Adatvédelmi nyilatkozat

Alapvető információk

Mi, a Viessmann Fűtéstechnika Kft. (továbbiakban “Viessmann” vagy “mi”) a Viessmann Group részeként az Ön személyes adatainak védelmét komolyan vesszük és szigorúan tartjuk magunkat az adatvédelmi törvényekhez. Ehhez tartozik az EU Parlament tanácsának 2016/679-es adatvédelmi rendelete. A Viessmann Group és a Viessmann Fűtéstechnika Kft egymással kapcsolatban álló vállalkozások.

Weboldalainkon és applikációink használatakor csak a technikailag szükséges esetekben történik személyes adatok gyűjtése. Személyes adatoknak azokat az adatokat tekintjük, amely alapján Önt azonosítani tudjuk, vagy az Önhöz kapcsolódó egyéb adatokat.

A Nemzeti Adatvédelmi Törvény értelmében felelős szervezet:

Viessmann Werke GmbH & Co. KG
Viessmannstraße 1D-35108 Allendorf (Eder)
Telefon: +49 6452 70-0
Telefax: +49 6452 70-2780
E-Mail: info@viessmann.com

A Viessmann Group-on belüli feldolgozás

A Viessmann Werke GmbH & Co. KG megbízásából dolgoznak:

 • Viessmann Fűtéstechnika Kft., értékesítési- és marketing célból,
 • VC/O GmbH a weboldalak és applikációk üzrelemtetése céljából, valamint marketing célból,
 • Viessmann IT Service GmbH a backend-rendszer üzemeltetése céljából,
 • Viessmann PV + E GmbH és Digital Energy Solutions GmbH & Co. KG értékesítési- és marketing célból.

A Viessmann Group más vállakozásain keresztül a nyert adatok feldolgozhatók, vagy részükre továbbadhatók, ha:

 • Önt erről kifejezetten és egyértelműen értesítették, és ezzel Ön egyetértett (pl. beleegyezés kérése egy kérdőíven),
 • a kényszerű kapcsolat és munkamegosztás szükséges a Viessmann Csoporton belül; erre a célra a Viessmann Group-on belül megfelelő jogi szerződések és megegyezések lettek létrehozva,
 • az adatok a felelős szervezet részéről általánosításra kerültek, valamint a csoporton belüli felelős vállalkozás garantálja, hogy a megbízott csoporton belüli vállalkozás ezt nem tudja személyhez rendelni, vagy
 • az adatok a felelős szervezet által anonimizálva kerülnek mentésre és ezzel a tárolt adatok már nem tartoznak az adatvédelmi törvény hatálya alá.

Közvetítés harmadik országba

A Viessmann Group vállalkozásai az Ön által rendelkezésre bocsátot adatokat Németországba, az Európai Únió más országaiba, valamint más harmadik országba (pl. az Amerikai Egyesült Államokba) továbbíthatják - megfelelő adatvédelmi szint- vagy garancia mellett.

Az adatvédelmi nyilatkozat alkalmazási területe

Az alábbi nyilatkozat egy áttekintést nyújt Önnek, hogy hogyan biztosítjuk az adatvédelmet, mely adatokat milyen célból és milyen jogi alapra hivatkozva szerzünk és dolgozunk fel. A nyilatkozat alapvető érvényességi tartománya a Viessmann weboldalakra és applikációkra terjed ki. Ha a Viessmann weblapok és applikációk ezen adatfeldolgozási alapszabályoktól eltérnek, vagy saját nyilatkozattal helyettesítik ezt, akkor erre az adott weblapok, vagy applikációk megfelelő formában felhívják a figyelmet.

Az adatvédelmi nyilatkozat öt részből áll:

 • Az első rész (Privát felhasználóra vonatkozó rész) a Viessmann szolgáltatások privát felhasználóinak szól.
 • A második rész (Üzleti felhasználóra vonatkozó rész) a Viessmann szolgáltatások üzleti felhasználóinak szól.
 • A harmadik rész (Pályázókra vonatkozó rész) a Viessmann szolgáltatások privát felhasználóinak szól, a pályázatok, álláslehetőségek tekintetében.
 • A negyedik rész (Általános információk és meghatározások a Viessmann weboldalakhoz és applikációkhoz kapcsolódóan) minden felhasználónak szól, aki a Viessmann szolgáltatásait, weblapjait és applikációit használja.
 • Az ötödik rész (Információk a jogilag érintetteknek) minden felhasználónak szól, akinek adatai az Adatvédelmi Törvény alá tartozik, jogi személyre nem vonatkoztatva.

A Viessmann weboldalai és applikációi tartalmazhatnak más oldalakra vezető linkeket, amelyekre nem terjed ki ezen adatvédelmi nyilatkozat hatálya.


