Hitvallásunk a környezetvédelem mellett

Harmadik generációs családi vállalatként és a nemzetközi színtéren vezető fűtéstechnikai gyártóként nemcsak társadalmi felelősségünknek vagyunk tudatában, hanem felelősséget vállalunk a következő nemzedékek jövőbeni biztonságáért is. A fenntarthatóság jegyében tett erőforrás- és környezetkímélő intézkedések folyamatos tökéletesítése ezért vállalati filozófiánk lényeges alkotórésze.  


emas.jpg

A környezetmenedzsment régóta része vállalati mindennapjainknak

Évtizedek óta dolgozunk a teljes értékláncon átívelő, integrált környezetvédelem koncepciójának megvalósításán. A folyamatokba és termékekbe integrált környezetvédelem abszolút prioritást élvez a már okozott károk utólagos megszüntetésével szemben. A sok év óta alkalmazott környezetmenedzsment szervezi és ellenőrzi a környezeti politika megvalósítását.

A környezeti politikából levezetett célok elérése állandóan ellenőrzésre kerül. Németországban az összes Viessmann telephely és értékesítési iroda a DIN EN ISO 14001 szerinti minőségtanúsítással rendelkezik. A fűtéstechnika üzletág első és Németország második vállalataként a Viessmann Werke az allendorfi telephelyeivel együtt 1995-ben az EMAS, a legszigorúbb európai öko-auditálás, alapján, került minőségtanúsításra.


Energiahatékony és környezetkímélő termékek

Termékeink fejlesztésénél különösen szem előtt tartjuk a "fenntarthatóság" szempontját. Már a termék tervezésénél ügyelünk arra, hogy a termelési folyamatban felhasznált alapanyagok erőforrás-kímélő módon kerüljenek alkalmazásra. Az üzemeltetés során különösen kitűnnek a hőfejlesztők nagy termikus hatásfokukkal és hosszú élettartamukkal. A műszaki élettartamuk végén gondoskodunk a Viessmann termékek szakszerű újrahasznosításáról, és az értékes nyersanyagok visszavezetésre kerülnek a termelési és anyagkörforgásba.

A Viessmann a technológiai innovációiért és példamutató környezetvédelmi elkötelezettségéért többször kitüntetésben részesült, többek között megkapta az "Európai Környezetvédelmi Díjat" és a hesseni környezetvédelmi szövetség "Glanzlicht".díját A Német Energiaügynökségtől (dena) elnyerte az "Energy Efficiency Award" díjat, az "Effizienz Plus" keretében megvalósított hővisszanyerő központért.
 

auszeichnungen.jpg

nachhaltigkeitspreis.jpg

A fenntarthatósági projekt - "Effizienz Plus"

A fenntarthatóság melletti aktív elkötelezettség középpontjában iránymutató projektként a teljes környezetvédelmi és erőforrás-hatékonysági koncepción nyugvó "Effizienz Plus" áll. Ennek segítségével nemcsak a gyártás munka- és anyaghatékonyságát növeljük, hanem a termelő- és fogyasztóoldali energiahatékonyságot is. Ennek eredményeként megtakarítunk 40 százalék fosszilis energiát és egyharmaddal csökkentjük a CO2-kibocsátást. Ily módon sikerül elérni, hogy az energiaszükséglet ne függjön össze a termelési eredménnyel.

A vállalat 2009-ben a "Németország fenntarthatóság szempontjából legjobb termelése 2009" Német Fenntarthatósági Díjjal, 2011-ben a "Németország fenntarthatóság szempontjából legjobb márkája 2011" Német Fenntarthatósági Díjjal, 2013-ban pedig a „Példamuató erőforrás-hatékonyság“ 2013 Német Fenntarthatósági Díjjal került kitüntetésre.

nabu.png

A Németországi Környezetvédelmi Szövetséggel (NABU) kötött együttműködési szerződéssel hangsúlyozzuk következetes környezetbarát irányultságunkat.