Hírek, aktualitások

2024. május 20.

“Megbízható munkaadó 2024/26” cím elnyerése

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. 2024.05.16-án vette át a budapesti ünnepélyes díjátadón a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) "Megbízható Munkaadó 2024/2026" kitüntetését. Idei évben a szervezet 37 magyarországi székhelyű tagvállalatnak ítélte oda a kitüntető címet

A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a vállalatok figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására.

A kitüntető cím odaítélése pályázati úton történik, melynek során a résztvevő cégeknek egy részletes kritériumrendszer alapján kell ismertetniük gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit a következő területeken:

 • javadalmazás
 • szociális-jóléti juttatások  
 • egészség és munkakörülmények
 • képzés és továbbképzés
 • fejlődési és karrierlehetőségek.  

A díj vállalatunk számára különös jelentőséggel és elismeréssel bír, továbbá fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának, megnyerésének.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. a 2021/2022-es elismerést követően immár második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kitüntetését ezúttal 3 év időtartamra, amire nagyon büszkék vagyunk.

Vállalatunk mellett az idei pályázati fordulóban még 36 vállalat nyerte el a “Megbízható Munkaadó 2024/2026” minősítést, köztük az alábbiak:

 • Audi Hungaria Zrt.
 • CLAAS Hungária Kft.
 • Continental Automotive Hungary Kft.
 • DHL Express Magyarország Kft.
 • Körber Hungária Gépgyártó Kft.
 • Lufthansa Technik Budapest Kft.
 • Robert Bosch Kft.
 • Rossmann Magyarország Kft.
 • Siemens Energy Kft.

Alapvető vállalati értékeink részeként nagy hangsúlyt fektetünk munkavállalóinkra, valamint a folyamatos dolgozói elégedettség növelésére. Fontos kiemelni, hogy a személyes és a Pulse Survey felmérés keretén belül adott visszajelzések alapján tudunk változtatni és javítani az esetlegesen felmerülő észrevételeken, ezért kérjük, a jövőben is osszátok meg velünk véleményeteket.  

A közösen, egy csapatként tanúsított munka eredményeként elnyert elismerés vállalatunk minden dolgozójának személyes kitüntetése, amihez ezúton is gratulálunk és köszönjük a mindennap nyújtott áldozatos munkát.  Továbbá köszönjük a pályázati anyag előkészítését és benyújtását az abban közreműködő kollégáknak.

A DUIHK sajtóközleménye  itt  érhető el!

Fotó: DUIHK

2023. július 4.

Viessmann Családi Nap

A július 1-jén megrendezett családi napon sokszínű program várta munkatársainkat és családjaikat

A dombóvári telephely parkosított udvarán nagy örömmel láttuk vendégül szombat délután kellemes nyári időben munkavállalóinkat, gyermekeiket és hozzátartozóikat.

Légvárakon, arcfestésen, kézműves- és sportprogramokon, szamba és zumba bemutatón felül nagy sikernek örvendett az ötletes, állomásokból álló jutalmat is kínáló menetleveles vetélkedő. A nap egy-egy vidám családi pillanatának megörökítését selfie box tette lehetővé, mosolyt az arcra csalogató fotók sokasága készült.

Az üzem bejárásának és megismerésének lehetőségével nagyon sok családtag élt, több csoportot indítottunk a délután folyamán az üzem feltérképezésére, ahol a gyerekek kíváncsi kérdései is mind megválaszolásra kerültek.

A svédasztalos büfévacsora kicsiknek és nagyoknak egyaránt bőséges választékkal szolgált. A zenés, felhőtlen és vidám, gyerekzsivajtól hangos délután egy koncerttel zárult.

Örülünk, hogy rengeteg kollégánk és hozzátartozója megtisztelte jelenlétével a régóta várt, gondosan és nagy szeretettel előkészített és lebonyolított eseményt.

2023. május 18.