I. Meghatározások privát felhasználók részére

Az adatvédelmi nyilatkozat ezen része a Viessmann szolgáltatások privát felhasználóira vonatkozik. Az Ön beleegyezésével, vagy az Ön által megadott adatok ill. termékek alapján rögzített adatok feldolgozásához a jogi alapot az európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR) nyújt.

Személyre vonatkozó adatok használata és ellenőrzése

Az Ön által megadott személyre vonatkozó adatok közé számítanak, többek között:

 • az Ön neve,
 • az Ön címe (irányítószám, település, cím és címkiegészítés),
 • az Ön e-mail címe,
 • az Ön születési ideje,
 • az Ön neme,
 • az Ön telefonszáma és/vagy mobiltelefon-száma,
 • az Ön állampolgársága,
 • az Ön fizetési információi,
 • az Ön eddig alkalmazott fűtési szakcége,
 • az Ön Viessmann termékének neve,
 • az Ön Viessmann termékének gyártási száma.

Ha Ön a személyére vonatkozó adatait rendelkezésünkre bocsájtja, úgy mi ezeket kérdésének (kérdéseinek) megválaszolására, szaktanácsadásához szükséges lebonyolításra, műszaki adminisztrációra, bejelentkezéssel kapcsolatos aktivitásokra és vonatkozó weblapok- vagy applikációk által kínált szolgáltatásokhoz használjuk fel. Jogi alapot erre a GDPR 6. fejezetének 1-es bekezdésének 1b pontja-, vagy az Ön beleegyezése nyújt. Az adatok felhasználásával kapcsolatos beleegyezése bármikor visszavonható. Ezt kérjük, hogy jelezze - lehetőség szerint a szolgáltatás megnevezésével - az alábbi e-mail címre: datenschutz@viessmann.com

Telefonos kapcsolatfelvétel a Viessmann által

Amennyiben adatkezelési nyilatkozatunkat elfogadja, és részünkre egy szaktanácsadással kapcsolatosan megadja a telefonszámát, úgy mi az Ön tanácsadási igényét partnercégeinkhez továbbítjuk, aki(k) telefonon veszik fel Önnel a kapcsolatot az adatok helyességének ellenőrzése-, az Ön igényeineknek felmérése- és a megfelelő szakcég felé közvetítés céljából.

Információ az Ön adatainak továbbításával- és kiértékelésével kapcsolatban

Amennyiben adatkezelési nyilatkozatunkat elfogadja, és részünkre egy szaktanácsadással kapcsolatosan megadja az e-mail címét, mi Önt a szaktanácsadásával kapcsolatos szolgáltatásunkról e-mailben informáljuk. Ehhez mi Önnek többek között egy közvetített szakcég kapcsolati adataik küldjük, valamint a szolgáltatás végeztével lehetőséget biztosítunk Önnek a közvetített szakcég értékelésére. Amennyiben Ön nem adja meg az e-mail címét, sajnos nem áll módunkban Önnek szakcég által közvetített szolgáltatásokat közvetíteni. 

Személyes adatok továbbítása

A szaktanácsadással kapcsolatos szolgáltatásaink végrehajtásához ill. tanácsaddással és/vagy kereskedelemmel kapcsolatos szakcég közvetítéséhez vagy Viessmann termékek szerelésével/javításával/karbantartásával kapcsolatban az Ön által megadott személyes adatait külső szakcégek számára továbbíthatjuk, akik partnerként, a cégünkkel együtt dolgozva az Ön által megadott régióban aktívan dolgoznak.

Ezek a szakpartnerek lesznek megbízva, hogy Önnel egy meghatározott időn belül felvegyék a kapcsolatot, hogy Ön az igényelt szolgáltatást megkapja. Ebből a célból a szakpartnerünk kapcsolatba lép Önnel e-mailen vagy telefonon.

Adatainak további feldolgozása és törlése

Ezen felül adatai nem lesznek harmadik félnek - tehát nem a Viessmann Group-hoz tartozó személyeknek vagy vállalkozásoknak - továbbítva, vagy eladva. Az Ön tárolt személyes adatai akkor kerülnek törlésre, ha Ön visszavonja a tárolással kapcsolatos beleegyezését, vagy ha az adatok a tárolással összefüggő cél eléréséhez már nem szükségesek, vagy ha tárolásuk egyéb jogi okok miatt nem engedélyezett.

Reklám- és reklámcélú beleegyezés

Mi, a Viessmann Fűtéstechnika Kft, a Viessmann Werke GmbH & Co. KG, a Viessmann Deutschland GmbH, a VC/O GmbH és a Viessmann PV + E GmbH, csak abban az esetben informáljuk Önt Viessmann termékekről és szolgáltatásokról - esetleg véleményét kérjük ezekről-, ha kifejezetten kértük az Ön beleegyezését, hogy személyes adarait reklámcéra használhassuk, valamint Ön ebbe beleegyezett. (Opt-In).

