Élvezze a Viessmann akár 10 éves garanciáját

Fotó: © sutadimage Konstantin / Shutterstock.com

Legyen szó rozsdamentes acél hőcserélőkről a kondenzációs kazánban, a Vitocell 300 sorozatú rozsdamentes acél palackokról vagy a fűtésvezérlésről az alkalmazáson keresztül: A Viessmann termékeket kiváló minőség, erőforrás-kímélő technológia és maximális hatékonyság jellemzi. Éppen ezért számos alkatrészre akár 10 év garanciát is vállalunk.

Alapvető információk a Viessmann garanciáról

A törvényes garancián felül további garanciális szolgáltatásokat is kínálunk. A garanciaidő az üzembe helyezéssel kezdődik, legkésőbb 3 hónappal a Viessmann általi szállítást követően. Ezekkel a garanciákkal kiállunk azon elkötelezettségünk mellett, hogy a terméktulajdonosoknak és a fűtésszerelőknek kiváló minőségű, tökéletesen működő termékeket biztosítunk. A Viessmann felajánlja a hibák ingyenes kijavítását. Feltéve, hogy ezek valóban anyag- vagy gyártási hibákból adódnak.

A garanciális igény érvényesítésének további feltételei

 • A rendszer szakszerű tervezése és telepítése.
 • A telepítést, karbantartást, ellenőrzést, szervizelést és garanciális munkákat kizárólag elismert fűtésszerelő végezheti.
 • Éves ellenőrzés és karbantartás a Viessmann szervizutasításban meghatározottak szerint.
 • Kizárólag eredeti Viessmann pótalkatrészeket szabad használni.
 • A számlát teljes mértékben ki kell egyenlíteni (mind a készülékre, mind a garanciadíjra vonatkozóan).
 • A terméket Németországban kell elhelyezni és használni

Mi nem tartozik a garancia hatálya alá?

Bizonyos hibákra vagy károkra nem terjed ki a Viessmann garancia. Ezek közé tartozik minden olyan hiba vagy kár, amely a hibás tervezés vagy összeszerelés következtében keletkezett. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha nem megfelelő üzemanyagokat vagy tüzelőanyagokat használtak. A rendszeren végzett helytelen módosítások vagy harmadik gyártmányú alkatrészek szintén olyan károkat okozhatnak, amelyekre nem terjed ki a garanciánk. Hasonlóképpen, a kopó alkatrészeket mindig a Viessmann által előírtak szerint kell kicserélni. Ellenkező esetben nem tudja kihasználni a Viessmann garancia által nyújtott előnyöket. E hibák közé tartoznak a külső hatások, például a fagy okozta károk is.

Ezeken az alapfeltételeken túlmenően számos speciális garanciális szolgáltatást is kínálunk, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

Áttekintés

Garancia rozsdamentes acél hőcserélőkre 150 kW-ig

A Viessmann 10 év garanciát vállal a rozsdamentes acél hőcserélőkre 150 kW teljesítményig. A garancia csak a korrózió okozta szivárgásokra vonatkozik.

A garanciára a következő feltételek vonatkoznak:

 • Karbantartási szerződés megkötése
 • Karbantartási munkák elvégzése
 • Az előírt karbantartás elvégzésének teljes körű igazolása.

Fontos megjegyzés: Kérjük, vegye figyelembe, hogy a 2018. 04. 01. 01. óta leszállított hőtermelőket az első hat hónapon belül regisztráltatni kell (lásd a termék regisztrációját).

Garancia rozsdamentes acél palackokra

A Viessmann Vitocell 300-as sorozatának összes szomszédos és vízszintes hengerét rozsdamentes acélból gyártjuk. Ezek a hengerek a lehető legmagasabb termékminőséget képviselik, és hosszú élettartam, valamint biztonságos és hatékony működés jellemzi őket. Ezért a Viessmann mostantól 10 év garanciát vállal a korrózió okozta szivárgás ellen a 2017. 04. 01-től értékesített Vitocell 300 sorozatú rozsdamentes acél palackokra.