Hivatalos közlemény a Viessmann Csoportot érintő változásról

A Viessmann és a Carrier vállalatok egybeolvadása

Vállalatunk a Viessmann-Carrier egybeolvadás kapcsán az alábbi hivatalos tájékoztatást teszi közzé:

 • A transzatlanti partnerség megalapozza a további növekedést és hangsúlyozza a nemzetközi együttműködés fontosságát a globális klímaváltozás elleni küzdelemben.
 • Az új felállással a Viessmann Csoport tovább erősítheti felelősségét a jövő nemzedéke életterének alakításában.
 • A Viessmann Csoport Climate Solutions üzletága a Carrier európai növekedési stratégiájának kulcsfontosságú motorja lesz.
 • A Carrier-rel való egybeolvadásból származó bevétel nagyrészt a Viessmann-csoportba kerül visszaforgatásra a CO2-kibocsátás elkerülése, a CO2-csökkentése, valamint a CO2-tárolás terén folytatott üzleti tevékenység fűtési ágazaton túlra egyaránt történő kiterjesztése érdekében.
 • A Viessmann Csoport a Carrier egyik legnagyobb részvényese lesz.
 • Max Viessmann, a Viessmann Csoport vezérigazgatója a Carrier igazgatótanácsának tagja lesz.

Mit jelent ez a dombóvári telephely és a pécsi szolgáltató központ számára?

 • Vállalatunk a jövőben is - alapozva a partnereinkkel és dolgozóinkkal való együttműködésre - tovább folytatja tevékenységét mind Dombóváron, mind Pécsen, és hosszútávú fejlesztésekre törekszik.
 • Vállalati küldetésnyilatkozatunk alapján a piaci igényeknek megfelelően alakítjuk működésünket a környezetbarát megoldások és szolgáltatások területén.
 • Továbbra is meghatározó gazdasági szereplőként veszünk részt a dombóvári és pécsi térségben most és a jövőben is. Alapelveinknek megfelelően munkavállalóink iránti felelősségvállalásunk változatlanul prioritást élvez.
 • A Carrier a Viessmann Climate Solutions üzletág munkavállalói számára hosszútávú garanciákat biztosít, így többek között kizárta a működési okokból történő elbocsátásokat a következő 3 évre vonatkozóan. A munkavállalói jogok érintetlenül maradnak. A meghatározott garanciák biztosítják az üzletág hosszútávú jövőjét.
 • Minden ettől eltérő információtól, híreszteléstől elhatárolódunk.

További részletes információkért kérjük, olvassák el a Viessmann Csoport hivatalos sajtóközleményét magyar, angol vagy német  nyelven.

Amennyiben az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolásával segítségükre lehetünk, kérjük, küldjék meg azokat e-mailben a  dombovar@viessmann.com  címre!

Viessmann Technika Dombóvár Kft.

2023. április 20.

"Családbarát Hely - Munkahely" tanúsító védjegy elnyerése

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. két évre nyerte el a kiemelkedő minősítést.

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.  állami felhatalmazást kapott a "Családbarát Hely" tanúsító védjegyére pályázó szervezetek minősítésének elvégzésére. A  tanúsító  védjegy két kategóriában ítélhető oda: Munkahely- és Szolgáltató Hely.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. pályázatot nyújtott be a "Családbarát Hely - Munkahely" tanúsítás megszerzésére.  A címre olyan vállalatok pályázhatnak, akik hangsúlyt helyeznek a család, a magánélet és a munka összehangolására, sokoldalú intézkedéseikkel bizonyítják a családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségüket.

Az eredményes helyszíni auditálást követően vállalatunk 2 évre elnyerte a "Családbarát Hely - Munkahely" kitüntetést.  A minősítés elnyerése a szervezet családbarát szempontok iránti elkötelezettségének hiteles bizonyítékául szolgál, továbbá a megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét tükrözi, amire nagyon büszkék vagyunk és az egész Viessmann-csoport sikerének tekintjük.

Az elismerő oklevél megküldéséről az elbíráló szerv mihamarabb gondoskodik. Köszönjük a pályázati anyag előkészítését és benyújtását az abban közreműködő kollégáknak.

A Viessmann-csoport célkitűzését szem előtt tartva “We create living spaces for generations to come / Életteret alkotunk a jövő nemzedékének” alkossunk életteret a jövő generációk számára, folytassuk együtt a közös munkát a megkezdett úton!

2022. augusztus 26.

105 éves jubileumi rendezvény Dombóváron

A Viessmann fennállásának 105. évfordulója a dombóvári telephelyen augusztus 25-én került megrendezésre

Ragyogó napsütéses időben került sor augusztus 25-én, csütörtökön kora délután a Viessmann családi vállalat  105. születésnapjának megünneplésére Dombóváron.