Ez a kérdőíveinken külön jelölés (pipa) aktív elhelyezésével valósul meg az alábbi kijelentés mellett: "Igen, beleegyezem abba, hogy a Viessmann Fűtéstechnika Kft, a Viessmann Werke GmbH & Co. KG, a Viessmann Deutschland GmbH, a VC/O GmbH, a Viessmann PV + E GmbH és a Digital Energy Solutions GmbH & Co. KG az e-mail címemet és a telefonszámomat felhasználja, hogy a legújabb termékekről és szolgáltatásokról értesítsen. Ezzel együtt élek a lehetőséggel, hogy egy esetleges piac- vagy véleménykutatás során véleményt formáljak akár kritika, akár dicséret formájában. Ez a beleegyezés a részemről bármikor visszavonható a jövőben."

Kérjük vegye figyelembe: az aktuális weblap/applikáció által megjelenített szövegben eltérő vállalkozások kerülhetnek felsorolásra, amelyek a kérdőív szempontjából érintettek.

Amennyiben Ön reklámcélú, vagy kérdőívvel kapcsolatos használathoz beleegyezését adta, de a jövőben nem szeretne reklámot, vagy kérdőívet kapni, úgy Ön a beleegyezését bármikor visszavonhatja. Adatait töröljük, amennyiben azok számlázási-, vagy könyveléstechnikai célra már nem szükségesek, vagy kifejezetten erre korlátozva tároljuk. Kérjük, írjon e-mailt ehhez az alábbi e-mail címre: widerruf@viessmann.com.

Személyes adatok használata e-mailen terjesztett hírlevélhez

Amennyiben Ön a Viessmann weboldalain vagy applikációiban hírlevélre iratkozik fel. úgy az Ön e-mail címét értesítési- és reklámcélra használjuk, amíg Ön erről a szolgáltatásról le nem iratkozik. A hírlevélre való jelentkezéssel az Ön e-mailjét, IP-címét és a jelentkezés dátumát tároljuk. Ez a tárolás bizonyítási céllal kerül végrehajtásra, arra az esetre, ha egy harmadik fél az Ön e-mail címével visszaélne, és az Ön beleegyezése nélkül iratkozna fel az Ön e-mail címével a hírlevelünkre.

A hírlevéllel kapcsolatos beleegyezését bármikor visszavonhatja. Ha Ön nem szeretné kapni a jövőben a hírlevelünket, bármikor leiratkozhat a hírlevél végén található linkre kattintva, vagy írjon nekünk az alábbi e-mail címre: widerruf@viessmann.com.

Személyes adatok felhasználása a kapcsolatfelvételi kérdőívvel kapcsolatban

Ha Ön érdeklődik egy kapcsolatfelvételi kérdőívünk kitöltésével, akkor az Ön kérdőívből származó adatait, az Ön által megadott kapcsolati adatokkal egyetemben az érdeklődésének feldolgozása céljából és a témával kapcsolatos további felmerülő kérdések megválaszolása céljából elmentjük. Ezek az adatok harmadik félnek nem kerülnek továbbításra.

A kérdőív kitöltéséből származó adatok felhasználásával és az adatok tárolásával  kapcsolatos beleegyezését Ön bármikor visszavonhatja. Kérjük, ehhez írjon nekünk az alábbi címre: widerruf@viessmann.com

Személyes adatok felhasználása a Viessmann Community használata során

Ha Ön a jelen adatvédelmi nyilatkozatunk elfogadásával létrehozott Viessmann Community felhasználói fiókjába bejelentkezik, úgy az Ön által rendelkezésre bocsátott adatak a Viessmann Community használatához, kérdései megválaszolásához és hozzászólásai feldolgozásához felhasználásra kerülnek. Ebbe beletartozik a kapcsolatfelvétellel kapcsolatos beleegyezése is, amely a Viessmann által e-mailben vagy telefonon valósul meg, kifejezetten az érdeklődésével kapcsolatos céllal.

A felhasználói fiókjának törlésével Ön a beleegyezését a jövőre nézve bármikor visszavonhatja. Adatait azonnal töröljük, kivéve ha jogilag alátámasztott cél miatt, kifejezetten ehhez a célhoz rendelve ez megtagadható. A Viessmann Community-n létrehozott hozzászólásai a felhasználói fiók törlésével anonimizálásra kerülnek, és így kerülnek archiválásra. Ezen hozzászólások hozzárendelése az Ön személyéhez technikailag nem lesz lehetséges.

