A Viessmann minden alkalmazási területen megoldást kínál Önnek

A Viessmann Csoport a nemzetközi színtéren egyike a fűtő-, ipari- és hűtőrendszerek vezető gyártóinak. A Viessmann teljes termékkínálata a hatékony, 1,5 ... 120.000 kilowatt teljesítményű rendszereivel egyedi megoldásokat kínál az összes alkalmazási terület és az összes energiahordozó számára.

Komplettangebot.jpg

Fűtési rendszerek

A hőellátás gyakran elavult technológián alapul. A korszerűsítéshez a teljes és átfogó technológiai programmal rendelkezünk. A megfelelő megoldás kiválasztása minden esetben egyedi mérlegelés és alapos meggondolások alapján kell történjen. A Viessmann termékkínálatában minden feladatra létezik megoldás. 

 

Brennwerttechnik_605x341.jpg

Gáz- és olajtüzelés : nagy megtakarítási potenciál és „zöld“ gondolkodásmód

Magyarország körülbelül 2 millió fűtési rendszerének mintegy 90 százaléka gázüzemen alapszik. Egyértlműen megállapítható, hogy a gáz, mint energiahordozó, még hosszú időn keresztül fontos szerepet fog játszani. A korlátozottan rendelkezésre álló tüzelőanyag, valamint az égetéssel járó CO2-kibocsátás nemcsak a természetes erőforrások lehető legtakarékosabb felhasználását, hanem nagyobb biogén részarányok formájában a „zöld“ gondolkodásmódot is szükségessé teszi. Nagy megtakarítási potenciáljával és alacsony beruházási költségével a kondenzációs technika gazdaságos megoldásnak kínálkozik. Az elavult fűtési rendszer helyett modern, hatékony gázkazán alkalmazásával akár 30 százalékkal csökkenthető a tüzelőanyag-fogyasztás.


Stirling-Motor_605x341.jpg

Különösen hatékony – a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés

A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés (CHP) különösen nagy lehetőséget magában rejtő, hatékonyságot növelő technológia. Alkalmazásával ésszerűen hasznosítható az áramtermésnél keletkező hulladékhő. A hagyományos, különálló áram- és hőtermeléssel szemben (áram a központi erőműből, hő a fűtőközpontból, ill. a kazánházból) a földgázüzemű CHP-rendszerek körülbelül harmadával csökkentik a primer energiafogyasztást és több, mint 50 százalékkal a CO2-kibocsátást.

A CHP-rendszerek gazdaságos üzemeltetésének fontos előfeltétele a lehető leghosszabb működési időtartam. Ezért a gázmotorok eddig túlnyomórészt az egész évben nagy áram- és hőszükségletű létesítményekben kerültek alkalmazásra – például kórházakban, szolgáltató vagy ipari üzemekben.

Az egy- és kétlakásos, új építésű családi házak számára, valamint az alacsony hőszükségletű korszerűsített, régebbi meglévő épületekben tüzelőanyag-cellás technológiájú rendszerek alkalmazása kínálkozik megfelelő megoldásnak. A nagyobb hőszükségletű egy- és kétlakásos családi házak korszerűsítése esetén különösen gazdaságosak a Stirling motorral rendelkező Mikro-CHP rendszerek.


Pellets_605x341.jpg

Biomassza: CO2-semleges, komfortos hő

A megújuló energiákon belül a legnagyobb – 70 százalékos – részaránnyal a biomassza rendelkezik, és jó okkal: például a hasábfát és a pelletet nem kell importálni, egész évben rendelkezésre áll, könnyen tárolhatók és elégetésük CO2-semleges. A modern biomassza-kazánok nemcsak az épületek komfortos központi fűtésére és a használati melegvíz készítésre alkalmasak, hanem a gyáriparban és feldolgozóiparban történő alkalmazásra is. Komfort és felhasználóbarátság szempontjából ezek a hőfejlesztők nagyjából megfelelnek a gázüzemű fűtési rendszerek tulajdonságainak.


