Információk építészek számára

Technológia és építészet - párbeszéd

A jó tervezés csak az első lépés a jó építészet felé. Általános szakemberként az építészeknek azt is tudniuk kell, hogyan használják intelligensen az energiatechnológiát. Napjainkban az ügyfelek elvárják az építészektől, hogy ezen a területen is képesek legyenek szakszerű tanácsadást nyújtani, és az energiaárak folyamatos emelkedésével és az új energetikai koncepciók megjelenésével ez a különleges szolgáltatás csak még fontosabbá válhat.

Építészként Ön független tanácsadóként jár el. A Viessmann az Ön szakértő partnere ebben a munkában. Az építészeknek szóló információinkat pontosan az Ön igényeihez igazítjuk, és tökéletesen ötvözik az építészetet a technológiával.

Az általunk nyújtott információk középpontjában esettanulmányaink állnak, amelyek mindegyike egy-egy épületet vesz górcső alá, és annak minden aspektusát részletesen megvizsgálja. Az épületet az építész szemszögéből részletesen ismertetjük. A projekt követelményeit és a választott energiatechnológiai megoldásokat világosan és érdekfeszítően magyarázzuk el. Az egészet a Viessmann átfogó termék- és szolgáltatáskínálata támasztja alá, amely a minőség és a hatékonyság tekintetében magas mércét állít: A Viessmann átfogó kínálata minden alkalmazási területre és minden energiaforráshoz hatékony rendszerekkel nyújt személyre szabott megoldásokat. Innovatív energiarendszereink nagy hatékonysága segít Önnek költségmegtakarítást elérni és környezettudatosan viselkedni.

A Viessmann átfogó választéka

A műszaki megoldások egyre összetettebbé válnak, és egyre nagyobb kölcsönhatással vannak az építészetre és az építési tervezésre. Az építészek és mérnökök ezért új tervezési perspektívákat nyerhetnek a gyártóval való szoros együttműködés révén. A Viessmann átfogó kínálatában innovatív rendszermegoldások találhatók lakó-, kereskedelmi, ipari és kommunális épületekben való felhasználásra. Rendszereink minden tekintetben megfelelnek a német energiatakarékossági rendelet (EnEV) követelményeinek.

A Viessmann személyre szabott rendszermegoldásokat kínál minden alkalmazási területre és minden energiaforráshoz. Az átfogó kínálatban megtalálhatók olaj- vagy gázüzemű kondenzációs kazánok, tüzelőanyag-cellás CHP-egységek, valamint hő- és villamosenergia-termelésre szolgáló CHP-erőművek.

A megújuló energiaforrásokat hasznosító termékpaletta a használati melegvíz-fűtéshez és a központi fűtés tartalékolásához használt napkollektoros rendszerek, valamint a hatékony önfogyasztást szolgáló fotovoltaikus és energiatároló rendszerekből áll. A kínálatban szerepelnek továbbá speciális kazánok rönkfához, faaprítékhoz és pellethez. Továbbá vannak hibrid egységek, hőszivattyúk és jégtároló rendszerek, amelyek a talajból, a talajvízből vagy a környezeti levegőből származó hőt használják, valamint mechanikus szellőztető rendszerek.