A telephely udvarának előkészítését, dekorálását már reggel elkezdtük, ami elengedhetetlen részét képezte a könnyed kertiparty-hangulatú helyszín megteremtésének. Miután az utolsó lufik felkerültek és a zene is valamivel nagyobb hangerővel szólt, semmi sem akadályozta munkatársaink örömteli fogadását.

Az ügyvezetői köszöntőt követően a  Viessmann nyereményjátékra beküldött fotók nyerteseinek neve került kisorsolásra. Ezúton is gratulálunk a szerencsés résztvevőknek és köszönjük az összes kreatív fényképet!

A svédasztalos büfé megnyitásával kezdetét vette a születésnapi party kötetlen és felhőtlen beszélgetéssel egybekötött része, majd a finom sütemények és a party-kellékes fotózások "édesítették" és fokozták még tovább a hangulatot.

Örülünk és nagyon köszönjük, hogy ilyen kellemes légkörben ünnepelhettük EGYÜTT VELETEK ezt a jeles és nem mindennapinak mondható eseményt!

Viessmann 105 -  Egy család a pozitív változásért.  Mi is részesei vagyunk!  

2022. május 30.

Iskolások látogatása vállalatunknál

Osztálykirándulás keretein belül került sor a gyárlátogatásra

Május 27-én, pénteken 23 negyedik osztályos diák és 3 fő kísérő pedagógus látogatott el osztálykirándulás keretein belül vállalatunkhoz, ahol egy cégbemutató előadással egybekötött gyárlátogatásra került sor.

Az interaktív, 10-11 évesek számára testreszabott bevezető prezentáció bemutatását követően a biztonsági szabályok ismertetése és betartása mellett 2 csoportban járták be a gyerekek az üzem területét, betekintést kapva az ott folyó látványos munkafolyamtokról. Az üzem bejárását és a felmerült kérdések megválaszolását követően ebéddel zárult a látogatás.

Nagy öröm és jóleső érzés, hogy a gyerekektől és a kísérő pedagógusoktól egyaránt pozitív visszajelzés érkezett a vállalatunknál eltöltött délelőtt kapcsán: a gyerekek jól érezték magukat.

Köszönjük a látogatás szervezésében és kivitelezésében résztvevő kollégák támogatását!

2021. november 26.

"Az Év Felelős Foglalkoztatója 2020” - Restart-Up különdíj 1. helyezés

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. 1. helyezést ért el az OFA Nonprofit Kft. által 2020. évre meghirdetett pályázatának Restart-Up különdíj kategóriájában

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta hirdeti meg „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázatát, melynek célja, hogy megismerje és elismerje azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, valamint az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik.

Azon cégeknek, akik aktívan tesznek a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért, a pályázati kiíráson belül lehetőségük nyílt 2020-ban a  Restart-Up  kezdeményezés  különdíjára  is pályázni. Nevezett kategóriában a  Viessmann Technika Dombóvár Kft. 2020. évre  vonatkozóan  1. helyezést  ért el.

A felelős foglalkoztatói jó gyakorlatok feltárása, az attitűd elmélyítése minden szervezet érdeke kell hogy legyen. Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét, valamint a benne rejlő lehetőségeket.

Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2020” pályázat eredményhirdetése és az ünnepélyes díjátadó rendezvény járványügyi okokból 2021. november 23-án került megrendezésre.

Alapvető vállalati értékeink részeként nagy hangsúlyt fektetünk munkavállalóinkra, valamint a folyamatos dolgozói elégedettség növelésére. A közösen, egy csapatként tanúsított munka eredményeként elnyert cím vállalatunk minden dolgozójának személyes kitüntetése egyaránt, amit ezúton is köszönünk és gratulálunk hozzá.

2021. november 24.

A Viessmann-csapatok között a 3. helyezést érte el a Dombóvár & Pécs csapat

A 15 főből álló csapat a 6., 2021-ben 3. fordulóban összesen 2471 km-t teljesített, így 2212 fával támogatja a klímavédelmi kampányt

Az idei évben harmadszor, eddig összesen hatszor került megrendezésre a ViMove for Climate klímavédelmi kampány, ahol csapatunk ismét kiemelkedően teljesített.

A dombóvári telephely és a pécsi iroda csapata közös erővel újra beszállt a kilóméterek és a fák gyűjtésébe. Az eredmény eddigi rekord: az összesített listán a 11., a Viessmann-csapatok között pedig a dobogós 3. helyet érték el.   A 15 főből álló csapat az őszi fordulóban 2212 fával támogatta a közös cél elérését.

Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek, büszkék vagyunk a teljesítményre!

2021. október 4.

Új irodába költözött a Viessmann pécsi szolgáltató központja

A több mint 100 éves múltra visszatekintő Viessmann Csoport egyike a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek nemzetközileg vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított német családi vállalkozás jelenleg összesen 12 750 munkavállalóval alkot egy egészet.

A elismert márkájú és minőségű termékek forgalmazására Magyarországon 1997-ben értékesítési irodát nyitottak Törökbálinton, 2007 óta pedig gyártási telephely üzemel Dombóváron. Harmadik magyarországi telephelyként a Viessmann 2017 októberében - elsősorban a németországi ügyfelek támogatására - szolgáltató központot (Customer Care Center) hozott létre Pécsen.

Az iroda a Rákóczi út 11. szám alatti műemlék épületben 13 dolgozóval kezdte meg szolgáltató tevékenységét. A folyamatos bővülésnek köszönhetően 2019-re az eredetileg bérelt épületszárny kicsinek bizonyult, így az év közepétől a komplett épületet bérbe vette vállalatunk.

A koronavírus járvány kitörése okán 2020 márciusában dolgozóink nagy részét home office-ba helyeztük. Pécs városával egy akkor felújítás alatt álló Nagy Lajos király úti belvárosi irodaház 2. emeleti irodájának jövőbeni bérléséről ezzel párhuzamosan tárgyalásokat folytattunk, melynek eredményeként   - elsősorban hosszú távú céljaink megvalósításának érdekében - egy modernebb, központibb ingatlanra,   az egykori Ifjúsági Házból átalakított épületre esett a választás.

Az új irodában - a előzővel ellentétben - egy egyterű ún.open space iroda került kialakításra, lehetővé téve ezzel a különböző témák, csoportok aktívabb információ cseréjét. Az új iroda kitűnő közlekedési elérhetőségével, modern kialakításával és légkörével kívánja elérni a dolgozói igények maradéktalan kielégítését, valamint a zavartalan munkavégzés lehetőségének biztosítását. A felújított irodaház 2. emeletén 54 munkaállomás került kialakításra, melyet 2021.10.01-től a jelenleg 65 fős pécsi csapat hybrid munkavégzésben (heti 2 nap iroda, 3 nap home office) vett birtokba. Nevezett munkavégzési forma hosszútávú fenntartása érdekében a jelenlegi feltételekkel a jövőben akár 120 főt is tudunk foglalkoztatni. A 2022-es tervek között 10 új kolléga felvétele szerepel.

A családias légkörű hivatalos irodaavatóra 2021. október 1-jén, pénteken került sor a biztonsági és higiéniai feltételek és előírások maradéktaktalan biztosítása és betartása mellett. A rendezvényen tiszteletét tette Péterffy Attila, Pécs város polgármestere, Ruzsa Csaba alpolgármester, Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, valamint Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Bíróné Cserni Anett, Site Managerin rövid köszöntője után Király Gyula cégvezető tartott tájékoztatót a beruházásról, majd Arnd Sett, a Viessmann Customer Service alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Polgármester úr köszöntőjét követően került sor a szimbolikus jelentésű hivatalos szalagátvágásra, melyet Beck Andor ügyvezető pohárköszöntője követett.

Köszönjük a projekt előkészítésében, tervezésében és kivitelezésében résztvevők aktív támogatását. Kollégáinknak a megújult környezetben örömteli és eredményes munkavégzést kívánunk!

2021. május 18.

“Megbízható munkaadó 2021-2022” cím elnyerése

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. elnyerte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2 évre szóló kitüntetését

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. pályázatot nyújtott be a „Megbízható munkaadó 2021-2022” cím elnyeréséért. Április végén örömmel értesültünk arról, hogy a Kamara vállalatunkat is példaértékű kitüntetésben részesíti.

A „Megbízható munkaadó“ címre folyamatosan pályázhatnak olyan magyarországi székhelyű vállalatok és szervezetek, amelyek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjai és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről, vagyis a pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét.

A cím elnyerése pályázati úton történik, melyben a sikeres pályázóknak több szakmai kritériumnak kell megfelelniük, különösen a következő területeken:

 • szociális-jóléti juttatások
 • az egészség és a munkakörülmények
 • javadalmazás
 • a képzés és továbbképzés
 • fejlődési és karrierlehetőségek.

