Vitocal 200-A

Levegőforrás hőszivattyú

A Vitocal 200-A moduláló léghőszivattyút beltéri beépítésre kifejezetten az újonnan épített, energiatakarékos családi házakra tervezték.

Névleges fűtési teljesítmény: 7,5 kW
Ideális beltéri telepítéshez
Csendes működés
Mechanikus szellőztetés mint ideális kiegészítő

Környezettudatos hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Tudjon meg többet most
Névleges fűtési teljesítmény

7,5 kW

Ideális beltéri telepítéshez

A kompakt kialakításnak köszönhetően

Gyors telepítés és csendes működés

Az innovatív technológiának és az optimálisan összehangolt rendszerelemeknek köszönhetően

Mechanikus szellőztetés mint ideális kiegészítő

A Vitovent 300-F mechanikus szellőztető rendszer tökéletes kiegészítője a Vitocal 200-A készüléknek.

Gazdaságos működés az inverteres technológiának köszönhetően

Különösen gazdaságos részterheléses üzemben

Hűtési funkció

Fűtés és hűtés fotovoltaikus rendszerből származó villamos energiával, ha telepítve van.

Alacsony üzemeltetési költségek

A magas COP miatt

Könnyen használható Vitotronic vezérlőegység

Sima szöveges és grafikus megjelenítéssel

Saját termelésű energiafogyasztás

A fotovoltaikus rendszerek optimalizált energiafogyasztására való felkészülésnek köszönhetően

Web-képes az ingyenes ViCare alkalmazáson keresztül

És Vitoconnect (opcionális)

Vitocal 200-A léghőszivattyú Vitovent 300-F mechanikus szellőztető rendszerrel

Vitocal 200-A - léghőszivattyú beltéri telepítéshez

Az energiatakarékos építés speciális fűtéstechnológiát igényel az épületburkolatokra vonatkozó jogszabályi követelmények teljesítéséhez. A Vitocal 200-A moduláló léghőszivattyú beltéri beépítéshez erre a célra készült, és 5 °C-os beszívott léghőmérséklet mellett akár 60 °C előhőmérsékletet is elérhet. Forró nyári napokon a helyiségek hűtésére fordított irányban is működtethető.

A Vitocal 200-A előnyei áttekintve

A Vitocal 200-A beltéri beépítésre szánt léghőszivattyúnak rendkívül kisméretű a kialakítása. A mindössze 700 x 800 mm-es szélesség x hosszúsággal nagyon kis helyet foglal el. Az alkalmazott monoblokk technológia könnyű kezelhetőséget és gyors telepítést tesz lehetővé. Emellett a változó fordulatszámú ventilátor és a többszörös rezgéscsillapítással ellátott kompresszor alacsony működési zajt biztosít. Végül, de nem utolsósorban optimálisan kombinálható mechanikus szellőztetőegységgel, így egyszerre képes hőt és friss levegőt biztosítani.

Az új épületekben különösen nagy szükség van az optimális helykihasználásra és a hatékony fűtési technológiára. A beltéri telepítésre szánt Vitocal 200-A kompakt egységében mindkét szempontot egyesíti. Ez magában foglal egy energiatakarékos, nagy hatékonyságú szivattyút, egy elektronikus kiterjesztett szelepet és egy teljesítményfüggő szabályozással ellátott kompresszort, amelyek mind egymáshoz vannak illesztve. Ráadásul mivel a Vitocal 200-A hőszivattyú hangoptimalizált kialakításának köszönhetően nagyon halkan működik, gondolkodás nélkül telepíthető és üzemeltethető a lakóhelyiség közelében. Szükség esetén a léghőszivattyú éjszakai üzemmódba kapcsolható. Ezáltal a zajszint minimálisra csökken. Erről részletes információt a levegőhőszivattyúkról és a hangról szóló fejezetben is talál.

A beltéri telepítésre szánt Vitocal 200-A különösen gazdaságosan működik részterheléses üzemben. Ennek érdekében a készülék teljes mértékben kihasználja az invertervezérlésű kompresszor nyújtotta előnyöket. A kompresszor a fordulatszám változtatásával a hőszivattyú teljesítményét az épület hőigényéhez igazítja, villamos energiát takarít meg és a lehető legmagasabb szezonális teljesítménytényezőt biztosítja. A fűtőkör változó fordulatszámú, energiatakarékos, nagy hatásfokú szivattyúja és az egyenáramú ventilátor szintén hozzájárul a gazdaságos üzemeltetéshez.

