Vitodens 200 - tartós hatékonyság

Szembetűnő előnyök

  • Jövőbemutató Vitotronic szabályozóval szállítjuk 
  • A Vitotronic automatikusan hangolja az égést a gáz minősége függvényében
  • A saválló nemesacél kazántest tartósan ellenáll a lecsapódó kondenzációnak
  • Applikációs távvezérelésel is kiegészíthető
  • Széles modulációs tartomány és fordulatszámszabályozott szivattyú: csendes üzem és energiatakarékosság
  • Energiahatékonysági osztály: A

A kazánról

A Vitodens 200-W gázüzemű kondenzációs falikazán a takarékos üzem és a hosszú élettartam mintapéldája. A saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek, és biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását.

> Mi az a kondenzációs kazán?

A MatriX-szövettel ellátott hengeres égőt is hasonlóan hosszú élettartamra tervezték. Az integrált Lambda Pro Control égésszabályozás automatikusan hangolja az égést a beérkező gáz minősége függvényében. Ez azt jelenti, hogy a gázminőség ingadozása esetén is biztos lehet benne, hogy a kazánja az elérhető legmagasabb hatásfokkal üzemel. 

A Vitotronic szabályozóról

A Vitotronic egy egyszerűen kezelhető, jövőbemutató szabályozástechnikai rendszer. A kazánnal szállított szabályozó nem csak a kazánt vezérli, hanem a teljes fűtési rendszer szabályozási feladatainak az ellátására is alkalmas. Legyen szó radiátorról, padlófűtésről, napkollektoros melegvíz-készítésről: a Vitotronic a teljes rendszert képes lefedni. Ehhez Önnek csak a ténylegesen szükséges kiegészítőket kell megvásárolnia. A kor szellemének megfelelően a Vitotronic kiegészíthető a Vitotrol App alkalmazásával, amely a távolról történő kezelést teszi lehetővé.

A melegvíz előállítási lehetőségekről

A Vitodens 200-W készülékhez különálló melegvíz tároló beépítését javasoljuk. A készülékhez hangolt Vitocell 100-W tárolókkal a készülék a legmagasabb igényeket is kielégíti. Ha Önnek a megjelenés is fontos - pl. előtérben vagy konyhában tudja csak a készüléket elhelyezni -, úgy a Vitodens 200-W beépített tárolóval is szállítható (lásd Vitodens 222-F, 222-W).

Amennyiben azonban nem áll rendelkezésre elegendő hely - pl. lakásokban -, úgy a Vitodens 200-W beépített hőcserélővel, ú.n. kombi változatként is szállítható (B2KA típus).

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.

Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
3,2 ... 150 kW
Szabványos hatásfok
98 % (Hf) | 109 % (Ha)
Energiahatékonysági osztály
energieeffizienklasse.png
A
Tüzelőanyag
icon-gas.png
Földgáz és PB-gáz
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
Családi ház, egy-/két-/többlakásos épület, új- és korszerűsítendő rendszerekhez
Kezelés
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 szabályozó, szöveges és grafikus kijelzővel, Vitotrol App kiegészítési lehetőséggel
Melegvíz készítés
Kiegészítő tárolóval (ajánlott), vagy 35 kW-ig kombi kivitelben is
További jellemzők
Automatikus égőállítás a gáz minősége függvényében | Többkazános rendszerként 600 kW-ig (kaszkádrendszer)
Vitodens-200-W-Schnitt.png

Kaszkádrendszer 

A Vitodens 200-W kondenzációs falikazánokat gyakran alkalmazzák nagyobb lakóépületek és létesítmények fűtésére. Az eléhető kazánteljesítményeket összekapcsolva akár ipari méretű létesítmények is fűthetők. Ehhez a Viessmann előreszerelt, helytakarékos és kedvező árfekvésű kaszkád szerelési csomagokat kínál, akár 8 kazán léptetésére.

Kaszkádrendszer
fernbedienungen.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.