A díj - amelyet egy öttagú személyzeti szakemberekből és a kamara képviselőjéből álló zsűri ítél oda két évre az arra érdemes vállalatoknak   - a munkaadók számára is fontos eszköze a jól képzett és elkötelezett munkatársak megtartásának, megnyerésének.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. mellett az idei pályázati fordulóban még 34 vállalat nyerte el a “Megbízható Munkaadó 2021-2022” minősítést, köztük az alábbiak:

 • ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.
 • dm Kft.
 • Lidl Magyarország Bt.
 • LUFTHANSA Technik Budapest Kft.
 • Mercedes-Benz Hungária Kft.
 • Siemens Zrt.

Az ünnepélyes díjátadóra online formában került sor május 13-án,   ahol vállalatunk is büszkén képviseltette magát. Az elismerő oklevél megküldéséről a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara mihamarabb gondoskodik.

Alapvető vállalati értékeink részeként nagy hangsúlyt fektetünk munkavállalóinkra, valamint a folyamatos dolgozói elégedettség növelésére. Fontos kiemelni, hogy a személyesen és a Pulse-Chek felmérés keretén belül adott visszajelzések alapján tudunk változtatni és javítani az esetlegesen felmerülő észrevételeken, ezért kérjük, a jövőben is osszátok meg velünk véleményeteket.

A közösen, egy csapatként tanúsított munka eredményeként elnyert cím vállalatunk minden dolgozójának személyes kitüntetése, amit ezúton is köszönünk és gratulálunk hozzá. Továbbá köszönjük a pályázati anyag előkészítését és benyújtását az abban közreműködő kollégáknak.

Alkossunk életteret a jövő generációk számára, folytassuk együtt a közös munkát a megkezdett úton!

2020. október 6.

Elkészült az első rozsdamentes burkolatú gőzkazán

M93B249 típusú gőzkazán került átadásra rozsdamentes burkolatú kivitelezéssel

2020. október 6-án került átadásra az első 100%-ban rozsdamentes burkolatú Vitomax gőzkazán, amely egy M93B249-es típus.  A burkolat gyártása és felszerelése során nagy körültekintéssel járt el a csapat, hogy megóvja a sérülésektől.

A kazán az olasz INDENA gyógyszeripari céghez kerül kiszállításra.

Köszönjük kollégáink munkáját és gratulálunk a teljesítményhez!

2019. december 2.

50 éves a dombóvári telephely (1969-2019)

Volt és jelenlegi dolgozók együtt vettek részt a jubileumi rendezvényen

1969 fontos évszám vállalatunk történetében: ebben az évben nyitotta meg kapuit a budapesti Láng Gépgyár dombóvári egysége a jelenlegi telephely valamivel kisebb területén.  A több mint 500 fő foglalkoztatását biztosító vállalkozás Dombóvár és a környék egyik legnagyobb foglalkoztatója és vállalkozása volt.  1993-ban a KAGÉP Kft. tulajdonába került a gyáregység, majd 1996-ban egy svájci magyar befektető vette át a vállalatot és UNIWATT Kft. néven 2007-ig gyártotta termékeit, egészen addig, amíg a Viessmann családi vállalkozás ebben az évben megvásárolta a telephelyet.

Az elmúlt 50 év emlékére 2019. november 30-án, szombaton jubileumi rendezvényt tartottunk. Beck Andor ügyvezető úr köszöntőjét és történelmi visszatekintőjét követően Dr. Markus Klausner úr, a Viessmann Climate Solutions divízió műszaki vezetője szintén beszédet mondott. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az ünnepségen a jelenlegi munkavállalóinkon felül szép létszámmal vettek részt korábbi dolgozók is, akinek a múlt és a jelen összekapcsolásához üzembejárást biztosítottunk. Egy a régi fotókból és emléktárgyakból készült kiállítással, valamint digitális kivetítéssel fejeztük ki tiszteletünket az elmúlt 50 év iránt.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetése ezúton is köszöni a kollégák részvételét és az elkövetkező évekhez további sok sikert kíván!

2019. november 17.

Mesefalfestés a dombóvári kórházban

Vállalatunk csatlakozott egy jótékonysági kezdeményezéshez, melynek keretében két kórtermet varázsoltunk meséssé a gyermekek számára

A  Nevetnikék Alapítvány  szervezésében már több helyszínen folytattak  különböző civil, illetve céges csapatok,  hasonló jellegű önkéntes munkát.

