Viessmann Climate Solutions: egy vállalat hagyományokkal és jövőképpel

A Viessmann innovatív technológiákkal - kezdetben a hővel - segíti az emberek életminőségének javítását. A vállalkozás fűtésgyártóból intelligens fűtési és energetikai megoldások szolgáltatójává fejlődött. A Viessmann azonban nem kizárólag a műszaki fejlődésre összpontosít. A fenntartható gondolkodás és cselekvés is szilárdan beépült a vállalati értékek közé. A Viessmann így segít megteremteni és megőrizni az élettereket a jövő generációi számára.

  

A család nagy és nemzetközi

Allendorfból a világba. A Viessmann 1917-es alapítása óta a vállalat folyamatosan fejlődött. Tagjaink a különböző iparágakból származó partnereikkel együtt minden egyes nap azon dolgoznak, hogy megfeleljenek az ügyfelek folyamatosan változó igényeinek, és fenntartható módon változtassák meg az energiaellátást.

  

A fenntarthatóság megélése és megvalósítása

Több mint 100 éves múltra visszatekintő vállalkozásként a Viessmann hosszú távú célokra összpontosít. Például, amikor napjaink egyik legnagyobb kihívásáról - az energiaátalakításról - van szó. A fűtési piac hatalmas energiamegtakarítási potenciált kínál. E piac részeként a Viessmann tudatában van felelősségének. Egyik célja, hogy aktívan alakítsa az iparág átalakulását és előmozdítsa a fosszilis tüzelőanyagok megújuló energiákkal való felváltását. Ez tükröződik a vállalat termékportfóliójában, és más területeken is.

  

Gazdasági, ökológiai és társadalmi célok ötvözése

A Viessmann a fenntarthatóságot a gazdaság, a környezetvédelem és a társadalmi elkötelezettség metszéspontjaként kezeli. Ezt számos megoldás és projekt szemlélteti - a hidrogénnel működő innovatív fűtési rendszerektől a nemzetközi erdőtelepítési projektekig. A Viessmann által jelenleg követett további ambiciózus célokat a 2021 végén közzétett klímajelentés mutatja be. A nettó nulla kibocsátási célt 2050-re tervezzük elérni, mind a saját működésünkben, mind pedig azokban az értékláncokban, amelyeknek a Viessmann a része.

A viessmann-climatesolutions.com oldalon többet megtudhat a vállalatról.

© nmedia / Shutterstock.com

Fenntarthatóság

A Viessmann különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy tevékenysége felelősségteljes és hosszú távra tervező legyen. A fenntarthatóság már a vállalat alapelveinek rögzítésekor megfogalmazásra került. A Viessmann számára a fenntarthatóság az ésszerű gazdálkodás, az ökológiai gondolkodás és a szociális felelősségvállalás egész vállalaton belüli összhangba hozását jelenti oly módon, hogy a jelen kor szükségletei úgy kerüljenek kielégítésre, hogy az ne befolyásolja hátrányosan a következő nemzedékek életfeltételeit.

A környezetvédelmi gondolkodás úttörőjeként és a fűtés üzletág technológiai fejlődésének meghatározó szereplőjeként a Viessmann már évtizedek óta kiemelkedően alacsony károsanyag-kibocsátású és energiahatékony olaj- és gázüzemű kazánokat, valamint szolárrendszereket, fatüzelésű berendezéseket és hőszivattyúkat gyárt. A Viessmann feljesztései mérföldkőnek számítanak a fűtéstechnika területén.

A Viessmann komplett termékprogram

A Viessmann termékkínálata hatékony, 1,5 ... 120.000 kW egységteljesítményű rendszereivel egyedi megoldásokat kínál minden alkalmazási területre és bármely energiahordozó számára. A teljesség igénye nélkül, ebbe beletartoznak az 1,9 ... 150 kW-os kondenzációs falikazánok és az 1,9 ... 6.000 kW-os kondenzációs állókazánok ugyanúgy, mint az 1,0 ... 530 kWel, ill. 5,3 ... 660 kWth-s gázmotorok. A gázmotorokjaink biogázzal történő üzemeltetésre is alkalmasak.

A megújuló energiával működő rendszereink kínálata magában foglalja a népszerű sík- és vákuumcsöves kollektorokat, amelyek a korszerű melegvíz előállítási rendszerek-, a fűtés rásegítés- és épületek szolárenergiával történő hűtésének alapjai. A hasábfával, faaprítékkal és fapellettel üzemeltethető, 4 kW ... 50 MW-os speciális kazánok és tüzelőberendezések éppúgy a kínálat részei, mint a talaj, a talajvíz-, vagy a környezeti levegő hőjének hasznosítására alkalmas 1,7 ... 2.000 kW-os hőszivattyúk, valamint a fotovoltaikus rendszerek.

A Viessmann a távfűtési hálózatok és a bioenergiát felhasználó falvak számára is mindent egy kézből kínál – az első megvalósíthatósági tanulmányoktól és részletes tervezésektől az összes szükséges részegység (mint például biogáz-berendezések, hőfejlesztők, gázmotorok, geotermikus vezetékek és hőátadó állomások) szállításán keresztül, a megépítésig és üzembe helyezésig.

A hőmérséklet-szabályozással rendelkező terek, a nagyteljesítményű hűtőcellák és -készülékek, az élelmiszer-kereskedelmi hűtőmegoldások, valamint tartozékok és szolgáltatások átfogó választékával a Viessmann Csoport lefedi a hűtéstechnika jelentős területét is.

Viessmann és a téli sportok: szenvedélyes kombináció

A Viessmann több mint 25 éve aktívan részt vesz a téli sportok szponzorálásában. A Viessmann három sportágat, két nemzetközi szövetséget és több mint 20 sportolót támogat megbízható partnerként. A fiatal tehetségek támogatása is különösen fontos.