerekkel vagy kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléssel is lehet áramot termelni. A Viessmann megbízható, átfogó megoldásokat kínál a társasházak és lakónegyedek hatékony energiaellátásához.

Minden egyetlen forrásból: Fűtés, hűtés, szellőzés, energiatermelés

A Viessmann évtizedek óta szállít nagy energiatakarékosságú és alacsony károsanyag-kibocsátású fűtési rendszereket. Az átfogó választéknak köszönhetően a felhasználók mindent egy kézből kapnak:

  • Hőszivattyúk
  • Napkollektoros rendszerek
  • Jeges energiatárolók
  • Biomassza
  • Elektromos használati melegvíz- és elektromos fűtési rendszerek
  • Olaj, gáz

A Viessmann integrált megoldások kínálata: Átfogó termék- és szolgáltatáskínálat a lakásépítő ipar számára

Az energetikai rendszerek átfogó szállítójaként a Viessmann minden megfelelő megoldást kínál. "A Viessmann integrált megoldások kínálata" lehetővé teszi a termékek és rendszerek összekapcsolását digitális platformokon és szolgáltatásokon keresztül. Az alapot a hő, a villamos energia, a hűtés és a gőz átfogó választéka jelenti. Itt a Viessmann olyan termékeket és rendszereket kínál, amelyek a megfelelő energiaforrásokat integrálják a települési, kereskedelmi és ipari környezetbe. A szolgáltatások kiegészítik a Viessmann integrált megoldási kínálatát.

© Viessmann

Projekt-támogatás a Viessmann-tól: négy lépés a kész rendszerig

A Viessmann mindenre kiterjedő támogatási csomagja négy szakaszra tagolódik, amelyek mindegyike extra hozzáadott értéket kínál - különösen a szolgáltatások tekintetében. Az infografika részletes áttekintést nyújt a Viessmann szolgáltatási és projekttámogatási kínálatáról.

© Viessmann

Központi hőellátás új és meglévő épületekben

A Viessmann-nál a lakóépületek központi hőellátása a klasszikus egy üzemmódú megoldásoktól a két üzemmódú energiarendszerekig és a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő egységekig (CHP) terjed, amelyek egyidejűleg termelnek villamos energiát és környezetbarát biometánnal működnek. A Viessmann holisztikus rendszerkoncepciójához hűen a több üzemmódú rendszerek lehetőséget kínálnak a használati melegvíz-fűtésre és a fotovoltaikával és naphővel történő energiatermelésre.

Innovatív energiarendszerek a fűtéshez, hűtéshez és a közvetlenül a lakásban fogyasztott villamos energiához. A szükséges alapterheléstől és a különböző csúcsterhelési igényektől függően különböző rendszerek veszik át a munkát a központi hőellátásban. Minden lakás hőátadó állomással van felszerelve. Így a lakók csak a ténylegesen felhasznált energia után fizetnek.

© Viessmann

Központi hőellátás új és meglévő épületekben

A Viessmann-nál a lakóépületek központi hőellátása a klasszikus egy üzemmódú megoldásoktól a két üzemmódú energiarendszerekig és a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő egységekig (CHP) terjed, amelyek egyidejűleg termelnek villamos energiát és környezetbarát biometánnal működnek. A Viessmann holisztikus rendszerkoncepciójához hűen a több üzemmódú rendszerek a használati melegvíz-fűtés és a fotovoltaikával és naphővel történő energiatermelés lehetőségét kínálják.

Innovatív energiarendszerek a fűtéshez, hűtéshez és a közvetlenül a lakásban fogyasztott villamos energiához. A szükséges alapterheléstől és a különböző csúcsterhelési igényektől függően különböző rendszerek veszik át a munkát a központi hőellátásban. Minden lakás hőátadó állomással van felszerelve. Így a lakók csak a ténylegesen felhasznált energia után fizetnek.

