Vitoligno 150-S

Faelgázosító kazán

Faelgázosító kazán rönkfa elégetésére. Ideális kiegészítője az olaj- és gázfűtési rendszereknek.

Névleges fűtési teljesítmény: 45 kW-ig
Ideális kiegészítője az olaj- és gázfűtési rendszereknek
Néhány perc alatt felmelegszik
Hosszú újratöltési intervallumok és kiégési idő

Az Ön helyi Viessmann kereskedelmi partnere személyre szabott tanácsadással áll a rendelkezésére.

Keressen kereskedelmi partnert most
Egyszerű és intuitív vezérlőegység-kezelés

Háttérvilágítású kijelzővel

Szoftverfrissítési funkció

SD-kártyán keresztül

Alacsony porkibocsátás

A tiszta és hatékony égés révén

A lehető legnagyobb üzembiztonság

A funkciófelügyelettel ellátott, változó sebességű füstgázventilátornak köszönhetően

Könnyen hozzáférhető szerviznyílások

A hamu kényelmes eltávolításához és tisztításához az elülső oldalról

Energiahatékonysági osztály

Energiahatékonysági osztály: A+

Támogatásra jogosultak

Az energiahatékony épületek szövetségi finanszírozása révén, amely egyedi intézkedéseket fedez (BEG EM)

Vitoligno 150-S faelgázosító kazán

Vitoligno 150-S rönkfaelgázosító kazán

A Vitoligno 150-S egy nagyon vonzó árú rönkfaelgázosító kazán 17 és 45 kW közötti névleges fűtőteljesítménnyel. Alkalmas kettős üzemmódra (meglévő fűtési rendszerrel együtt történő működtetés), valamint mono üzemmódra (amikor ez az egyetlen kazán) családi házakban és társasházakban.

A Vitoligno 150-S modulál, hogy teljesítményét folyamatosan az aktuális hőigényhez igazítsa. A Lambda-szondával és füstgázhőmérséklet-érzékelővel ellátott égésszabályozó rögzíti a füstgázok oxigéntartalmát és hőmérsékletét. Alacsony kibocsátást és magas, akár 93,1 százalékos hatásfokot is biztosíthat. Ez lehetővé teszi, hogy a Vitoligno 150-S nagyon gazdaságosan nyerjen hasznosítható hőt a rönkfából.

A Vitoligno 150-S faelgázosító kazán különleges jellemzői

Ez a kompakt faelgázosító kazán kiválóan kiegészíti a meglévő olaj- vagy gázfűtési rendszert. Kettős üzemmódban működve, a fűtési energia és a használati melegvíz fő szolgáltatójává válik. A hagyományos kazánnak csak a csúcsterheléseket kell elkerülnie, amikor a hőmérséklet rendkívül alacsony szintre esik.

A Vitoligno 150-S modulál, hogy a teljesítményét folyamatosan az aktuális hőigényhez igazítsa. A Lambda-szondával és füstgázhőmérséklet-érzékelővel ellátott égésszabályozó rögzíti a füstgázok oxigéntartalmát és hőmérsékletét. Alacsony kibocsátást és magas, akár 93,1 százalékos hatásfokot biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy a Vitoligno 150-S gazdaságosan nyerjen hasznosítható hőt a rönkfából.

A felfűtési folyamatot a felfűtési csappantyú gyorsítja, ezáltal kevesebb mint három perc alatt meggyulladnak a rönkök, és égni kezdenek.

A nagy tartály lehetővé teszi a hosszú feltöltési intervallumokat és a kiégési időt. A Vitoligno 150-S akár 56 cm hosszúságú rönkökkel is feltölthető. A szenesedésgáz-elvezetés biztosítja a rönkök füstmentes újratöltését.

A fűtőfelületek oldalról, egy kar segítségével könnyen tisztíthatók. Az elgázosítási technológiának és a Lambda-szondával ellátott égésszabályozásnak köszönhetően a Vitoligno 150-S magas hatásfokot és tiszta, hatékony égést ér el nagyon alacsony porszint mellett. Az ajtó kétoldali zsanérral történő felcsukásának lehetősége optimális helykihasználást biztosít, így lehetővé teszi a sarokban történő elhelyezést a szerelőhelyiségben.

A Viessmann átfogó termékválasztékot kínál a fával való fűtéshez. A Vitoligno 150-S fafűtőkazán választása egyszerre gazdaságos és környezettudatos. Az olajtól és gáztól való jelentős függetlenség, valamint a takarékos energiafogyasztás révén elérhető költségmegtakarítás további jelentős előnyei is. A beruházásokat ráadásul - például a fűtési rendszerek korszerűsítéséhez - vonzó támogatásokkal segítik az egyedi intézkedésekre kiterjedő Energiahatékony Épületek Szövetségi Támogatása (BEG EM) révén. A Vitoligno 150-S a következő teljesítményekkel kapható: 17, 23, 30, 34,9 és 45 kW.

Videó: Vitoligno 150-S

A Vitoligno 150-S egy kompakt, vonzó árú rönkfaelgázosító kazán, amely meglévő olaj- vagy gázfűtési rendszer kiegészítésére is alkalmas. Nézze meg ezt a videót, hogy megismerje a kazán előnyeit és működését.

Az Ecotronic 100 digitális vezérlőegység egyszerű és intuitív

Az Ecotronic 100 vezérlőegység rendkívül egyszerű és intuitív. Minden információ a háttérvilágítású kijelzőn, szimbólumok segítségével jelenik meg. A fűtővíz pufferpalack felfűtési állapota szintén grafikusan, előrehaladási sáv formájában jelenik meg a képernyőn.

A termék részletei

Kimenet

17-45 kW. V15A 3/2017 típus: kimeneti fokozatok: 17,0; 23,0; 30,0; 34,9; 45,0 kW

Megengedett üzemi hőmérséklet

90 °C-ig

Megengedett üzemi nyomás

3 bar (0,3 MPa)

Hatékonyság

93,1 %-ig

Energiahatékonysági osztály

A+

Üzemanyag

Rönkök 56 cm hosszúságig

Alkalmazási terület

Egyedi házak, kétlakásos családi házak, új építésű és korszerűsítési projektek

Művelet

Ecotronic 100 digitális vezérlőegység háttérvilágítású kijelzővel

Használati melegvíz-fűtés

A magas szintű használati melegvíz-kényelemhez további több üzemmódú fűtési vízpuffertartály szükséges

További jellemzők

A nagyméretű tartály hosszú feltöltési időközöket és akár 4,5 órás égési időt tesz lehetővé; a hőcserélő csövek félautomata tisztítása a kar segítségével.

Termék keresztmetszete