Személyes adatok felhasználása rendezvényre- vagy információs látogatásra történő jelentkezés esetén

Weblapjaink egyes oldalain személyes adatainak megadásával lehetősége van információs látogatásra, oktatásra vagy egyéb Viessmann rendezvényre jelentkezni. A jelentkezés során megadott adatokat csak az igénye feldolgozásához használjuk fel. Ha Ön az e-mail címét és mobiltelefonszámát megadja, mi egy megerősítő e-mail-t küldünk rendezvényenként, valamint a rendezvény kezdete előtti 24 órás idősávban egy SMS-t küldünk az Ön részére. A rendezvény végeztével adatait pl. a rendezvény kiértékelésének céljából elmentjük. Ezeket az adatokat legkésőbb 6 hónappal a rendezvény után automatikusan töröljük, amennyiben nem merül fel jogilag alátámasztott követelés Önnel szemben, pl. költségtéritési igény vagy az oktatott ismeretek későbbi igazolásának céljából.

Beleegyezését a jelentkezésnél megadott személyes adataival kapcsolatban a rendezvény kezdetéig bármikor visszamondhatja, kivéve, ha nem merül fel jogilag alátámasztott követelés Önnek szemben, mint pl. szállás késői lemondásából fakadó költségek. Kérjük, ehhez írjon nekünk az alábbi e-mail címre: widerruf@viessmann.com


II. Meghatározások üzleti felhasználóknak

Az adatvédelmi nyilatkozat ezen része csak az olyan üzleti jellegű felhasználókra vonatkozik, mint a szakipari kivitelezők, az ipari üzemek, a kereskedelmi egységek, a tervezők, a mérnökök stb. és csak olyan vonatkozásban, hogy a kapcsolattartó ügyintéző személyes adatait weboldalainkon vagy applikációinkban rendelkezésre bocsátjuk szerződések kötéséhez és hozzájuk kapcsolódó ügyintézéshez, a GDPR 6. fejezetének 1-es bekezdésének 1b pontja alapján.

A Viessmann személyes adatokat az alábbi célból gyűjt és dolgoz fel:

 • Ügyféligények közvetítése
 • Ügyfélkapcsolat létrehozása
 • Szakpartner kapcsolati adatok megjelenítése
  (pl. partnerkereső a www.viessmann.hu oldalon, vagy a ViCare alkalmazásban)

Amennyiben Ön a személyes adatait rendelkezésünkre bocsátotta, mi azokat csak a kérdései megválaszolására, az Ön által kötött szerződések lebonyolításához, a műszaki adminisztrációhoz, a Login-aktivitásokra és egyes weboldalak vagy applikációkon belüli szolgáltatásokhoz használjuk fel.

A tárolt személyes adatok törlése megtörténik, ha Ön a tárolásra vonatkozó beleegyezését visszavonja, ha az Ön tudomásul vétele a tárolással összefüggő céllal már nem szükséges, vagy ha a tárolás bármilyen jogi akadályba ütközik. Kérjük ehhez vegye fel velünk a kapcsolatot a widerruf@viessmann.com címen. Az Ön adatai törlésre kerülnek, amennyiben Ön felé nincs szükséges bizonyítási-, elszámolási- és/vagy könyveléstechnikai folyamat érvényben, vagy kifejezetten erre korlátozva kerülnek tárolásra.

A további személyes adatok kezelésére, amelyek termékek szállításával és szolgáltatásával összefüggően a 6. fejezet 1b bekezdése szerint kerülnek feldolgozásra, az Általános Eladási Feltételek adatvédelmi meghatározási érvényesek.


III. Meghatározások pályázók részére

Ez a rész a Viesssmann Group vállalkozásai által kínált munkalehetőségre közvetlenül pályázó személyekre, vagy valamely harmadik vállalkozás (külső cég), plattform vagy partnerprogram által közvetített álláslehetőségre pályázó személyre vonatkozó adatvédelmi meghatározásokat tartalmazza. Ennek érvényessége kiterjed a pályázati folyamat keretén belül gyűjtött személyes adatokra, pl. papíralapú pályázatra, e-mailre, kapcsolatfelvételi kérdőívre és azok mellékleteire, a Viessmann által üzemeltetett portálokon, vagy harmadik fél által üzemeltett elektromos állásbörzéken, a Viessmann részére közvetített, vonatkozó előírásoknak megfelelő szükséges tartalmakra. A papír alapú jelentkezési dokumentumok beszkennelésre kerülnek, majd a digitális másolatot rendszerünkben tároljuk. A papírt adatvédelmi szempontok aplapján, megfelelően minősített szolgáltatók által semmisíttetjük meg.

Az Ön személyes adatait csak az Ön pályázatának lebonyolításához használjuk, ezen adatvédelmi nyilatkozat elfogadása alapján. Az Ön dokumentumaiba a Viessmann Werke GmbH & CO. KG által megbízott leányvállalat azon illetékes személyzeti felelőse, vezetője és egyéb újonc-felelőse lát bele, akikhez a kiírás tartozik.

A feldolgozás további formája anonimizáltan történik, az munkahely-pályázatok eredményességmérése, a felhasznált műszaki plattform és a közvetített pályázó képességeinek felmérése céljából.