Szombaton kollégáink közül néhányan a dombóvári kórházban jártak és a gyermekosztály kórtermeit varázsolták vidámabbá. Az alapítvány szervezésében mesefigurák felfestésével szerettek volna hozzájárulni a gyerekek ott töltött idejének kellemesebbé tételéhez. Köszönjük a szervezést és a kollégák önzetlen munkáját!

2018. november 29.

Bécsújhelyre szállítják a Vitoflex 300 SRT 10000 kazánt

Ismét egy nagy méretű és tömegű kazán hagyta el a dombóvári gyárat

A  mai napon kiszállításra került egy  Vitoflex 300 SRT 10000 típusú kazán, melyet Bécsújhelyre szállítanak.  Az igen nagy méretű kazán 16 hétig készült, több mint 1000 munkaórát  dolgoztak rajta kollégáink.

A 42 t össztömegű berendezés 1200 db füstcsövet tartalmaz.

Köszönjük minden közreműködő munkatársunknak a támogatását!

2018. november 28.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft., mint véradóbarát munkahely

Kitüntetést kapott cégünk a kihelyezett véradásokon való aktív részvételért

2018. november 27-én került sor Budapesten arra a díjátadó rendezvényre, ahol a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége VÉRADÓBARÁT MUNKAHELY kitüntetést adományozott a Viessmann Technika Dombóvár Kft. részére.

Vállalatunk 2015 óta évente kétszer biztosítja a Magyar Vöröskereszt  számára helyben a véradási folyamat lebonyolításának lehetőségét, támogatva ezzel a vérkészletek stabilitásának megőrzésére szolgáló munkájukat. A részvételi arány ugyan változó, annak száma alkalmanként 20-30 fő között alakul. Ez a dolgozói létszámhoz viszonyítva 8-10%-os részvételi arányt jelent.

Méltán lehetünk büszkék mindazokra, akik ez idáig, illetve a jövőben egyetlen véradásukkal három betegen tudtak/tudnak segíteni. Kimondható, hogy a kitüntetés nektek szól!

Az ügyvezetés, valamint a Magyar Vöröskereszt nevében is köszönjük önzetlen segítségeteket! Segítsük továbbra is ebben a formában a betegek ellátását, csatlakozzunk minél többen a véradók köréhez, mert soha sem késő!

2018. március 2.

Regionális céglátogatás a Viessmann-nál

Március 1-jén a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében az ország különböző pontjairól érkeztek hozzánk vállalati képviselők, hogy többet megtudhassanak cégünkről

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. tagja az 1993-ban megalakult Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának (DUIHK), mely a jelenlegi 900 regisztrált tagjával az ország legnagyobb bilaterális gazdasági szervezete.  Általánosságban a DUIHK a német-magyar gazdasági kapcsolatokat fejleszti, konkrétan pedig tagjait – és más vállalatokat is – támogatja a mindennapi üzleti tevékenységben. Változatos rendezvényformátumok keretében a tagok szaktudást szerezhetnek első kézből, tapasztalatokat cserélhetnek egymás között és meghatározhatnak közös álláspontokat.

A délelőtt folyamán Beck Andor ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, majd cégbemutató prezentációját követően az  üzemet is bejárták. Az ezt követő kötetlen beszélgetés keretén belül feltehették az érdeklődők kérdéseiket, valamint egymás közt új kapcsolatokat építhettek, ill. tovább mélyíthették a már meglévőket.

A rendezvény a visszajelzések alapján sikeresnek bizonyult, amire büszkék lehetünk és vagyunk is!

2017. július 10.

Harmadik helyen végzett focicsapatunk a 17. Viessmann focitornán Allendorf-ban

Csoportelsőként jutott tovább a dombóvári csapat, majd egy vereség után a harmadik helyért játszottak a "Kesselkloppern" csapattal, melyet meg is nyertek

2017. július 8-án zajlott a hagyományosan minden évben megrendezett Viessmann focitorna a cég székhelyén, Allendorf-ban. A tornán 19 csapat vett részt, akik összesen hat országból érkeztek.

A dombóvári csapat ezúttal 8 fővel utazott el a  tornára: Balai Balázs, Bergovecz Gábor, Bóna Tibor, Bradics Gábor, Horváth István, Nagy Árpád, Pintér Gergő, Somogyvári Rudolf.

