Vitocrossal 200 type CIB

Kompakt és gazdaságos kondenzációs gázkazán

Vitocrossal 100 CIB

Kondenzációs gázkazán

A Vitocrossal 100 CIB kondenzációs gázkazán különösen költséghatékony megoldás mind lakóépületek, mind kereskedelmi létesítmények számára. Már 20 százalékos hidrogéntartalmú földgázzal is üzemeltethető, amivel a jövőbeli fűtési alkalmazásokra is alkalmas.

Néveleg teljesítmény: 80 - 318 kW
H₂ ready 20 %
Modulációs MatriX égő
Hőszigeteléssel készreszerelt változatban is elérhető

A Viessmann Önhöz közel eső kereskedelmi partnere készséggel áll a rendelkezésére.

Keressen kereskedelmi partnert most
Hőszigeteléssel készre szerelten vagy tételenként szállítva

A kazán hőszigeteléssel készre szerelt, vagy összetevő komponensenként a helyszínen összeszerelendő változatban érhető el

Magas üzembiztonság és hosszú élettartam

A rozsdamentes nemesacélból készült, korrózióálló Inox-Crossal füstgáz hőcserélőknek köszönhetően

Modulációs MatriX hengeres égő

Hosszú élettartam a rozsdamentes acél MatriX gázégőnek köszönhetően, amely ellenáll a magas hőmérsékleti terheléseknek

Állandóan magas hatékonyság

A Lambda Pro Control égésszabályozásnak köszönhetően még ingadozó gázminőség mellett is

Vitotronic szabályozó

Könnyen kezelhető Vitotronic szabályozó egyszerű szöveges és magyar nyelvű grafikus kijelzővel

Szerelőbarát kialakítás

A kazán alján lévő görgők és a védőcsomagolása révén ideális készülék, ha a kazánház nehezen közelíthető meg

20 %-os hidrogéntartalmú földgáz

20 %-os hidrogéntartalmú földgázzal való üzemelésre felkészítve

Vitocrossal 100 CIB

A Vitocrossal 100 (CIB típus) egy kompakt kondenzációs gázkazán, univerzális alkalmazásra, 80 és 318 kW közötti teljesítménnyel; egy burkolat alá épített kétkazános kaszkádrendszer is kapható, akár 636 kW összteljesítménnyel. Kiváló ár/érték arányának köszönhetően ez a készülék különösen gazdaságos megoldás mind lakóépületek, mind kereskedelmi, mind önkormányzati létesítmények számára.

A továbbfejlesztett Inox-Crossal hőcserélőkkel és robusztus MatriX hengeres égővel rendelkezik. Az 1:5-ig terjedő modulációs tartomány a nagy víztartalommal együtt hosszú égőüzemidőt és alacsony energiafogyasztást tesz lehetővé.

Kis helyigényű és könnyen a helyére mozgatható

A hőszigetelés nélküli   Vitocrossal 100 kazántest mindössze 680 milliméter széles, így korszerűsítési projektekél is ideális megoldás. A nehezen megközelíthető kazánházakba is konnyen bejuttatható, köszönhetően az alján lévő gurító görgőgknek, a kompakt méreteinek, és a viszonylagosan alacsony tömegének.

A kazán hőszigeteléssel gyárilag ellátott komplett egységként vagy külön-külön szállított összetevőnként rendelhető. Komplett egységként előre bekábelezve, összeszerelve és gyárilag ellenőrizve van. Ez jelentősen csökkenti a szerelési és az üzembe helyezési időt és ráfordítást. Mivel a kazán alul görgőkkel, a raklap pedig rámpával van felszerelve, a padlón való mozgatáshoz nincs szükség emelőberendezésekre.

Már felkészült a jövőre

Ezt a kondenzációs gázkazánt már magas hidrogéntartalomú tüzelőanyagra terveztük. A Vitocrossal 100 CIB akár 20 százalékos hidrogéntartalmú földgázzal is üzemeltethető, ami egyszerű és hatékony módja a klímaváltozás elleni küzdelemnek és elengedhetetlenül szükséges a dekarbonizációs intézkedések megvalósításához.

