Bemutatkozás, cégtörténet

  

A vállalatcsoport magyarországi tevékenységét - az 1917-ben alapított németországi székhelyű Viessmann családi vállalat leányvállalataként - 1997-ben kezdte meg a törökbálinti értékesítési iroda megnyitásával. Dombóváron 2007 óta gyártó telephely üzemel, ahol lakossági biomassza és ipari kazánok gyártása folyik 14 ezer négyzetméteren magasan kvalifikált és szakképzett munkatársak által. Harmadik magyarországi telephelyként a Viessmann 2017 októberében - elsősorban a németországi ügyfelek támogatására - szolgáltató központot (Customer Care Center) hozott létre Pécsen. A dombóvári telephelyen és a pécsi irodában együttesen mintegy 400 főt foglalkoztatunk.

A kiváló csapatmunkának, a beszállító partnereinkkel kialakított korrekt üzleti kapcsolatoknak, valamint a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően cégünk a régió meghatározó vállalatává vált.

2024. január 2-án a Viessmann Csoport “Viessmann Climate Solutions” (“VCS”) üzletága egyesítésre került a “Carrier Global Corporation” vállalattal ("Carrier"). A Carrier az intelligens klimatizálási és energia-megoldások vezető globális szolgáltatója, székhelye a floridai Palm Beach Gardens-ben (USA) található.

A Carrier vezető szerepet tölt be a lakossági és kereskedelmi klimatizálási megoldások terén Észak-Amerikában és az európai kereskedelmi piacon egyaránt, a VCS piacvezető az európai prémium lakossági szegmensben. Az intelligens klimatizálási és energia-megoldások új globális vezetőjeként a Carrier és VCS mintegy 45 000 alkalmazottat foglalkoztat. Ennek megfelelően a fúzióval egy megkérdőjelezhetetlen piacvezető vállalat jött létre a lakossági és kereskedelmi szférában Észak-Amerikában és Európában egyaránt.