A feldolgozást a Greenhouse Software inc. rendszereinek segítségével történik, amely egy U.S.A. székhellyel rendelkező vállalat. A Viessmann Werke GmbH & Co. KG ezért a GDPR 46. pontjának megfelelő szerződést kötött a Greenhouse-zal, az EU alapvető adatvédelmi rendeleteinek megfelelően.

A pályázó tárolt személyes adatait automatikusan töröljük a negatív pályázati eredménnyel kapcsolatos értesítést követő legalább 4, de legfeljebb 6 hónapon belül, és ha további törvényi kötelezettségünk a tárolással kapcsolatban nem áll fenn. Csak az Ön kifejezett beleegyezése mellett tároljuk adatait a rendszerünkben, hogy további kiírások esetén Önnel bármikor kapcsolatba tudjunk lépni.

Papír alapú jelentkezési dokumentumok megküldése esetén, munkahelyi lehetőség kiírásra való hivatkozás nélkül az Ön részére egy adatvédelmi nyilatkozatot küldünk, valamint dokumentumai beérkezési elismervényét, esetleges elutasításunkkal egyetemben.


IV. Általános információk és meghatározások Viessmann weboldalakhoz és applikációkhoz

Ezek a meghatározások a privát felhasználók-, valamint üzleti felhasználók részére is egyaránt vonatkoznak a weblapjaink és applikációink tekintetében. Az applikációk részére részben további kiegészítő, ill. saját adatvédelmi nyilatkozatok érvényesek. A ViCare és Vitotrol applikáció adatvédelmi nyilatkozatát atz alábbi linken érheti el: https://www.viessmann.hu/hu/misc/apps/vicare-vitotrol/privacy-policy.html

Adatvédelmi feldolgozás internetoldalaink megnyitása és applikációink használata esetén

A Viessmann automatikusan log-fájl információkat gyűjt és tárol a szerverén, amelyeket az Ön böngészője vagy az applikáció rendelkezésünkre bocsájt. Ezek az adatok a Viessmann számára nem kapcsolhatók össze meghatározott személyekkel. Ezen adatok nem kerülnek összerendelésre más adatforrásokkal. Ezek az alábbiak:

 • A böngésző típusa/változata
 • Az alkalmazott operációs rendszer
 • Hivatkozási URL (az előzőleg meglátogatott oldal)
 • A látogató számítógép hostname-je (IP cím)
 • A szerver felkeresésének pontos időpontja

Az IP-cím egy világszerte érvényes, az internetszolgáltatója által a kiosztás pillanatában egyértelmű azonosítója az Ön számítógépének, és és jelenleg elismert formájában (IPv4) négy pont által szétválasztott fejezetblokkokból áll, vagy további kiegészítő részekből áll (IPv6). Zumeist werden Sie als privater Nutzer keine gleichbleibende IP-Adresse benutzen, da Ihnen diese von Ihrem Provider nur vorübergehend zugewiesen wird (so genannte „dynamische IP-Adresse“). Bei einer dauerhaft zugeordneten IP-Adressen (so genannte „statische IP-Adresse“) ist eine eindeutige Zuordnung der Nutzerdaten über dieses Merkmal technisch leicht möglich.

Die genannten Daten werden durch uns zu folgenden Zwecken verarbeitet:

 • Gewährleistung eines reibungslosen Verbindungsaufbaus der Webseite
 • Gewährleistung einer komfortablen Nutzung der vorgenannten Webseite
 • Auswertung der Systemsicherheit und Systemstabilität
 • Für weitere administrative und statistische Zwecke
   

Die personenbezogenen Daten der Server Log Files werden auf Basis von Art. 6 Abs. 1 lit. f DSGVO verarbeitet. Dieser Erlaubnistatbestand gestattet die Verarbeitung von personenbezogenen Daten im Rahmen des „berechtigten Interesses“ des Verantwortlichen, soweit nicht Ihre Grundrechte, Grundfreiheiten oder Interessen überwiegen. Unser berechtigtes Interesse besteht in der leichteren Administration und der Möglichkeit, Hacking zu erkennen und zu verfolgen. Sie können dieser Datenverarbeitung jederzeit widersprechen, wenn Gründe vorliegen, die in Ihrer besonderen Situation bestehen und die gegen die Datenverarbeitung sprechen. Hierzu genügt eine E-Mail an den Datenschutzbeauftragten. Unser berechtigtes Interesse folgt aus oben aufgelisteten Zwecken zur Datenerhebung. In keinem Fall verwenden wir die erhobenen Daten zu dem Zweck, Rückschlüsse auf Ihre Person zu ziehen.

Die Server Log Files mit den oben genannten Daten werden automatisch nach 30 Tagen gelöscht oder im Falle der Verwendung für Statistiken anonymisiert. Wir behalten uns vor, die Server Log Files länger zu speichern, wenn Tatsachen vorliegen, die die Annahme eines unzulässigen Zugriffs (wie etwa der Versuch eines Hackings oder einer sogenannten DDOS-Attacke) nahe legen.