A technológia, amely lehetővé teszi a földgáz/hidrogén keverékek használatát az épületek fűtéséhez, már elérhető, és sok ezer esetben már üzemel is. Ha ezt a fejlett kondenzációs kazánt választja, az kiváló módja a jövőre való felkészülésnek.

A Vitocrossal 100 CIB különleges jellemzői

A beépített Lambda Pro Control égésszabályozó automatikusan hozzáigazítja az égőt a földgáz típusához (E, LL), és biztosítja az állandóan magas és hatékony égésminőséget alacsony károsanyag-kibocsátás mellett. A Vitocrossal 100 alkalmas nyitott és zárt égésterű üzemre is.

Folyamatos modulációjú, hengeres MatriX gázégő Lambda Pro Control égésszabályozással

A saválló nemesacélból készült hőcserélő ideális feltételeket biztosít a kondenzációs technika maximális kihasználásához. A nagy felületi finomságú fűtőfelület lehetővé teszi, hogy a kondenzációs folyamat során keletkező kondenzátum egyszerűen lefolyjon a fűtőfelületen egyben tisztítva is azt. Ez az öntisztító hatás, amely egyenletesen magas hatásfokot biztosít, növeli az élettartamot és csökkenti a karbantartási igényeket.

A 80 és 318 kW közötti teljesítménytartományával a kondenzációs gázkazán számos alkalmazáshoz alkalmas. Ezek közé tartoznak a társasházak, nagy lakóépületek, valamint középületek és kereskedelmi létesítmények, legyen szó új építésűről vagy korszerűsítési projektekről. Nagyobb teljesítmény igény esetén, kaszkád rendszerként, a Vitocrossal CIB ikerkazánként is kapható, amely két készülékből egy burkolat alatt áll.

Vitocrossal 100 CIB kaszkád

Videó: az új Vitocrossal CIB

Kompakt fűtési megoldás társasházakban, nagy lakóépületekben, valamint középületekben és kereskedelmi létesítményekben, új építésű és korszerűsítési projektekben.

Videó: Vitocrossal CIB

Vitocrossal CIB: a kompakt megoldás

Bevált Vitotronic szabályozó

A készülékkel együtt szállított Vitotronic szabályozó gyors üzembe helyezést, egyszerű kezelést és optimális gázfogyasztást tesz lehetővé. A többi Viessmann kazánhoz hasonlóan a külön rendelhető Vitocom távfelügyeleti eszközök segítségével kényelmesen vezérelhető az interneten keresztül.

Támogatási lehetőségek

Jelenleg nem ismert Magyarországon állami támogatási lehetőség a berendezésre, az azzal történő korszerűsítésre.

A termék részletei

Névleges teljesítmény [kW]

egység teljesítmény 80-tól 318 kW-ig, ikerkazánként 636 kW-ig, teljesítményfokozatok: 16-80; 32-120; 32-160; 48-200; 48-240; 64-280; 64-318

Szabványos szezonális hatásfok (DIN szabvány szerint)

98 %-ig (Hs)

Energiahatékonysági osztály

-

Tüzelőanyag

Földgáz E, L és LL, akár 20% hidrogén tartalomig

Alkalmazási terület

Gázfűtés társasházakban, nagy lakóépületekben, valamint középületekben és kereskedelmi létesítményekben, új építésű és korszerűsítési projektekben.

Szabályozástechnika

Bevált Vitotronic szabályozócsaláddal szállítjuk, akár magyar nyelvű grafikus kezelőfelülettel. Igény esetén kiegészíthető Vitocom távfelügyeleti eszközzel, ami a kazán   interneten keresztü történő kényelmes vezérlését teszi lehetővél.

Használati melegvíz termelés

A készülékkel együtt szállított Vitotronic szabályozók a HMV termelés szabályozási funkciójával szállítási állapotban rendelkeznek (a HMV érzékelő külön rendelési tétel).   A Viessmann Vitocell tároló családdal nagyfokú melegvízkomfort érhető el.  

További tulajdonságok

Folyamatos modulációjú hengeres MatriX gázégő, hosszú élettartammal, és a magas hőmérsékleti terheléseknek is ellenálló MatriX szövettel.

A berendezés felépítése