A garanciát a következő feltételek mellett nyújtjuk:

 • A rendszer online regisztrációja
 • Karbantartási szerződés megkötése és a karbantartás igazolása a műszaki dokumentációnak megfelelően.
 • A Viessmann előírásainak megfelelő vízminőségnek való megfelelés
 • A termék elismert fűtésszerelő által történő beszerelése a mellékelt műszaki dokumentációnak megfelelően

Ez egy tisztán termékgarancia, azaz a beszereléssel, szerelési anyagokkal, munkával stb. kapcsolatban felmerülő költségek nem tartoznak ide.

A termék regisztrációja szükséges a garancia automatikus meghosszabbításához (bizonyos alkatrészek esetében). A regisztrációhoz be kell adnia a rendszer adatait a rendszerünkbe, és ezután kap egy rendszerigazolást. Ez minden fontos rendszeradaton kívül tartalmazza a garancia meghosszabbítását is. A regisztrációhoz csak a sorozatszámára van szüksége. Viessmann termékét saját maga is regisztrálhatja, vagy megkérheti fűtésszerelőjét, hogy végezze el ezt Ön helyett.

5 év garanciát kap, ha a ViCare alkalmazáson keresztül csatlakoztatja rendszerét. Ez a 2016. 04. 01. óta vásárolt, legfeljebb 60 kW teljesítményű hőtermelőkre vonatkozik. Egy másik fontos pont a webre csatlakoztatható vezérlőegység. Ezen kívül a webes csatlakozást a Viessmann által történő számlázástól számított első 24 hónapon belül kell létrehozni.

Továbbá a garancia csak akkor érvényes, ha a rendszer a teljes garanciaidőszak alatt csatlakoztatva marad. Ezenkívül a szervizelést, az ellenőrzést, a karbantartást és a garanciális munkálatokat fűtésszerelőnek kell elvégeznie.

A Viessmann kínálatából kiválasztott 300-as sorozatú csomagokra 5 év garancia is elérhető. A garancia a rendszer üzembe helyezésével kezdődik, de legkésőbb három hónappal azután. A garancia 5 év elteltével lejár, és nem hosszabbítható meg, illetve nem újítható meg egy érzékelt garanciális szolgáltatással.

Mire terjed ki a 300-as sorozatú csomagokra vonatkozó garancia?

Garanciális igény esetén a Viessmann díjmentesen kijavítja a standard szállítási csomagban található hibákat. A kárnak bizonyíthatóan anyag- vagy gyártási hibából kell erednie. A hibaelhárítás utazási és munkadíjait, valamint a hibás alkatrészek eltávolítását és a pótalkatrészek beszerelését is tartalmazza. A garancia nem terjed ki a kopóalkatrészekre és a segédanyagokra. Hogy pontosan melyek ezek, arról a fűtési rendszerek éves ellenőrzéséről és karbantartásáról szóló 14. BDH tájékoztatóban tájékozódhat. Hasonlóképpen nem tartozik a garancia hatálya alá minden olyan kár, amelyet az összeszerelési, üzemeltetési és szervizelési utasítások be nem tartása vagy külső behatások okoznak.

Új Viessmann fűtési rendszerével megbízható, hatékony működésre és hosszú élettartamra számíthat. A Vitoset Protect csomag megvásárlásával és beszerelésével 6 év System Plus garanciát kap a 2020. 04. 01. után vásárolt, legfeljebb 60 kW teljesítményű Viessmann hőtermelőre. A garancia igénybevételéhez a ViCare alkalmazáson keresztül webes kapcsolatot kell létesítenie. A Vitoset Protect eredeti tartozékai közé tartozik a rendszerhez illeszkedő szerelvény a fűtési rendszer kezelt vízzel való feltöltéséhez, valamint egy mágnessel ellátott szennyeződésleválasztó és egy levegőleválasztó. Ezek az alkatrészek segítenek biztosítani a rendszer megfelelő működését.