Vitoligno 100-S: kézzel hangolható faelgázosító kazán


Szembetűnő előnyök

  • Nagyméretű töltőtér, akár 50 cm hosszú fahasábokhoz
  • Masszív felépítésű, acélból készített kazántest
  • Hosszú égési időközök (négy-öt óra)
  • Kézzel állítható égés

A kazánról

A Vitoligno 100-S egy rendkívül masszív felépítésű faelgázosító kazán. Nagyméretű töltőtérrel és minőségi égést segítő ventillátorral rendelkezik. 

A kazántest hegesztett acéllemezből készül. A tervezésnél figyelembe vettük a fatüzelés tulajdonságait is: a töltőtér, az égőkamra és a füstgáz-hőcserélő kellő tartalékkal rendelkezik a tartós üzemeltetéshez. 

A Vitoligno 100-S faelgázosító kazánt elsősorban családi házak, és nagyobb lakóépületek fűtésére ajánljuk.

A töltőtérről

A Vitoligno 100-S nagy- és mély töltőtérrel rendelkezik: a tüzelés akár 50 cm-es hasított fával is történhet. Teljes terhelés mellett a töltőtér mérete négy-öt órás leégési időt is lehetővé tesz.

Az utántöltés szükségességét a kazánszabályozó a kijelzőjén jelzi. A töltőtér kinyitásakor egy biztonsági retesz meggátolja, hogy a töltőtérben található fagáz esetleges visszaégésekor az ajtó Önre csapódjon (hirtelen nyitás esetén). Az ajtó nyitásával az elszívó ventilátor náhány másodperc alatt leszívja a káros- és szagos gázokat a töltőtérről, így ön biztonságosan és kényelmesen töltheti fel a kazánt.

A túlhevülés elleni védelemről

Minden fatüzelésű kazánban izzó parázságy képezi az égés alapját. Egy meghibásodás - esetleg áramszünet - esetén a készülékben található túlfűtési védelem visszahűti a kazánt, így sem a készülék, sem a rendszer nem károsodik. A túlfűtési védelmet a kazánba épített hőcserélőn keresztül átfolyatott hidegvíz biztosítja, amelyet egy segédenergia nélküil, automatikus szelep szabályoz.

Az égés beállíthatóságáról

A Vitoligno 100-S kézzel állítható levegőbevezetéssel rendelkezik. Önnek így lehetősége nyílik az égés beállítására, amely a fa minősége függvényéven jelentősen változhat. Így az irányítás az Ön kezében van.

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.


Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény
25, 30, 40, 60, 80 kW
Hatásfok
85%-ig
Tüzelőanyag
icon-biomasse.png
Max. 50 cm hosszúságú hasábfa
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png
Családi ház, nagyobb lakóüépület, új építés és korszerűsítés
Kezelés
Üzemállapot-kijelzővel rendelkező elektronikus szabályozó
Melegvíz készítés
Kiegészítő multivalens tárolóval (kombinált fűtési és melegvíz-tároló)
További jellemzők
Egyszerűen kezelhető faelgázosító kazán, manuális égésbeállítással
Vitoligno-100-S-Schnitt.png


warmwasserspeicher.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.