A Viessmann Csoport bemutatása

A Viessmann Csoport egyike a hatékony fűtési-, hűtési- és ipari hőszolgáltató rendszerek vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 11.500 alkamazottal rendelkezik, a csoport éves árbevétele eléri a 2,2 milliárd Eurót.

11 országban található 22 gyártóegységeivel, 74 országra kiterjedő értékesítési szervezetével, valamint 120 kereskedelmi kirendeltségével a Viessmann nemzetközileg is ismert márka. Az árbevétel 56%-a exportból származik.

> A vállalat története (PDF 2 MB)


Unternehmensfilm

A videó aktiválásához kérjük, kattintson a play-gombra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a videó megnyitásával a YouTube részére adatok kerülnek továbbításra. Részletes információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Viessmann Unternehmensfilm
100 Jahre Viessmann! Wir starten in ein neues Jahrhundert, in dem wir uns auch weiterhin zur Nachhaltigkeit bekennen und unseren Beitrag zur Erhaltung der Lebensgrundlage für künftige Generationen leisten wollen. Viessmann Unternehmensfilm (2:30) Jetzt anschauen!

A videó aktiválásához kérjük, kattintson a play-gombra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a videó megnyitásával a YouTube részére adatok kerülnek továbbításra. Részletes információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.

viessmann_allendorf.jpg
Bemutató videó a Viessmann Vállalatról

Umweltschutz

Umweltschutz

Energiemanagement

Energiemanagement

Innovationen

mehr zu Innovationen

Allendorf? – Kann man mal machen.

A videó aktiválásához kérjük, kattintson a play-gombra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a videó megnyitásával a YouTube részére adatok kerülnek továbbításra. Részletes információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Allendorf? - Kann man mal machen.
A wie Allendorf – A wie arbeiten bei Viessmann. Kann man hier machen:
nachhaltigkeit.jpg

Fenntarthatóság

A Viessmann családi vállalatként különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy tevékenysége felelősségteljes és hosszú távra tervező legyen. A fenntarthatóság már a vállalat alapelveinek rögzítésekor megfogalmazásra került. A Viessmann számára a fenntarthatóság az ésszerű gazdálkodás, az ökológiai gondolkodás és a szociális felelősségvállalás egész vállalaton belüli összhangba hozását jelenti oly módon, hogy a jelen kor szükségletei úgy kerüljenek kielégítésre, hogy az ne befolyásolja hátrányosan a következő nemzedékek életfeltételeit.

A környezetvédelmi gondolkodás úttörőjeként és a fűtés üzletág technológiai fejlődésének meghatározó szereplőjeként a Viessmann már évtizedek óta kiemelkedően alacsony károsanyag-kibocsátású és energiahatékony olaj- és gázüzemű kazánokat, valamint szolárrendszereket, fatüzelésű berendezéseket és hőszivattyúkat gyárt. A Viessmann feljesztései mérföldkőnek számítanak a fűtéstechnika területén.
 

Das Viessmann Komplettangebot

Das Viessmann Komplettangebot bietet individuelle Lösungen mit effizienten Systemen und Leistungen von 1 bis 120.000 Kilowatt für alle Anwendungsbereiche und alle Energieträger. Dazu gehören wandhängende Brennwertgeräte von 1,9 bis 150 kW und bodenstehende Brennwertsysteme von 1,9 bis 6.600 kW sowie Blockheizkraftwerke (BHKW) von 0,75 bis 530 kWel bzw. von 1,0 bis 660 kWth.

Das Angebot an regenerativen Energiesystemen umfasst thermische Solaranlagen mit Flach- und Vakuum-Röhrenkollektoren zur Trinkwassererwärmung, Heizungsunterstützung und zur Prozesswärmeerzeugung, Biomassekessel von 2,4 kW bis 50 MW für Scheitholz, Hackschnitzel und Holzpellets, Wärmepumpen von 1,7 bis 2.000 kW zur Nutzung von Wärme aus dem Erdreich, dem Grundwasser oder der Umgebungsluft sowie Photovoltaiksysteme.

Auch für Nahwärmenetze und Bioenergiedörfer bietet Viessmann alles aus einer Hand – von ersten Machbarkeitsstudien und Detailplanungen über die Lieferung aller benötigten Komponenten wie Wärmeerzeuger, Blockheizkraftwerke, Erdwärmeleitungen und Wohnungsübergabestationen bis hin zu Bau und Inbetriebnahme.

