A Viessmann Csoport bemutatása

A Viessmann Csoport egyike a hatékony fűtési-, hűtési- és ipari hőszolgáltató rendszerek vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 11.500 alkamazottal rendelkezik, a csoport éves árbevétele eléri a 2,2 milliárd Eurót.

11 országban található 22 gyártóegységeivel, 74 országra kiterjedő értékesítési szervezetével, valamint 120 kereskedelmi kirendeltségével a Viessmann nemzetközileg is ismert márka. Az árbevétel 56%-a exportból származik.

> A vállalat története (PDF 2 MB)

nachhaltigkeit.jpg

Fenntarthatóság

A Viessmann családi vállalatként különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy tevékenysége felelősségteljes és hosszú távra tervező legyen. A fenntarthatóság már a vállalat alapelveinek rögzítésekor megfogalmazásra került. A Viessmann számára a fenntarthatóság az ésszerű gazdálkodás, az ökológiai gondolkodás és a szociális felelősségvállalás egész vállalaton belüli összhangba hozását jelenti oly módon, hogy a jelen kor szükségletei úgy kerüljenek kielégítésre, hogy az ne befolyásolja hátrányosan a következő nemzedékek életfeltételeit.

A környezetvédelmi gondolkodás úttörőjeként és a fűtés üzletág technológiai fejlődésének meghatározó szereplőjeként a Viessmann már évtizedek óta kiemelkedően alacsony károsanyag-kibocsátású és energiahatékony olaj- és gázüzemű kazánokat, valamint szolárrendszereket, fatüzelésű berendezéseket és hőszivattyúkat gyárt. A Viessmann feljesztései mérföldkőnek számítanak a fűtéstechnika területén.
 

Viessmann Markenwerte

Márkaértékek

Információk
Umweltschutz

Környezetvédelem

Energiemanagement

Energiamenedzsment

Innovationen

Innovációk

Információk
effizienz-plus.png

A Viessmann komplett termékprogram

A Viessmann termékkínálata hatékony, 1,5 ... 120.000 kW egységteljesítményű rendszereivel egyedi megoldásokat kínál minden alkalmazási területre és bármely energiahordozó számára. A teljesség igénye nélkül, ebbe beletartoznak az 1,9 ... 150 kW-os kondenzációs falikazánok és az 1,9 ... 6.000 kW-os kondenzációs állókazánok ugyanúgy, mint az 1,0 ... 530 kWel, ill. 5,3 ... 660 kWth-s gázmotorok. A gázmotorokjaink biogázzal történő üzemeltetésre is alkalmasak.

A megújuló energiával működő rendszereink kínálata magában foglalja a népszerű sík- és vákuumcsöves kollektorokat, amelyek a korszerű melegvíz előállítási rendszerek-, a fűtés rásegítés- és épületek szolárenergiával történő hűtésének alapjai. A hasábfával, faaprítékkal és fapellettel üzemeltethető, 4 kW ... 50 MW-os speciális kazánok és tüzelőberendezések éppúgy a kínálat részei, mint a talaj, a talajvíz-, vagy a környezeti levegő hőjének hasznosítására alkalmas 1,7 ... 2.000 kW-os hőszivattyúk, valamint a fotovoltaikus rendszerek.

A Viessmann a távfűtési hálózatok és a bioenergiát felhasználó falvak számára is mindent egy kézből kínál – az első megvalósíthatósági tanulmányoktól és részletes tervezésektől az összes szükséges részegység (mint például biogáz-berendezések, hőfejlesztők, gázmotorok, geotermikus vezetékek és hőátadó állomások) szállításán keresztül, a megépítésig és üzembe helyezésig.

A hőmérséklet-szabályozással rendelkező terek, a nagyteljesítményű hűtőcellák és -készülékek, az élelmiszer-kereskedelmi hűtőmegoldások, valamint tartozékok és szolgáltatások átfogó választékával a Viessmann Csoport lefedi a hűtéstechnika jelentős területét is.

Termékprogram

Einfamilienhaus.jpg

Termékek lakóépületek számára

A termékkínálat áttekintése
gewerbe-produktprogramm.jpg

Termékek nagy épületek és kereskedelmi egységek számára

A termékkínálat áttekintése
Industrie-produktprogramm.jpg

Termékek ipari felhasználásra

A termékkínálat áttekintése
kommunen.jpg

Termékek önkormányzatok számára

A termékkínálat áttekintése
infocenter.jpg

Szolgáltatások

A Viessmann a komplett termékprogramjához kiegészítő szolgáltatások széles választékát is rendelkezésre bocsátja. Így például a Viessmann Akadémia a fűtésszerelők, tervezők, építészek, építési vállalatok, kéményseprők, műszaki oktatási intézmények és a saját munkatársai számára is átfogó oktatási és továbbképzési programot kínál. Ezzel a vállalat eleget tesz a Viessmann partnerek azon növekvő képzési szükségletének, amely az energetikai piac hatékony technológiák- és megújuló energiarendszerek felé irányuló szerkezeti átalakulásából, valamint a technológiai spektrum ezzel összefüggő kibővüléséből adódik. Világszerte évente 92.000 szakember vesz részt a Viessmann Akadémia továbbképzésein.

A Viessmann szolgáltatások közé tartozik a Műszaki Szolgálat által biztosított támogatás, az igényeknek megfelelő szoftverkínálat, a hirdetéssel és ösztönzőkkel történő értékesítési támogatás, valamint a felhasználóbarát információs és rendelési rendszer, amely a nap 24 órájában rendelkezésre áll az interneten.

ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Viessmann Allendorf Alapítvány: felelősségvállalás

A Viessmann tudatában van társadalmi és szociális felelősségének. Ezen vállalati alapelvet követve a Viessmann elkötelezett támogatója a tudományoknak, művészeteknek , kultúrának és a szociális szférának. Németországi és nemzetközi projektek támogatására évente hat számjegyű összegeket adományoz.

Annak érdekében, hogy egységes alapra kerüljön és a jövőben is folyamatosan biztosítható legyen ez a sokrétű elkötelezettség, létrehozásra került a „Viessmann Allendorf Alapítvány“. Az alapító okiratot Dr. Walter Lübcke 2010 augusztusában adta át Dr. Martin Viessmann-nak.


Start_Landebahn.jpg

A repülőtér Allendorf am Eder-ben

Az allendorfi repülőtér 1966-ban épült és 2005-ban teljesen modernizálásra, illetve kibővítésre került, így ma kielégít az üzleti repülőterekkel szemben támasztott minden igényt. Ezen túlmenően az Ederbergland repülősport-egyesület bázisaként is szolgál, amely azt elsősorban fiatalokkal végzett munkára használja.

viessmann_allendorf.jpg
Bemutató videó a Viessmann Vállalatról