Verlinkung zu externen Internetseiten

Die vorliegende Datenschutzerklärung gilt ausschließlich für die Viessmann Webseiten und Apps. Diese können Links auf Web-Angebote Dritter enthalten. Auf diese erstreckt sich die vorliegende Datenschutzerklärung nicht. Verlassen Sie die Viessmann Webseiten und Apps, um das Angebot eines Drittanbieters zu besuchen, empfehlen wir, auch die Datenschutzerklärung dieses Anbieters sorgfältig zu lesen.

Informationen zu Cookies und Einsatz von Analyse-Werkzeugen

Die Verarbeitung von personenbezogenen Daten durch Cookies und Analyse-Werkzeuge (alle Analyse-Werkzeuge aufführen) stützen wir auf Art. 6 Abs. 1 lit. f DSGVO. Dieser Erlaubnistatbestand gestattet die Verarbeitung von personenbezogenen Daten im Rahmen des „berechtigten Interesses“ des Verantwortlichen, soweit nicht Ihre Grundrechte, Grundfreiheiten oder Interessen überwiegen. Unser berechtigtes Interesse besteht in der Analyse der Nutzung unserer Website.

Die Verarbeitung von personenbezogenen Daten durch Google AdWords, (alle Retargeting Technologien auflisten) stützen wir auf Art. 6 Abs. 1 lit. f DSGVO. Dieser Erlaubnistatbestand gestattet die Verarbeitung von personenbezogenen Daten im Rahmen des “berechtigten Interesses” des Verantwortlichen, soweit nicht Ihre Grundrechte, Grundfreiheiten oder Interessen überwiegen. Unser berechtigtes Interesse besteht in der personalisierten Anzeige zielgerichteter Werbung und der statistischen Analyse der Effektivität der Werbung (z.B. Ermittlung wie viele Klicks auf ein Werbebanner zu einem Kauf auf unserer Website geführt haben).

Viessmann verwendet auf seinen Webseiten und in seinen Apps an mehreren Stellen sogenannte Cookies. Sie dienen dazu, unser Angebot nutzerfreundlicher, effektiver und sicherer zu machen. Cookies sind kleine Textdateien, die auf Ihrem Rechner abgelegt werden und die Ihr Browser speichert. Die meisten der von uns verwendeten Cookies sind sogenannte „Session-Cookies“. Sie werden nach Ende Ihres Besuchs automatisch gelöscht. Cookies richten auf Ihrem Rechner keinen Schaden an und enthalten keine Viren.

Viessmann nutzt zu diesem Zweck auch Analyse-Werkzeuge, beispielsweise Webtrends oder Google Tag Manager (Firebase). Die zur Verfügung gestellten und genutzten Daten werden vollständig anonymisiert erhoben und gespeichert. Eine Speicherung dieser Daten erfolgt unter Umständen auch außerhalb Deutschlands oder der Europäischen Union.

Bei der Implementierung und dem Einsatz von Analyse-Werkzeugen und Trackingtechnologien anonymisieren wir schnellstmöglich personenbezogene Daten entweder auf Seiten des Anbieters, durch entsprechende Verträge geregelt, oder im Rahmen unserer Erstnutzung, sodass das Auskunftsrecht Ihrerseits nicht auf alle nachfolgend aufgezählten Technologien ausgeübt werden kann.

Durch entsprechende Einstellungen Ihres Browsers oder der Apps bzw. der ausführenden Betriebssystemumgebung hierfür (iOS, Android) können Sie die Übermittlung solcher Daten verhindern, dies führt aber unter Umständen zu Problemen beim Aufruf, der Bedienung oder der Funktionalität des angebotenen Inhaltes oder Dienstes. 

Darüber hinaus setzen wir Cookies in einigen Fällen zur Erfolgsmessung und Optimierung unserer Werbemaßnahmen ein. Wir nutzen dazu das Conversion-Tracking der Adform Germany GmbH (nachstehend Adform). Ein Cookie wird gesetzt, sobald Sie Kontakt zu einem über Adform geschalteten Viessmann-Werbemittel (bspw. Werbebanner) haben. Das Cookie beinhaltet eine Werbe-ID und wird mit einer Gültigkeit von 60 Tagen erstellt. Es sind keine Merkmale (bspw. vollständige IP-Adresse, Vor-, Nachname, Adresse, E-Mail-Adresse) enthalten, über die Sie persönlich identifiziert werden können. Allerdings erkennen wir anhand der Werbe-ID, über welches Werbemittel Sie auf Viessmann aufmerksam geworden sind. Durch die Viessmann Group erfolgt keinesfalls eine Zusammenführung der Werbe-ID mit personenbezogenen Daten. 