A csoportelsőségért folyó küzdelemben a dombóvári csapat jött ki győztesen, majd az elődöntőben a tornát megnyerő lengyel csapattól kapott ki, ezután a harmadik helyért játszhattak. Ezen a meccsen 6:1-es győzelemmel megszerezte a csapat a torna harmadik helyét.

Külön öröm, hogy a torna gólkirályát a dombóvári csapat adta Horváth István személyében, aki 11 gólt rúgott.

A vitrinből már csak  az első helyért járó kupa hiányzik, reméljük mielőbb sikerül azt is elhódítani! (2015. II. hely, 2017. III. hely)

Gratulálunk a csapatnak a szép eredményért!

2017. június 6.

A Viessmann Csoport új szolgáltató központot hoz létre Pécsett

A Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal és Pécsen hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját

2017. októberétől közel 50 munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, mellyel az Allendorf-ban (Eder / Németország) működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást.A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon.

„Hat alternatív helyszín közül döntöttünk Pécs mellett, mert itt kiválóan képzett és motivált szakembereket alkalmazhatunk.“ – mondta el Beck Andor, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón, ahol Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Michael Weber a Viessmann fűtéstechnikai rendszerek üzleti támogató központjának vezetője is részt vett.

A Viessmann 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre az elmúlt évek során

Beck kiemelte, hogy különösen a fiatal munkavállalók számára akarnak karrierperspektívát kínálni és a jó partneri viszonyt sikerült az elmúlt 24 évben konzekvensen felépíteni. Eddig összesen 400 munkahelyet hoztak létre, valamint 2,6 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre a dombóvári telephelyen. „Az új pécsi központ megnyitása egy további lépés ezen az úton“ – hangsúlyozta Beck.

A műszaki szolgáltatás támogatása a cél

A szolgáltató központ feladata lesz, hogy jobb elérhetőséget biztosítson az ügyfelek számára különösen a téli hónapokban, elsősorban „after-sales“ (az értékesítést követően) területen, ezáltal hozzájárulva az ügyfélelégedettség növeléséhez.A szolgáltatóközpontba erős műszaki alapokkal és kiváló német nyelvtudással keresnek jelentkezőket. A szükséges szakmai ismereteket egy belső képzés keretében sajátítják majd el az új munkatársak. Ezen felül a Viessmann már több mint 10 képzési intézménnyel dolgozik együtt (közép- és felsőoktatási intézmények). A Magyarországgal való együttműködéshez hozzátartozik a helyi vállalatokkal való szoros együttműködés is. A Dombóvárra beszállított alapanyagokra költött összeg több mint felét hazai beszállítók számára fizetik ki.

2017. április 14.

Ivanich Antal-díjat kapott a dombóvári Viessmann

2017. április 8-án a Város Hetét lezáró ünnepi gálaműsor keretében adták át az idei díjakat a dombóvári Tinódi Házban

Az Ivanich Antal-díj célja annak a dombóvári székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetnek az elismerése, aki vagy amely  Dombóvár gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat.

Az Ivanich Antal-díjjal oklevél és tárgyjutalom (Dombóváron folytatott ásatások során előkerült római-kori díszes hajtű bronz másolata) jár.

2017-ben Dombóvár Város Képviselő-Testületének döntése alapján a díjat a Viessmann Technika Dombóvár Kft. kapta. A díjat és az oklevelet a vállalat Ügyvezetői, Király Gyula és Beck Andor vette át.

Örülünk a díjnak és köszönjük minden munkavállalónknak, hogy tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak ehhez az elismeréshez!

2017. április 13.

100 éves a Viessmann - a film

Egy nagy évforduló alkalmas arra, hogy gyorsan visszatekintsünk a történelemben. Megsárgult képek kerülnek elő az archívumból, dátumok és évek végtelen sora emlékeztet bennünket, mint régen a történelemórákon. De nem nálunk! "Egy új évszázadra fel!" címmel repít vissza minket a vállalkozás kezdetéig a Viessmann jubileumi filmje - és egyúttal egy generációval előrébb

Miben volt sikeres a Viessmann az elmúlt 100 évben? Milyen értékek adják a fenntarthatóságot ma és holnap? Hogyan tudjuk a sikersztorinkat tovább írni? Erről beszél Prof. Dr. Martin és Maximilian Viessmann egy személyes hangvételű videóban.

Tegnap a technikum felavatásának ünnepségén lett először bemutatva a film - most már bárki megnézheti az alábbi linken. Jó szórakozást!