Elektromos gőz- és forróvízkazánok ipari alkalmazásokhoz

Kérjen ingyenes konzultációt

Az erőforrások védelme, a CO2-kibocsátás csökkentése és a klímavédelmi technológiákra való fokozottabb támaszkodás szintén olyan célok, amelyek meghatározzák az ipari folyamatokat és biztosítják a projektek fennmaradását. Optimális esetben az ökológiailag szükséges és fontos lépések gazdaságilag is kifizetődőek. A Viessmann ehhez - az ipari/kereskedelmi kazánrendszerekhez is - jövőbe mutató, villamos energián alapuló rendszermegoldásokat kínál.

A környezettudatosság növekvő jelentősége az ipari folyamatokban

2015-ben a párizsi klímakonferencia során, amelyen 195 ország vett részt, megállapodás született. Az alapvető cél a globális felmelegedés legfeljebb 1,5 Celsius-fokra való korlátozása. E cél eléréséhez a globális gazdaságnak környezettudatos módon kell változnia. Ennek sikeréhez viszont az szükséges, hogy minden ágazat részt vegyen benne. Minden magán- és állami beruházásnak támogatnia kell az éghajlati célok megvalósítását.

A német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium hangsúlyozza, hogy Németországban alapvető változásokra van szükség az energiaellátásban. Ehhez el kell mozdulni az atomenergiától és a fosszilis tüzelőanyagoktól a megújuló energiaforrások felé.

Így az ipari alkalmazásokban is elengedhetetlen a megújuló energiák alkalmazása, a fosszilis tüzelőanyagok használatának csökkentése és mindenekelőtt a CO2-kibocsátás csökkentése. Az egyik lehetőség a power-to-heat saját előnyére történő felhasználása.

A felesleges villamos energia felhasználása gőz és hő előállítására

A szél- és napenergiát egyre inkább egyesítik a villamosenergia-hálózatba. Ez azonban azt jelenti, hogy vannak termelési csúcsok, azaz bizonyos időszakokban többletáram áll rendelkezésre. Ezeket a csúcsokat ökológiailag és gazdaságilag is ésszerű módon kell felhasználni. A power-to-heat segítségével ez az energia többek között ipari alkalmazásokban hő- és gőztermeléshez járulhat hozzá. A power-to-heat eljárás egyre fontosabbá válik, mint hibrid energiatároló rendszer az energiaátalakításban. De nem csak a felesleges villamos energiát használják fel, hanem fosszilis tüzelőanyagokat is megtakarítanak, és a CO2-kibocsátás is csökken.

A Viessmann-nal ezen a területen is megbízható partnert tudhat maga mellett. Az ipari alkalmazásokhoz elektromos és hibrid kazánokat kínálunk standard teljesítménytartományokban, valamint projektekre szabható kazánokat.

Energiafelhasználás - hogyan történik a műszaki megvalósítás?

Az elektromos és hibrid kazánok a felesleges villamos energiát telített gőz vagy hő előállítására használják fel. Ez a kazánban elhelyezett peremes radiátorokon keresztül történik, amelyek patronos fűtőtestként vannak kialakítva, és csatlakozókon keresztül csatlakoznak a kazánhoz. A patronos fűtőtestek a korrózióval és a mechanikai igénybevétellel szembeni nagyfokú ellenállásukról nevezetesek. Ezenkívül a kazánban az igényektől függően különböző, akár 4,5 méteres merítési hosszak is lehetségesek. Ez a gőz- és hőtermeléshez szükséges villamos energia optimális felhasználását eredményezi.

Az elektromos áramtermelés előnyei

A CO2-kibocsátás és a felhasznált fosszilis tüzelőanyagok mennyiségének csökkentése mellett az elektromos gőz- és melegvízkazánok további előnyökkel is rendelkeznek. Ez többek között költségmegtakarítást is jelent, mivel kevesebb kibocsátási járulékot kell fizetni. Ezenkívül kevesebb tüzelőanyagot kell vásárolni és tárolni, sőt, a teljesen elektromos kazánok ezt teljesen kiküszöbölik. A kazánok készenléti üzemmódban való melegen tartását továbbá megkönnyítik a kazánok patronos fűtőberendezések. Ez csökkenti az égő teljes ciklusát, és segít minimalizálni a kopást.

A hibrid és a teljesen elektromos kazánok is olcsó villamos energiát használnak. Ez lehet éjszakai tarifás áram vagy saját termelésű többletáram. Az üzemeltetési költségek mindkét esetben csökkenthetők. Mindkét változat magas hatásfokával és széles normál tartományával szerez pontot. További részletek és további információk a hibrid kazán és a teljesen elektromos kazán oldalán találhatók.

Termékválaszték

A Viessmann ipari alkalmazásokra szánt elektromos gőz- és forróvízkazánok átfogó választékában hibrid kazánok és teljesen elektromos kazánok egyaránt megtalálhatók. A kínálatban megtalálható továbbá minden, ami egy energetikai rendszerhez szükséges, mint például a műszerezéshez és vezérléshez tökéletesen illeszkedő rendszertechnika, nyomásfenntartó rendszerek, szivattyúk, szelepek, hővisszanyerő rendszerek és kémények.