 

Third-Party-Cookies

Viessmann bedient sich einiger Werbepartner, die dabei helfen, das Internetangebot und die Webseiten für Sie interessanter zu gestalten. Daher werden bei einem Besuch der Webseiten auch Cookies von Partnerunternehmen auf Ihrer Festplatte gespeichert. Hierbei handelt es sich um temporäre/permanente Cookies, die sich automatisch nach der vorgegebenen Zeit löschen. Diese temporären oder auch permanenten Cookies (Lebensdauer 14 Tage bis 10 Jahre) werden auf Ihrer Festplatte gespeichert und löschen sich nach der vorgegebenen Zeit von allein. Auch die Cookies unserer Partnerunternehmen enthalten lediglich pseudonyme, meist sogar anonyme Daten. Hierbei handelt es sich beispielsweise um Daten darüber, welche Produkte Sie sich angesehen haben, ob etwas gekauft wurde, welche Produkte gesucht wurden etc.
 
Hierbei erfassen einige unserer Werbepartner, auch über die Webseiten hinaus, Informationen darüber, welche Seiten Sie zuvor besucht haben oder für welche Produkte Sie sich beispielsweise interessiert haben, um Ihnen so die Werbung anzeigen zu können, die Ihren Interessen bestmöglich entspricht. Diese pseudonymen Daten werden zu keinem Zeitpunkt mit Ihren personenbezogenen Daten zusammengeführt. Sie haben ausschließlich den Zweck, unseren Werbepartnern zu ermöglichen, Sie mit Werbung anzusprechen, die Sie auch tatsächlich interessieren könnte.

Re-Targeting Technologien

Unsere Webseiten verwenden hierbei sogenannte Re-Targeting-Technologien. Wir nutzen diese Technologien, um für Sie das Internetangebot interessanter zu gestalten. Diese Technik ermöglicht es, Internetnutzern, die sich bereits für unseren Shop und unsere Produkte interessiert haben, auf den Webseiten unserer Partner mit Werbung anzusprechen. Wir sind davon überzeugt, dass die Einblendung einer personalisierten, interessenbezogenen Werbung in der Regel für den Internetnutzer interessanter ist als Werbung, die keinen solchen persönlichen Bezug hat. Die Einblendung dieser Werbemittel auf den Seiten unserer Partner erfolgt auf Basis einer Cookie-Technologie und einer Analyse des vorherigen Nutzungsverhaltens. Diese Form der Werbung erfolgt vollkommen pseudonym. Es werden keine Nutzungsprofile mit Ihren personenbezogenen Daten zusammengeführt.
 
Durch Nutzung unserer Seite willigen Sie ein, dass sogenannte Cookies eingesetzt und damit Nutzungsdaten von Ihnen erhoben, gespeichert und genutzt werden. Weiter werden Ihre Daten in Cookies über das Ende der Browser-Sitzung hinaus gespeichert, um beispielsweise bei Ihren nächsten Besuchen der Webseiten wieder aufgerufen werden zu können. Diese Einwilligung können Sie jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen, indem Sie in Ihren Browsereinstellungen die Annahme von Cookies verweigern.

Ihre aktuellen Einstellungen finden Sie auf der jeweils von Ihnen genutzten Seite und da im Footer "Cookie & Tracking".

 


V. Informationen zu den Rechten Betroffener

Dieser Teil der Datenschutzerklärung bietet zusätzliche Informationen zur Ausübung Ihrer Rechte als Betroffener gegenüber Viessmann.

Ihre Identität

Um der Rechte Betroffener DS-GVO nachzukommen, kann es notwendig sein, dass Viessmann in Fällen von personenbezogenen Daten, die aufgrund vertraglicher Beziehungen erhoben wurden, stichprobenartig oder bei berechtigtem Zweifel weitere Informationen zum Nachweis Ihrer Identität anfordert. Dies ist insbesondere der Fall, wenn ein Auskunftsersuchen in elektronischer Form vorliegt, sich jedoch aus den Absenderangaben kein Rückschluss auf eine betroffene natürliche Person ergibt.