© Viessmann

A hibrid rendszer a legolcsóbb energiaforrást választja ki

Míg a fosszilis tüzelőanyagok és a villamos energia ára hosszú távon erős ingadozásoknak van kitéve, a Viessmann olyan hibrid rendszereket kínál, amelyek nem kötik Önt egyetlen energiaforráshoz. A hibrid egységekben két független hőtermelőt integrálnak egyetlen egységbe: Egy gáz- vagy olajkondenzációs kazán egy elektromos meghajtású hőszivattyúval kombinálva, amely a környezeti levegőből vagy a talajból nyeri az energiát. Ez az energiakeverék ötvözi a "megújuló" és a "nagy hatékonyságú" energiát, és a lehető legnagyobb szabadságot biztosítja az adott pillanatban legmegfizethetőbb energiaforrás használatában. A vezérlőegység beállításai az energiapiac bármely helyzetéhez igazíthatók, így az energiaárak ingadozásakor mindig a legkedvezőbb és leghatékonyabb üzemmód kerül kiválasztásra.

© Viessmann

Szomszédsági fűtési rendszerek konténerben - kulcsrakészen és megfizethetően

A szabványos konténerekben elhelyezett fűtési rendszerek ideális megoldást jelentenek olyan kisebb lakótelepek számára, ahol nem terveznek kazánházat, vagy ahol az építési költségeket alacsonyan kell tartani. A Viessmann nagy teljesítményű, kulcsrakész rendszereket szállít rövid telepítési idővel. Különösen gazdaságos megoldások az egyidejű hő- és áramtermelésre vagy megújuló energiaforrásokkal való működésre alkalmas rendszerek.

© Viessmann

Jeges energiatároló: Fűtés jéggel

A jégenergiatároló rendszer egyszerű elv alapján működik: a napból, a levegőből és a talajból nyert energiát alacsony hőmérsékleten egy földalatti tartályba - a jégenergiatárolóba - vezetik. Egy hőszivattyú elszívja a hőt a jégtárolóból, és magasabb előfolyási hőmérsékletre sűríti, hogy az épületet fűtse.

A nyári hónapokban a jégenergiatároló az épületek természetes hűtésére is használható. Miután a fűtési szezon végén a tárolóban lévő víz befagyott, nyáron hűtési energiát vonnak el a jégtárolóból.

© Viessmann

H₂ kész: Fűtés hidrogénnel

A Viessmann jelenleg egy "H₂ ready" kondenzációs kazán kifejlesztésével egyengeti az utat az üvegházhatású gázoktól mentes jövő felé, amely egy innovatív megoldás, amely tiszta hidrogénnel működik. Ez a készülék a bevált gázkondenzációs technológián alapul, és képes lesz földgázzal vagy földgáz/hidrogén keverékkel is üzemelni. Ennek eredményeként a rendszerhasználók többé nem függnek egy adott szállítótól vagy egy adott földgáz/hidrogén keveréktől. Az első prototípusok részletes tesztelése jelenleg a technológiai központban, az allendorfi (Eder) központban található kutatási és fejlesztési központban folyik. A tervek szerint ezek a készülékek 2024-től kezdődően kerülnek forgalomba, amikor Németországban az első hidrogénnel működő gázhálózatok elérhetővé válnak.

© Viessmann

Független a közhálózattól: A saját termelésű energia előállítása és tárolása

A Viessmann integrált megoldási palettájához tartoznak a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelésen alapuló energiatermelő fűtési rendszerek, mint például a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő egységek (CHP) és az üzemanyagcellás fűtőberendezések, valamint a fotovoltaikus (PV) modulok. A felesleges villamos energia tárolható a Vitocharge energiatároló egységben, és szükség esetén felhasználható. A rendszer felhasználója a lehető legnagyobb függetlenséget és a közhálózatból történő drága villamosenergia-vásárlás költségeinek jelentős csökkenését élvezheti. Minden további megtermelt villamos energia betáplálható a közhálózatba, és ennek megfelelően díjazható.

© Viessmann