Vitoligno 100-S

Faelgázosító kazán

max. 50 cm-es hasított fa tüzelésére, névleges teljesítmény: 25, 30, 40, 60 és 80 kW

max. 50 cm-es hasított fa tüzelésére
névleges teljesítmény: 25, 30, 40, 60 és 80 kW
Masszív felépítésű
Kézzel állítható égés

Keressen helyi telepítőt egyéni tanácsadásért a kereskedelmi partnerkereső segítségével.

Keressen kereskedelmi partnert most
Hatékonyság

25, 30, 40, 60 és 80 kW

Masszív felépítésű

acélból készített kazántest

Nagyméretű töltőtér

akár 50 cm hosszú fahasábokhoz

Hosszú égési időközök

négy-öt óra

Vitoligno 100-S: kézzel hangolható faelgázosító kazán

  • Szembetűnő előnyök
  • Nagyméretű töltőtér, akár 50 cm hosszú fahasábokhoz
  • Masszív felépítésű, acélból készített kazántest
  • Hosszú égési időközök (négy-öt óra)
  • Kézzel állítható égés

A Vitoligno 100-S különleges jellemzői

A Vitoligno 100-S egy rendkívül masszív felépítésű faelgázosító kazán. Nagyméretű töltőtérrel és minőségi égést segítő ventillátorral rendelkezik.  

A kazántest hegesztett acéllemezből készül. A tervezésnél figyelembe vettük a fatüzelés tulajdonságait is: a töltőtér, az égőkamra és a füstgáz-hőcserélő kellő tartalékkal rendelkezik a tartós üzemeltetéshez.  

A Vitoligno 100-S faelgázosító kazánt elsősorban családi házak, és nagyobb lakóépületek fűtésére ajánljuk.

A Vitoligno 100-S nagy- és mély töltőtérrel rendelkezik: a tüzelés akár 50 cm-es hasított fával is történhet.  Teljes terhelés mellett a töltőtér mérete négy-öt órás leégési időt is lehetővé tesz.

Az utántöltés szükségességét a kazánszabályozó a kijelzőjén jelzi. A töltőtér kinyitásakor egy biztonsági retesz meggátolja, hogy a töltőtérben található fagáz esetleges visszaégésekor az ajtó Önre csapódjon (hirtelen nyitás esetén). Az ajtó nyitásával az elszívó ventilátor náhány másodperc alatt leszívja a káros- és szagos gázokat a töltőtérről, így ön biztonságosan és kényelmesen töltheti fel a kazánt.

Minden fatüzelésű kazánban izzó parázságy képezi az égés alapját. Egy meghibásodás - esetleg áramszünet - esetén a készülékben található túlfűtési védelem visszahűti a kazánt, így sem a készülék, sem a rendszer nem károsodik. A túlfűtési védelmet a kazánba épített hőcserélőn keresztül átfolyatott hidegvíz biztosítja, amelyet egy segédenergia nélküil, automatikus szelep szabályoz.

A Vitoligno 100-S kézzel állítható levegőbevezetéssel rendelkezik. Önnek így lehetősége nyílik az égés beállítására, amely a fa minősége függvényéven jelentősen változhat. Így az irányítás az Ön kezében van.