Letöltések, brosúrák és tanúsítványok PDF formátumban

A Viessmann csoport az energiarendszerek vezető nemzetközi gyártójaként minden alkalmazási területre és energiaforráshoz testre szabott és hatékony megoldásokat kínál. Ezen az oldalon részletes információkat nyújtunk termékpalettánkról praktikus PDF letöltések formájában.

Ha ezen az oldalon nem találja meg, amit keres, használhatja központi ViBooks adatbázisunkat is. Ha referenciaprojektjeink érdeklik, átfogó referencia-adatbázisunkban beszámolókat és letöltéseket talál.

ViBooks - dokumentáció és brosúrák

ViBooks adatbázisunkban megtalálhatja a szükséges kezelési, telepítési és szervizelési utasításokat, valamint a Viessmann készülékekhez tartozó műszaki útmutatókat, árlistákat, nyomtatott marketinganyagokat és sok más dokumentumot.

PDF letöltések

Információk a vállalatról és a termékpalettáról PDF formátumban.

A vállalatról minden információt megtalál a következő címen

Átfogó rendszermegoldások kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz

Ismerje meg a kereskedelmi alkalmazások innovatív hűtőrendszereit.

Tanúsítványok

A Viessmann csoport nemzetközi piacvezető a légkondicionáló, fűtési, ipari energetikai és hűtési megoldások gyártásában. A minőség, a környezetvédelem, az energia, valamint a munkahelyi egészségvédelem és biztonság területén kialakított irányítási rendszerek 2020 óta egyetlen integrált irányítási rendszerben egyesülnek.

A minőségirányítási rendszer meghatározza az összes alapelvet és szisztematikus eljárást a termékekkel és folyamatokkal szemben támasztott valamennyi belső és külső követelmény elérésére és védelmére. A minőségirányítási rendszer fenntartásával és folyamatos frissítésével biztosíthatjuk a követelmények teljesülését, és segíthetjük a vállalat hosszú távú sikerének megőrzését.

A Viessmann először 1994-ben kapta meg az ISO 9001 tanúsítványt. 2019-ben sikeresen áttértünk a frissített ISO 9001:2015 szabványra. A minőségirányítási rendszer 2020 óta az integrált irányítási rendszer szerves részét képezi, és évente más irányítási rendszereinkkel együtt ellenőrzik.

Évtizedek óta a gyakorlatban alkalmazzuk az integrált környezetvédelem koncepcióját a teljes értéklánc mentén. A folyamatokba és termékekbe integrált környezetvédelem elsőbbséget élvez a már bekövetkezett károk helyreállításával szemben. A több éve bevezetett környezetvédelmi menedzsment szervezi és ellenőrzi környezetvédelmi politikánk megvalósítását.

Az ISO 14001-es tanúsítványunk bizonyítja, hogy betartjuk a vonatkozó környezetvédelmi jogszabályokat, és azon dolgozunk, hogy folyamatosan javítsuk környezetvédelmi teljesítményünket. 2020 óta a környezetirányítási rendszer az integrált irányítási rendszer szerves részét képezi, és évente más irányítási rendszereinkkel együtt ellenőrzik.

A Viessmann az allendorfi telephelyén és más telephelyein az ISO 50001 szabvány szerint tanúsított energiagazdálkodási rendszerrel rendelkezik. Az energiahatékonyság növelése kulcsszerepet játszik az energia- és éghajlat-politikai célok elérésében. Az energiahatékonyság ezért az erőforrás-hatékonyság fontos része.

Az energiagazdálkodási rendszer 2020 óta az integrált irányítási rendszer szerves részét képezi, és évente egy külső tanúsító ellenőrzi, más irányítási rendszereinkkel együtt.

A BS OHSAS 18001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági auditban való 10 éves sikeres részvétel után a TÜÜV Rheinland megerősítette és tanúsította a legjobb teljesítményünket az új EN ISO 45001 szabvány szerint.

A Viessmann-csoport vállalatai 2020 óta vezetik be a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszert, és várhatóan 2023-tól az integrált irányítási rendszer részeként közösen tanúsítják.

Az EMAS résztvevői az ISO 14001 szabvány szerinti szabványosított környezetvédelmi vezetési rendszert működtetnek, és évente államilag elismert, független környezetvédelmi értékelők által végzett ellenőrzéseknek vetik alá magukat. Éves környezetvédelmi nyilatkozatukban részletesen közzéteszik környezeti adataikat, beleértve az erőforrás- és energiafogyasztást, a kibocsátásokat, a hulladékot stb. Környezeti célokat is kitűznek, és közzéteszik, hogy hogyan fogják folyamatosan és szisztematikusan javítani a környezetvédelmi teljesítményt.

Példaértékű és innovatív környezetgazdálkodásának köszönhetően a Viessmannt környezetvédelmi úttörőként ismerik el. Az Allendorfban (Eder) található telephelyeivel a Viessmann Werke volt az első vállalat a fűtéstechnikai ágazatban és a második vállalat Németországban, amely 1995-ben megkapta az EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) tanúsítványt. Ma a Viessmann allendorfi (Eder) telephelye a legrégebbi bejegyzés az EMAS telephely-nyilvántartásban.