A Vitocal 200-A a 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet szerinti A++ energiahatékonysági osztályt éri el fűtés esetén - mind a 35 °C-os alacsony, mind az 55 °C-os középhőmérsékletű alkalmazások esetében. Ez a hatékonyság az EN 14511 szabvány szerinti magas COP értékben is tükröződik: 7 °C-os léghőmérsékleten és 35 °C-os vízhőmérsékleten akár 4,8, illetve 2 °C-os léghőmérsékleten és 35 °C-os vízhőmérsékleten 3,8 is lehet.

 • Névleges fűtési teljesítmény: 5,2 és 7,5 kW A7/W35-nél
 • Alacsony üzemeltetési költségek az EN 14511 szerinti magas COP-nak (teljesítménytényező) köszönhetően: akár 4,8 (A7/W35)
 • Előfolyási hőmérséklet: akár 60 °C 5 °C-os beszívott levegő hőmérsékleten
 • Könnyen kezelhető Vitotronic vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel
 • Webképes a Vitoconnect (tartozékok) révén a Viessmann alkalmazásokon keresztül történő üzemeltetéshez és szervizeléshez
 • Integrált áramláskapcsoló
 • Rozsdamentes acéllemezes hőcserélő (1.4401) a fűtési rendszer felé történő hőátadáshoz
 • Másodlagos körfolyamat-hőmérsékletérzékelő
 • 3 irányú terelőszelep "központi fűtés/DHW fűtés"
 • Beépített 3 fokozatú, 8,8 kW teljesítményű átfolyós fűtésű vízmelegítő
 • Energiahatékonysági osztály* A++ / A++
 • * Energiahatékonysági osztály a 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet szerint fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony (35 °C) / közepes hőmérsékletű alkalmazások (55 °C) esetén

A hűtőkörrel/hűtőközeggel kapcsolatos információkért kérjük, tekintse meg a rövid ismertetőt (PDF) vagy az adatlapot (PDF).

A Vitocal 200-A integrált megoldások sorozata

Használja ki a Viessmann integrált megoldási kínálatának hozzáadott értékű szolgáltatásait és digitális szolgáltatásait.

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

Fűtés és hűtés - fotovoltaikus rendszerből származó villamos energiával, ha telepítve van

A Vitocal 200-A a napenergia felhasználására optimalizált. Ez különösen költséghatékony a fotovoltaikus öntermelésű energiával. A nyári napokon a napelemmodulok nagy mennyiségű villamos energiát termelnek, amely gyakran nem használható fel a lakásban. Ezeket a közhálózatba kellene exportálni, csak csekély díjazásért cserébe. Ezt a felesleges napenergiát a Vitocal 200-A a helyszínen felhasználhatja például az épület hűtésére.

Vitokális hűtő funkció

Videó: Honnan származik a környezeti energia?

Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti energia, és hogyan hasznosítják azt a különböző hőszivattyúk.

EHPA minőségi címke

Az EHPA minőségi címke a COP (teljesítmény együttható) igazolására szolgál. A német EHPA Minőségjelző Bizottság megerősítette, hogy a Viessmann Vitocal 200-A hőszivattyú megfelel az EHPA Minőségjelző követelményeinek.

Üzemeltetési kényelem

Értelemszerű, kényelmes, intelligens: a Vitotronic tökéletes funkcionalitást kínál bármely fűtési rendszer gyors és pontos vezérléséhez.

Csatlakoztathatóság

A hőszivattyú kényelmesen vezérelhető a Vitoconnect segítségével az internetre való csatlakozáshoz és a ViCare alkalmazáson keresztül történő működtetéshez.

Vitotronic 200

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW)

7,5 kW (A7/W35 üzemi pont, EN 14511 szerint)

Teljesítménytényező ε (COP) A7/W35

4.7

Energiahatékonysági osztály

A++ / A++ | A 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony hőmérsékleten (35 °C) / közepes hőmérsékleten (55 °C) történő alkalmazás.

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

-

Alkalmazási terület

Egyedi házak, új építésű

Művelet

Vitotronic 200 vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel; a ViCare alkalmazáson keresztül kezelhető

Használati melegvíz-fűtés

Kiegészítő használati melegvíz-tároló hengerre van szükség, ami nagyfokú használati melegvíz-kényelmet eredményez.

További jellemzők

Megfordítható léghőszivattyú fűtésre és hűtésre, beltéri telepítésre.

Termék keresztmetszete