Vitocal 200-A

Levegőforrás hőszivattyú

Levegőforrás hőszivattyú monoblokk kivitelben

Névleges fűtési teljesítmény: 2,4-14,7 kW
Különálló beltéri és kültéri egységek
Legnagyobb hatékonyság a legkisebb helyen is
Ideális sűrűn beépített területeken történő használatra

Környezetbarát hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Tudjon meg többet most
Névleges fűtési teljesítmény

4,0-12,0 kW

Különálló beltéri és kültéri egységek

Lehetővé teszi a beltéri egység szinte hangtalan működését

Legnagyobb hatékonyság a legkisebb helyen is

Ideális a sorházi lakásokban való használatra is

Különösen csendes a fejlett akusztikai kialakításnak köszönhetően

Az innovatív technológiának és az optimálisan összehangolt rendszerelemeknek köszönhetően

Rövid telepítési idő és egyszerűsített karbantartás

Az összes fontos alkatrész jó megközelíthetősége miatt

Hűtési funkció

Fűtés és hűtés egyben a megfordítható áramkörnek köszönhetően

Rugalmas alkalmazási lehetőségek

Még a zajra vonatkozó nagyon szigorú törvényi előírások mellett is (pl. TA Lärm Németországban).

Alacsony üzemeltetési költségek

A magas COP miatt

Saját termelésű energiafogyasztás

A fotovoltaikus rendszerek optimalizált energiafogyasztására való felkészülésnek köszönhetően

Támogatásra jogosultak

Az energiahatékony épületek szövetségi finanszírozása révén (BEG)

Magas termékminőség

És modern, időtlen dizájn

Könnyen használható Vitotronic vezérlőegység

Sima szöveges és grafikus megjelenítéssel

Web-képes az ingyenes ViCare alkalmazáson keresztül

És Vitoconnect (opcionális)

A Vitocal 200-A léghőszivattyú kültéri egysége monoblokk kivitelben

Vitocal 200-A - léghőszivattyú monoblokk kivitelben

A legnagyobb hatékonyság a legkisebb helyiségben is. Az innovatív technológiának és az optimálisan összehangolt rendszerelemeknek köszönhetően, a Vitocal 200-A az egyik legcsendesebb hőszivattyú a maga nemében. Még ott is telepíthető, ahol a zajra vonatkozó törvényi előírások (pl. TA Lärm Németországban) nagyon szigorúak, például lakóövezetekben.

A Vitocal 200-A léghőszivattyú előnyei áttekintve

A monoblokk kivitelű léghőszivattyúkra jellemző, hogy egy bel-és egy kültéri egységre vannak szétválasztva, vízvezető csatlakozó vezetékekkel. A bel-és kültéri egységre való felosztásnak több előnye is van: egyrészt a zajkibocsátásért   felelős alkatrészek a kültéri egységben vannak elhelyezve. Ennek eredményeként a beltéri egység szinte hangtalanul működik. Másrészt mindkét egység vízzel töltött csatlakozóvezetékeken keresztül kapcsolódik egymáshoz. Ez rövid szerelési időt biztosít, mivel a szerelést végző vállalkozónak nincs szüksége külön szakértői tanúsítványra (hűtőközeg-tanúsítványra). Az összes fontos alkatrész jó hozzáférhetősége megkönnyíti a karbantartást is.

A korszerűsítés során a hőszivattyú jól alkalmazható kettős üzemmódban. Ebben az esetben a meglévő rendszer üzemben marad a csúcsterhelések fedezésére, amikor a hőmérséklet különösen alacsony. Ez jelentősen javítja a rendszer hatékonyságát.

A Vitocal 200-A monoblokk kivitelben nemcsak csendes, hanem egész évben biztosítja a hatékony és megbízható égést.

A Vitocal 200-A monoblokk hőszivattyú a kültéri levegő rejtett hőjét használja fel a környezetbarát és költséghatékony fűtéshez, valamint hűtésre is használható.

Vitokális hűtő funkció

Ezek az új kültéri egységek időtálló kialakításukban nagyon jól mutatnak. Ezeket az egy, vagy két ventilátorral rendelkező készülékeket házon belül tervezik és gyártják. Ennek következtében nagyon jó teljesítmény adatokat, kiváló kivitelezést és kiváló termékminőséget kínálnak.

A monoblokk Vitocal 200-A-t gazdaságos működésre tervezték. Minden beépített alkatrész egymáshoz van illesztve, ami azt jelenti, hogy a hőszivattyú működés közben nagyon magas hatásfokot ér el. Ez a magas hatásfok számokban is kifejezhető: az EN 14511 szabvány szerint a Vitocal 200-A 7,0 °C-os külső hőmérsékleten és 35,0 °C-os vízhőmérsékleten akár 5,0 COP (teljesítménytényező) értéket ér el. Ha a külső hőmérséklet 2,0 °C és a víz hőmérséklete 35,0 °C, a COP még mindig 4,1.

Monoblokk hőszivattyúink kültéri egységeinek akusztikai tulajdonságai megfelelnek a fejlett akusztikai tervezési (AAD) előírásoknak. Ez a frekvenciaspektrum optimalizálását jelenti, hogy a mély hangok magasabb frekvenciatartományba tolódjanak át, mivel ott kevésbé érzékelik zavarónak, és jobban elnyeli őket az épület anyaga.

