Átfogó kínálat a helyi hatóságok és helyi fűtési hálózatok számára

Kérjen ingyenes konzultációt
(Fotó: © Enno Friedrich)

A Viessmann átfogó termék- és szolgáltatáskínálata egyedi megoldásokat kínál hatékony rendszerekkel minden alkalmazási területre és energiaforrásra. A vállalat évtizedek óta szállít nagy hatékonyságú, alacsony károsanyag-kibocsátású fűtési rendszereket olajhoz és gázhoz, valamint napkollektoros és napelemes rendszereket, hőtermelőket regeneratív nyersanyagokhoz és hőszivattyúkat. A CHP-egységek és hűtőrendszerek teszik teljessé az átfogó termék- és szolgáltatáskínálatot.

Az energetikai rendszerek átfogó szállítójaként a Viessmann a kommunális helyi fűtési hálózatok, lakótömb-megoldások vagy bioenergiás falvak koncepciótervezéséhez, megvalósításához és üzemeltetéséhez szükséges összes komponenst kínálja. A Viessmann nemcsak a fosszilis tüzelőanyagokhoz vagy megújuló energiaforrásokhoz megfelelő fűtési rendszereket szállít, hanem a kezdeti megvalósíthatósági tanulmánytól a rendszer kiépítéséig és üzembe helyezéséig támogatja az önkormányzatokat.

Mindent egyetlen forrásból

A Viessmann minden igényhez megfelelő fenntartható energiarendszert kínál - önkormányzatok, lakóparkok és bioenergiás falvak számára. A helyi fűtési hálózat kiépítéséhez nagymértékben szigetelt csövek, valamint hőátadó állomások állnak rendelkezésre. Természetesen ezek egyaránt alkalmasak új építésű és korszerűsítési projektekhez.

Míg a vidéki területeken a bioenergiás falvak létrehozására helyezik a hangsúlyt, addig a városi területeken általában nem áll rendelkezésre elegendő biomassza az épületek többségének fűtéséhez. Itt az egyes lakóházak részmegoldásai, a fosszilis tüzelőanyagok integrálása, valamint a környezeti és hulladékhő hasznosítása kínálnak életképes alternatívát.

A választékot a nyersanyaggazdálkodásig és az üzemeltetési menedzsmentig terjedő átfogó szolgáltatások teszik teljessé.

Példa: Mengsberg nap- és bioenergiás falu

Széles körű szolgáltatások a fűtési rendszer minden területén

A rendszerspecifikus megoldások és az egy kézből származó, egymáshoz illeszkedő szolgáltatások garantálják Önnek a megbízható és hatékony működést.

A Viessmann átfogó választéka a legjobb innovatív és hatékony technológiát jelenti. A tanácsadástól és a tervezési koncepciótól egészen a karbantartásig a figyelem az energiarendszer teljes életciklusára összpontosul.

Szakértőink az Ön igényei és tervei alapján méretre szabott, gazdaságos és jövőbiztos megoldást dolgoznak ki. A megvalósítás során figyelembe veszik a berendezések minden komponensére vonatkozó követelményeket és biztonsági előírásokat - a tüzelőanyag-ellátástól a füstgázig - az összes szükséges infrastruktúrával együtt. A szolgáltatások részletei:

A Viessmann minden projektet egyedileg kezel, és a tervezési koncepció minden egyes szempontját a magas hatékonyságra összpontosítja:

 • Pártatlan tanácsadás a technológiával és a tüzelőanyag-típussal kapcsolatban
 • ökológiai és gazdasági szempontból legjobb megoldás ajánlása
 • Tájékoztatás a nemzeti és nemzetközi jogszabályokról
 • Rendszerelemzés
Vitomax izometrikus nézetben

Koordináció az összes műszaki osztállyal a rendszer építése során, a határidőre történő szállítás és telepítés biztosítása érdekében.

 • Magas szintű előszereléssel készül a helyszínen töltött idő minimalizálása érdekében.
 • Problémamentes üzembe helyezés
 • Átfogó teljesítménytesztek
 • Építéskori dokumentáció

A megbízható működést ügyfélspecifikus szervizkoncepciók biztosítják, garantált alkatrészellátással, rendszeres karbantartással és kazánellenőrzéssel:

 • 24/7 ügyfélszolgálat
 • Távfelügyelet és diagnosztika
 • Átalakítás és korszerűsítés
 • Kazánbérlés
 • Képzés a Viessmann Akadémián
Vitomax karbantartás

A kulcsrakész konténerrendszerek hatékony és időtakarékos alternatívát jelentenek a fűtőközpontok helyett. A konténerek egyedileg igazodnak bármilyen igényhez - felszerelhetők gáz- vagy biomassza kazánnal, CHP egységgel vagy különböző hőtermelők kombinációjával.

Konténerrendszer Városi kórház Pirmasens Vitobloc 200, 140 és 207 kWel

Termékválaszték

Fűtés olajjal - akár 98 százalékos hatékonyságú technológia

Melegvizes kazánok 22 MW-ig.

A Viessmann több mint 25 éves tapasztalatával ezen a termékterületen hatékony gázüzemű rendszereket kínál a kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléshez. A standard termékek mellett a vállalat kifejezetten az ügyfelek egyedi igényeihez igazított CHP-egységeket is gyárt.

A Viessmann a síkkollektorok és vákuumcsöves kollektorok széles választékával rugalmas és egyedi megoldásokat kínál minden alkalmazáshoz.

A használati melegvíz-tároló belső felületének minősége döntő fontosságú a higiénikus használati melegvíz-ellátás szempontjából. Ezért a Viessmann két kiváló minőségű anyagra támaszkodik: Ceraprotect zománcbevonat a biztonságos, tartós korrózió elleni védelemért - a Vitocell 100 termékcsaládra alkalmazható. rozsdamentes acél - a Vitocell 300 termékcsaládnál használatos -, amely a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelel.

Fotovoltaikus modulok nagy hozamkapacitással, kompromisszumok nélküli minőséggel és garantált biztonsággal.