Mit einem umfassenden Produktsortiment an temperaturkontrollierten Räumen, leistungsstarken Kühlzellen und -aggregaten, Kältelösungen für den Lebensmitteleinzelhandel sowie Zubehör und Dienstleistungen deckt die Viessmann Group den Bereich Kältetechnik ab.


effizienz-plus.png

A Viessmann komplett termékprogram

A Viessmann termékkínálata hatékony, 1,5 ... 120.000 kW egységteljesítményű rendszereivel egyedi megoldásokat kínál minden alkalmazási területre és bármely energiahordozó számára. A teljesség igénye nélkül, ebbe beletartoznak az 1,9 ... 150 kW-os kondenzációs falikazánok és az 1,9 ... 6.000 kW-os kondenzációs állókazánok ugyanúgy, mint az 1,0 ... 530 kWel, ill. 5,3 ... 660 kWth-s gázmotorok. A gázmotorokjaink biogázzal történő üzemeltetésre is alkalmasak.

A megújuló energiával működő rendszereink kínálata magában foglalja a népszerű sík- és vákuumcsöves kollektorokat, amelyek a korszerű melegvíz előállítási rendszerek-, a fűtés rásegítés- és épületek szolárenergiával történő hűtésének alapjai. A hasábfával, faaprítékkal és fapellettel üzemeltethető, 4 kW ... 50 MW-os speciális kazánok és tüzelőberendezések éppúgy a kínálat részei, mint a talaj, a talajvíz-, vagy a környezeti levegő hőjének hasznosítására alkalmas 1,7 ... 2.000 kW-os hőszivattyúk, valamint a fotovoltaikus rendszerek.

A Viessmann a távfűtési hálózatok és a bioenergiát felhasználó falvak számára is mindent egy kézből kínál – az első megvalósíthatósági tanulmányoktól és részletes tervezésektől az összes szükséges részegység (mint például biogáz-berendezések, hőfejlesztők, gázmotorok, geotermikus vezetékek és hőátadó állomások) szállításán keresztül, a megépítésig és üzembe helyezésig.

A hőmérséklet-szabályozással rendelkező terek, a nagyteljesítményű hűtőcellák és -készülékek, az élelmiszer-kereskedelmi hűtőmegoldások, valamint tartozékok és szolgáltatások átfogó választékával a Viessmann Csoport lefedi a hűtéstechnika jelentős területét is.

Termékprogram

Termékek lakóépületek számára

A termékkínálat áttekintése

Termékek nagy épületek és kereskedelmi egységek számára

A termékkínálat áttekintése

Termékek ipari felhasználásra

A termékkínálat áttekintése

Termékek önkormányzatok számára

A termékkínálat áttekintése
infocenter.jpg

Szolgáltatások

A Viessmann a komplett termékprogramjához kiegészítő szolgáltatások széles választékát is rendelkezésre bocsátja. Így például a Viessmann Akadémia a fűtésszerelők, tervezők, építészek, építési vállalatok, kéményseprők, műszaki oktatási intézmények és a saját munkatársai számára is átfogó oktatási és továbbképzési programot kínál. Ezzel a vállalat eleget tesz a Viessmann partnerek azon növekvő képzési szükségletének, amely az energetikai piac hatékony technológiák- és megújuló energiarendszerek felé irányuló szerkezeti átalakulásából, valamint a technológiai spektrum ezzel összefüggő kibővüléséből adódik. Világszerte évente 92.000 szakember vesz részt a Viessmann Akadémia továbbképzésein.

A Viessmann szolgáltatások közé tartozik a Műszaki Szolgálat által biztosított támogatás, az igényeknek megfelelő szoftverkínálat, a hirdetéssel és ösztönzőkkel történő értékesítési támogatás, valamint a felhasználóbarát információs és rendelési rendszer, amely a nap 24 órájában rendelkezésre áll az interneten.

ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Viessmann Allendorf Alapítvány: felelősségvállalás

A Viessmann tudatában van társadalmi és szociális felelősségének. Ezen vállalati alapelvet követve a Viessmann elkötelezett támogatója a tudományoknak, művészeteknek , kultúrának és a szociális szférának. Németországi és nemzetközi projektek támogatására évente hat számjegyű összegeket adományoz.

Annak érdekében, hogy egységes alapra kerüljön és a jövőben is folyamatosan biztosítható legyen ez a sokrétű elkötelezettség, létrehozásra került a „Viessmann Allendorf Alapítvány“. Az alapító okiratot Dr. Walter Lübcke 2010 augusztusában adta át Dr. Martin Viessmann-nak.

Start_Landebahn.jpg

A repülőtér Allendorf am Eder-ben

Az allendorfi repülőtér 1966-ban épült és 2005-ban teljesen modernizálásra, illetve kibővítésre került, így ma kielégít az üzleti repülőterekkel szemben támasztott minden igényt. Ezen túlmenően az Ederbergland repülősport-egyesület bázisaként is szolgál, amely azt elsősorban fiatalokkal végzett munkára használja.