Viessmann termék regisztráció

Az online regisztrációhoz
Fotó: © Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

A termékregisztráció biztosítja, hogy Ön mindig a legfrissebb és legmegfelelőbb szolgáltatásokat és támogatást kapja az Ön által megvásárolt termékhez. Ön egy rendszer tanúsítványt is kap, amely dokumentálja a rendszer adatait és a garancia igazolását. Ha szervizelésre van szükség, minden gyorsan kéznél van, ami nagyban megkönnyíti a fűtésszerelő munkáját. A Viessmann termékregisztráció másik előnye a kiterjesztett garancia. Ezzel akár 10 év garanciát is élvezhet a fűtési rendszer egyes alkatrészeire.

A termékregisztráció előnyei áttekintve

 • A regisztráció automatikusan meghosszabbítja a garanciát, és Önnek nincs további teendője.
 • A garancia az üzembe helyezés napján kezdődik. Ezáltal megszűnik az a rés, amely korábban a fűtésszerelőnek történő átadás és az Ön, mint a rendszer tulajdonosa általi átvétel között tátongott.
 • Ön és a fűtésszerelője visszaigazolást kap, amely tartalmazza a helyét, a sorozatszámokat és a garanciális időszakokat.
 • Rendszertulajdonosként tájékoztatást kap az Ön számára legfontosabb legújabb termékekről és szolgáltatásokról.

Hogyan működik a termékregisztráció?

Mint fentebb említettük, az újonnan vásárolt Viessmann termék regisztrálásának két módja van. Ön maga is elvégezheti a regisztrációt online vagy postai úton, vagy megkérheti fűtésszerelőjét, hogy ezt az Ön nevében tegye meg. A termékregisztráció előnyeit mind Ön, mint a rendszer tulajdonosa, mind pedig a fűtésszerelője élvezheti.

Viessmann termék online regisztrálása

A termék regisztrálásához szüksége van a fűtési rendszer 13-16 számjegyű sorozatszámára és adott esetben a kapcsolódó alkatrészekre. Ezt megtalálja pl. a fűtési rendszer típustábláján. A számlán is szerepelhet. Ha kétségei vannak, egyszerűen kérje el a sorozatszámot a fűtésszerelőjétől. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a fűtésszerelője már regisztrálta Önt, vagy az interneten keresztül csatlakoztatta a rendszert. Ebben az esetben nem kell másodszor is megadnia az adatokat.

Sikeres regisztráció után a garancia automatikusan meghosszabbodik. A regisztráció befejezését követően e-mailben megkapja a visszaigazolást a rendszer tanúsítványa formájában. Így a rendszer minden adata és a garancia meghosszabbítása egyetlen dokumentumban lesz kéznél. Ez óriási könnyebbséget jelenthet, különösen akkor, ha szervizmunkákat kell elvégezni.

Online regisztráció lépésről lépésre

 1. Készítse elő a sorozatszámot
 2. Regisztráljon online az adatokkal
 3. Automatikus garanciameghosszabbítás
 4. A rendszer tanúsítványa megerősíti a garancia meghosszabbítását
 5. A tanúsítványt e-mail mellékletként kapja meg és őrizze meg.
 6. Tartsa kéznél a dokumentumot, ha szervizelésre van szükség.

A termék regisztrálása a fűtési vállalkozó által

Fűtésszerelőjének lehetősége van arra is, hogy regisztráltassa fűtési rendszerét. Ezt a Viessmann pótalkatrész alkalmazáson keresztül teheti meg. Az alkalmazás a következő címen érhető el:

 • A Viessmann pótalkatrész alkalmazás (iOS vagy Android rendszerre)
 • Vagy webböngészőn keresztül a www.viessmann.com/etapp weboldalon keresztül.

A számla, a szállítólevél vagy a sorozatszám megadása után a fűtésszerelőnek ki kell választania a rendszerbe beépített alkatrészeket, majd hozzá kell adnia a rendszer helyét, ami után a rendszer teljes körűen regisztrálva van. Ha a termék ily módon regisztrálva van, a garanciaidő az üzembe helyezés napján, de legkésőbb a szállítást követő három hónapon belül kezdődik.

A sikeres regisztrációt követően a fűtésszerelője megkapja a rendszer tanúsítványát. A rendszer tulajdonosaként Ön egy e-mailt kap, amelyben megerősíti a regisztrációt. A fűtési rendszerére vonatkozó garancia ettől az időponttól kezdve meghosszabbodik, és Ön kinyomtathatja és megőrizheti személyes rendszerigazolását.

Fontos: Ha a rendszer már regisztrálva van, a további komponensek hozzáadását és a tanúsítvány létrehozását csak a rendszer tulajdonosa végezheti el.

Viessmann termék regisztrálása postai úton

A postai úton történő regisztrációhoz a fűtési rendszer és a hozzá tartozó komponensek 13-16 számjegyű sorozatszámára is szükség van. Ha ez/ezek rendelkezésre állnak, töltse le a megfelelő regisztrációs űrlapot. Ezután töltse ki az összes kötelező mezőt, és küldje el az űrlapot elegendő postaköltséggel együtt a következő címre:

Viessmann Deutschland GmbH
Viessmannstraße 1
35108 Allendorf (Eder)

Postai regisztráció lépésről lépésre

 1. Készítse elő a sorozatszámot
 2. Töltse le a regisztrációs űrlapot
 3. Töltse ki az űrlapot és küldje el előre fizetve
 4. Automatikus garanciahosszabbítás
 5. A rendszer tanúsítványa megerősíti a garancia meghosszabbítását
 6. A rendszerigazolást postai úton kapja meg és őrizze meg.
 7. Tartsa kéznél a dokumentumot, ha szervizelésre van szükség.