A Vitocal 200-A ezért különösen jól alkalmazható sűrűn beépített területeken, például sorházakban. Erről részletes információkat talál a léghőszivattyúk hangerejéről és hangjáról szóló tudásanyagunkban is.

Egy sorházas lakóövezet vázlata

A Vitocal 200-A integrált megoldások sorozata

Használja ki a Viessmann integrált megoldási kínálatának hozzáadott értékű szolgáltatásait és digitális szolgáltatásait.

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

A Vitocal 200-A fontos jellemzői

Ami a Vitocal 200-A hőszivattyút a rövid telepítési idő és az intuitív vezérlőegység mellett kiemeli, az a Viessmann szellőztetőberendezések vezérlésére való képessége.

A kompakt, falra szerelhető, hidraulikával és vezérlőegységgel ellátott beltéri egység csendes, és a lakótér közelében helyezhető el. A kültéri egységhez vezető csatlakozóvezetékek vízzel vannak feltöltve. A szerelőnek nincs szüksége külön szakismereti bizonyítványra (hűtőközeg-bizonyítványra) a beszereléshez. A hűtőközeg-kör hermetikusan lezárt, ami azt jelenti, hogy nincs szükség hűtőközeg-szivárgásvizsgálatra. Az előre összeszerelt alkatrészek és az összehangolt tartozékok magas fokának köszönhetően a Vitocal 200-A nagyon gyorsan telepíthető. A hűtőközegkörökről/hűtőközegekről ebben a rövid ismertetőben is részletes információkat talál.

A Vitotronic vezérlőegységgel kényelmesen és intuitív módon vezérelheti fűtési rendszerét. Az összes legfontosabb információ áttekinthető és könnyen megtalálható. A Vitotronic vezérlőegység webképes is, mindössze a Vitoconnect interfészre (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazásra van szüksége. Ezzel nemcsak azt teszi lehetővé, hogy bárhonnan vezérelhesse a rendszert, hanem azt is, hogy egy meghatalmazott vállalkozó által végzett távkarbantartás is lehetséges, így biztosítva az optimális működést. A Viessmann szellőztető berendezések a Vitotronic vezérlőegységgel is vezérelhetők. Erről a témáról részletes információkat a gépi szellőztetésről szóló fejezetben talál.

  • Maximális áramlási hőmérséklet 60 °C-ig
  • Monoblokk beltéri egység nagy hatékonyságú keringető szivattyúval, 3 irányú terelőszeleppel és vezérlőegységgel
  • Viessmann szellőztetőegységek vezérlése lehetséges
  • Nincs hűtőközeg-szivárgásvizsgálat a hermetikusan zárt hűtőközegkörnek köszönhetően
  • Nincs szükség minimális távolságra a bel- és kültéri egységek között
  • Energiahatékonysági osztály* A++ / A++ | 201.A04 típus: A++ / A+

    *Energiahatékonysági osztály a 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos klimatikus körülmények között - alacsony (35 °C) / közepes (55 °C) hőmérsékletű alkalmazásokhoz
    .

A hűtőkörrel/hűtőközeggel kapcsolatos információkért kérjük, tekintse meg a rövid ismertetőt.

Videó: Honnan származik a környezeti energia?

Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti energia, és hogyan hasznosítják azt a különböző hőszivattyúk.

Vitotronic 200 WiFi opcióval

A hőszivattyúk a Vitotronic 200 vezérlőegységgel bárhonnan vezérelhetők a Vitoconnect internetes interfészen (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazáson keresztül. Ezenkívül kombinálhatók a Vitovent központi mechanikus szellőztetőegységekkel.

Vitotronic 200

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW), üzemi pont A7/W35 (EN 14511 szerint)

AWO-M-E-AC 201.A04 típus: 4,0 kW | AWO-M-E-AC 201.A06 típus: 4,8 kW | AWO-M-E-AC 201.A08 típus: 5,6 kW | AWO-M-E-AC 201.A10 típus: 7,0 kW | AWO-E-AC 201.A10 típus: 7,6 kW | AWO-E-AC 201.A13 típus: 8,9 kW | AWO-E-AC 201.A16 típus: 10,1 kW

Teljesítménytényező ε (COP) A7/W35

AWO-M-E-AC 201.A04 típus: 4,6 | AWO-M-E-AC 201.A06 típus: 4,7 | AWO-M-E-AC 201.A08 típus: 4,7 | AWO-M-E-AC 201.A10 típus: 4,7 | AWO-E-AC 201.A10 típus: 5,0 | AWO-E-AC 201.A13 típus: 5,0 | AWO-E-AC 201.A16 típus: 5,0

Energiahatékonysági osztály

A++ / A++ | A 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony hőmérsékleten (35 °C) / közepes hőmérsékleten (55 °C) történő alkalmazás.

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

-

Alkalmazási terület

Egyedi házak, új építésű és korszerűsítési projektek

Művelet

Vitotronic 200 vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel; a ViCare alkalmazáson keresztül kezelhető.

Használati melegvíz-fűtés

Kiegészítő használati melegvíz-tároló hengerre van szükség, ami nagyfokú használati melegvíz-kényelmet eredményez.

További jellemzők

Megfordítható léghőszivattyú fűtéshez és hűtéshez.

Termék keresztmetszete, beltéri egység
Termék keresztmetszete, kültéri egység