Druck

A levegőben és a talajban rejlő hőforrás: ingyen és korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre

A kiemelkedő hatékonyságú hőszivattyúk nemcsak az új építésű- vagy korszerűsített lakóépületek számára kínálnak megfelelő megoldást, hanem ipari- és kereskedelmi feladatok számára is. A külső levegőből, a talajból vagy a jégtároló rendszerekből származó hő mellett az ipari folyamatok során termelődő hulladékhő is hasznosítható energiaforrásként. A viszonylag alacsony üzemeltetési költségek, a környezetvédelmi szempontok, valamint az olajtól és gáztól való függetlenség is ezen bevált technológia alkalmazása mellett szól. Különösen innovatív megoldást jelentenek az elavult olaj- vagy gázkazánok helyett alkalmazható, beépített hőszivattyú-modullal rendelkező hibrid rendszerek. Ez érvényes a gázüzemű adszorpciós fűtőkészülékekre is, amelyek (kondenzációs készülék és gázüzemű adszorpciós hőszivattyú kombinációjaként) a kondenzációs technikával szemben mintegy 40 százalékkal csökkentik a tüzelőanyag-fogyasztást.


Waerme von der Sonne 06-2013_D.indd

Napenergia – ideális kiegészítés

A melegvíz felmelegítéséhez, a fűtés-rásegítéshez és elektromos áramtermeléshez alkalmazott napenergiával működő rendszereket hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal együtt kombinálva érdemes használni. Napkollektoros rendszerekkel egy fűtés- és melegvíz készítés éves energiájának akár 30%-a megtakarítható. Napelemes rendszerekkel pedig akár teljes mértékben önellátókká válhatunk.

Komplettangebot_Industriesysteme.jpg

Ipari felhasználások

A hatékony ipari energiaszolgáltatás jelentős hozzájárulást jelent az üzemi költségek és a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, és ezáltal versenyelőnyt képezhetnek. A Viessmann ehhez olyan átfogó rendszermegoldásokat kínál, amelyek gazdaságos gőz- (120 tonna/óráig), hő- (120 MW-ig), hűtés- (2 MW-ig) és áramellátást (50 MW-ig) biztosítanak. Ehhez bármilyen energiahordozó felhasználható – fosszilis tüzelőanyagok, biomassza és hulladékhő éppúgy, mint a talaj vagy a külső levegő hője vagy az ipari folyamatok során keletkező hulladékhő.

A Viessmann az energiatermelés, az ellátási struktúra és a fogyasztás teljes rendszerén alapuló átfogó energiakoncepciókat fejleszt és valósít meg. A potenciálmeghatározás és minden rendszerrészegység összehangolása az összes folyamat elemzése alapján történik. A tervezéstől az üzembe helyezésen keresztül a szervizig terjedő széles körű szolgáltatások teszik teljessé a kínálatot.

Hűtési rendszerek

A Viessmann olyan innovatív hűtési megoldásokat kínál, mint amilyenek pl. a központi hűtéssel rendelkező és csatlakozásra kész kivitelű hűtő- és mélyhűtőpultok, lamellás termékek, kombinált berendezések, hőszabályozott hűtőterek, hűtőcellák és -berendezések, valamint tartozékok, továbbá a szereléssel és karbantartással összefüggő szolgáltatások. Erős partnerhálózatának köszönhetően a Viessmann teljes hűtésmegoldásokat tud kínálni ügyfeleinek. Központi értékesítési, marketing- és szerviztanácsadó áll az ügyfelek rendelkezésére. A németországi és finnországi termelőhelyek hosszú évekre visszanyúló tudással és tapasztalatokkal rendelkeznek a hűtéstechnika terén. Ezen kompetenciák együttesének mindenekelőtt az ügyfél a nyertese, aki teljes hűtési megoldásokat kap egyetlen beszállítótól.

Kuehlzellen.jpg

Kuehlmoebel.jpg

Egyedülálló kereskedelmi koncepciók

A Viessmann hűtésmegoldásai megfelelnek az ipari és kereskedelmi alkalmazás minden igényének. A legfőbb prioritás az ügyféligények rugalmas kielégítése. Az összes hűtésmegoldás az ügyfelek egyedi igényeihez igazodik annak érdekében, hogy azok az egyedülálló koncepcióknak és az új értékesítési lehetőségeknek köszönhetően a versenytársak fölé emelkedjenek.