Sie haben das Recht

 • gemäß Artikel 15 DSGVO Auskunft über Ihre von uns verarbeiteten personenbezogenen Daten zu verlangen. Insbesondere können Sie Auskunft über die Verarbeitungszwecke, die Kategorie der personenbezogenen Daten, die Kategorien von Empfängern, gegenüber denen Ihre Daten offengelegt wurden oder werden, die geplante Speicherdauer, das Bestehen eines Rechts auf Berichtigung, Löschung, Einschränkung der Verarbeitung oder Widerspruch, das Bestehen eines Beschwerderechts, die Herkunft Ihrer Daten, sofern diese nicht bei uns erhoben wurden, sowie über das Bestehen einer automatisierten Entscheidungsfindung einschließlich Profiling und gegebenenfalls aussagekräftigen Informationen zu deren Einzelheiten verlangen;
 • gemäß Artikel 16 DSGVO unverzüglich die Berichtigung unrichtiger oder Vervollständigung Ihrer bei uns gespeicherten personenbezogenen Daten zu verlangen;
 • gemäß Artikel 17 DSGVO die Löschung Ihrer bei uns gespeicherten personenbezogenen Daten zu verlangen, soweit nicht die Verarbeitung zur Ausübung des Rechts auf freie Meinungsäußerung und Information, zur Erfüllung einer rechtlichen Verpflichtung, aus Gründen des öffentlichen Interesses oder zur Geltendmachung, Ausübung oder Verteidigung von Rechtsansprüchen erforderlich ist;
 • gemäß Artikel 18 DSGVO die Einschränkung der Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten zu verlangen, soweit die Richtigkeit der Daten von Ihnen bestritten wird, die Verarbeitung unrechtmäßig ist, Sie aber deren Löschung ablehnen und wir die Daten nicht mehr benötigen, Sie jedoch diese zur Geltendmachung, Ausübung oder Verteidigung von Rechtsansprüchen benötigen oder Sie gemäß Artikel 21 DSGVO Widerspruch gegen die Verarbeitung eingelegt haben;
 • gemäß Artikel 20 DSGVO Ihre personenbezogenen Daten, die Sie uns bereitgestellt haben, in einem strukturierten, gängigen und maschinenlesbaren Format zu erhalten oder die Übermittlung an einen anderen Verantwortlichen zu verlangen;

  Zur Wahrnehmung dieser Rechte wenden Sie sich bitte an:

  Datenschutzbeauftragter der Viessmann Gruppe
  Viessmannstraße 1
  D-35108 Allendorf (Eder)
  Telefon: +49 6452 70-0
  Telefax: +49 6452 70-2780
  E-Mail: datenschutz@viessmann.com
 • gemäß Artikel 7 Absatz 3 DSGVO Ihre einmal erteilte Einwilligung jederzeit gegenüber uns zu widerrufen. Dies hat zur Folge, dass wir die Datenverarbeitung, die auf diese Einwilligung beruhte, für die Zukunft nicht mehr fortführen dürfen;

  Die Einwilligung können Sie widerrufen über: widerruf@viessmann.com

  gemäß Artikel 77 DSGVO sich bei einer Aufsichtsbehörde zu beschweren. In der Regel können Sie sich hierfür an die Aufsichtsbehörde Ihres üblichen Aufenthaltsortes oder unseres Unternehmenssitzes wenden.

  Zuständige Aufsichtsbehörde
  Der Hessische Datenschutzbeauftragte
  Postfach 3163
  D-65021 Wiesbaden
  Telefon: +49 611 1408-0
  Telefax: +49 611 1408-900
  E-Mail: poststelle@datenschutz.hessen.de

Weitere Informationen - Kontaktdaten

Ihr Vertrauen ist uns wichtig. Daher möchten wir Ihnen jederzeit Rede und Antwort bezüglich der Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten stehen. Wenn Sie Fragen haben, die Ihnen diese Datenschutzerklärung nicht beantworten konnte oder wenn Sie zu einem Punkt vertiefte Informationen wünschen, nehmen Sie bitte Kontakt zu uns auf:

Kontaktdaten des Datenschutzbeauftragten:
Datenschutzbeauftragter der Viessmann Gruppe
Viessmannstraße 1
D-35108 Allendorf (Eder)
Telefon: +49 6452 70-0
Telefax: +49 6452 70-2780
E-Mail: datenschutz@viessmann.com

Gemäß Artikel 13 Abs. 2 d) DS-GVO stellen wir Ihnen hier die notwendigen Informationen zur Ausübung des Beschwerderechts zur Verfügung: 

Zuständige Aufsichtsbehörde
Der Hessische Datenschutzbeauftragte
Postfach 3163
D-65021 Wiesbaden
Telefon: +49 611 1408-0
Telefax: +49 611 1408-900
E-Mail: poststelle@datenschutz.hessen.de

Sicherheitshinweis

Wir sind bemüht, Ihre personenbezogenen Daten durch das Ergreifen technischer und organisatorischer Möglichkeiten so zu speichern, dass sie für Dritte nicht zugänglich sind. Bei der Kommunikation per E-Mail kann die vollständige Datensicherheit nicht gewährleistet werden, sodass wir Ihnen bei vertraulichen Informationen den Postweg empfehlen.

Änderung der Datenschutzerklärung

Diese Datenschutzerklärung ist aktuell gültig und hat den Stand Mai 2018.

Durch die Weiterentwicklung unserer Webseite und Angebote darüber oder aufgrund geänderter gesetzlicher bzw. behördlicher Vorgaben kann es notwendig werden, diese Datenschutzerklärung zu ändern. Die jeweils aktuelle Datenschutzerklärung kann jederzeit auf der Webseite unter https://dieseurl von Ihnen abgerufen und ausgedruckt werden.