Személyre szabott rendszermegoldások a kereskedelem és az ipar számára

Kérjen ingyenes konzultációt
Fotó: © Thorsten Arendt

Az éghajlatvédelmi törvény 2021. augusztusi módosításával a német szövetségi kormány szigorította az éghajlatvédelmi célokat, és megerősítette az üvegházhatású gázok 2045-ig történő semlegességének célját. A kibocsátást 2030-ra már 65 százalékkal kell csökkenteni 1990-hez képest. E célok eléréséhez Németországban javítani kell az energiahatékonyságot, valamint növelni kell a megújuló energiák és aCO2-semleges megoldások használatát. A kereskedelmi és ipari szektorban aCO2-semlegesség nem csupán klímasemleges termelést és folyamatokat jelent. Ez a teljes ellátási láncra és a termékek későbbi felhasználására is vonatkozik.

Átfogó támogatás a kereskedelem és az ipar multivalens energiaközpontjai számára

A komplex, többértékű energiaközpontokra manapság számos előírás vonatkozik. Nemcsak a tiszta, hatékony energiaellátás, hanem a magas üzembiztonság és a rendszer rendelkezésre állása is elengedhetetlen. A Viessmann a megújuló energiákon alapuló, személyre szabott decentralizált fűtési és energiarendszerekkel minden igényhez a megfelelő rendszermegoldást kínálja.

Megoldások kereskedelmi és ipari alkalmazásokhoz

Vitoplex 300 alacsony hőmérsékletű kazán

A kereskedelmi és ipari energiaközpontokkal szemben támasztott szigorú követelményeknek és igényeknek megfelelő megoldások biztosítása magában foglalja az alkatrészek és rendszerek optimális összehangolását. A Viessmann emellett széles körű szolgáltatásokat kínál - a tervezéstől és a projekttámogatástól a rendszer telepítését követő szervizelésig. A termékpaletta különböző energiaforrásokat és teljesítményfokozatokat, valamint projektspecifikus adaptációkat tartalmaz.

Részletes információkat a "Hatékony energiarendszerek az ipar és a kereskedelem számára" című fejezetben talál.

Megoldások a szálloda- és vendéglátóipar számára

108-as szoba a Frankenbergi Hotel Sonne szállodában

A szálloda- és vendéglátóipar hő- és energiaellátása különleges követelményeket támaszt a technológiával szemben. A szélsőséges csúcsterhelések és az egész éves magas hő- és áramigény jelentős hatással van az energiaköltségekre. Az optimalizált energiagazdálkodás ezért alapvető fontosságú. A Viessmann átfogó megoldásaival a hő- és energiaellátás tervezése és megvalósítása ugyanilyen átfogóan történik.

Részletes információ a Viessmann-nal történő költséghatékony projektmegvalósításról a Hotel- és vendéglátóipar energiarendszerei címen.

Referenciaprojektek adatbázisa - Viessmann mint projektpartner

Ahhoz, hogy első benyomást nyerjen a Viessmann által követett és támogatott különböző projektekről, a legjobb, ha a referenciaprojektek adatbázisát használja. Ebben részletes információkat kaphat a projektek tervezéséről és megvalósításáról, valamint a rendszerek műszaki részleteiről. Többek között alkalmazási terület és a rendszerek energiaforrásai szerint is szűrhet, hogy első ötleteket gyűjthessen saját projektjéhez.