Gőzkazánok ipari alkalmazásokhoz

Kérjen ingyenes konzultációt

Az energiatakarékos és tiszta gőzellátás, valamint a nagyfokú üzembiztonság és az üzem rendelkezésre állása alapvető követelmény a termelési létesítmények és ipari üzemek számára. Az igényeknek megfelelő kazánházi koncepciókhoz figyelembe kell venni a testre szabott rendszermegoldások egyedi követelményeit. Ehhez szakértői tanácsadásra, átfogó szolgáltatási palettára és olyan termékekre van szükség, amelyek biztosítják a költséghatékony és jövőbiztos gőztermelést.

Hatalmas tapasztalat biztosítja a kiváló minőséget

A Vitomax gőzkazánok kialakítása és konfigurációja révén a legjobban megfelelnek ezeknek a követelményeknek. A Vitomax gőzkazánok számos sajátos jellemzőjének, valamint a nagy ipari/üzemi kazánok építésében szerzett nagy tapasztalatunknak köszönhetően kiváló minőséget, állandóan magas szintű üzembiztonságot és hosszú élettartamot tudunk biztosítani. Ipari/kereskedelmi kazánokkal foglalkozó csapatunk szakértői a megrendelővel és a helyi partnerekkel együtt dolgoznak egy olyan rendszer megtervezésén, amely maximális hatékonysággal működik, ugyanakkor kifejezetten a megrendelő igényeihez igazodik.

Tökéletesen illeszkedő rendszertechnológia

A Viessmann átfogó termékpalettája kis- és nagynyomású gőzkazánokat tartalmaz 31,5 t/h-ig, valamint nagynyomású gőzhöz való hulladékhő kazánokat. A kínálatban megtalálható továbbá minden, ami egy teljes energetikai rendszerhez szükséges, mint például a tökéletesen illeszkedő rendszertechnika a műszerezés és szabályozás, az égetőrendszerek, a vízkezelő rendszerek, a tápvíztartályok, a füstgázrendszerek, a hővisszanyerő rendszerek és a vízelemzés terén.

A Viessmann ipari/üzemi kazántechnológiát a minőség, a hatékonyság, a fenntarthatóság és a szerviz jellemzi!

Akár 100 százalékos hidrogén

A vegyi műveletek során, például a klórgyártás és más ipari folyamatok során a hidrogéngáz nagy részét nem használják fel, és az a légkörbe kerül. A Vitomax kazánok, amelyek megfelelő égővel 100 százalékban hidrogénnel is működhetnek, költséghatékony és hatékony megoldást kínálnak. Ezzel egyidejűleg elkerülhető a klímakárosító CO₂ nagy mennyiségű kibocsátása.

Innovatív tervezés és gyártási módszerek biztosítják a magas minőséget

A Viessmann ipari/üzemi kazánok gyártása a Berlin melletti Mittenwalde-ban történik. Mérnöki szakembereink ott garantálják az egyedi tanácsadást és feldolgozást minden rendszerhez. A fejlett gyártási rendszerekkel történő ipari/üzemi kazángyártás mellett a létesítmény saját kutatási és fejlesztési részleggel is rendelkezik. A feszültségeket például végeselemes számítási módszerekkel elemzik, a csőelrendezéseket és a hegesztett kötéseket optimalizálják. Ez a fajta kutatás támogatja és biztosítja a vonatkozó előírásoknak megfelelő tervezést.

A Viessmann gyártástechnológiája megfelel az összes hatályos országspecifikus szabály és előírás követelményeinek. Ezenkívül magas követelményeket támasztunk a felhasznált anyagokkal és azok kivitelezésével szemben. Az előírások mellett a hegesztő munkatársaknak speciális képesítésekkel kell rendelkezniük. Megállapodásokat kötünk a beszállítókkal annak érdekében, hogy a tűréshatárok és az anyagtulajdonságok még a szabványok által előírt minimális szinteknél is pontosabbak legyenek.

Alacsony igénybevételű kialakítás a hosszú élettartamért

A Viessmann ipari/üzemi kazánok alacsony igénybevételű, helytakarékos szerkezete, amelyet már a tervezési fázisban kialakítunk, már korán megalapozza a termék hosszú élettartamát. A speciális jellemzők, mint például az opcionális kopásálló légbeömlő pont, később hozzájárulnak az üzemeltetés közbeni megtakarításokhoz.

Szigorú gyártási és ellenőrzési folyamatok

Automatizált gyártási folyamatok, a hegesztés elkerülése korlátozott körülmények között és a speciális hegesztési varratok előkészítése csak néhány példa arra, hogy milyen figyelmességgel törekszünk a tökéletes termékre. A legszigorúbb minőségellenőrzések a teljes gyártási folyamat során biztosítják, hogy minden kazán megfeleljen a magas termékminőségi szabványainknak. Az országspecifikus előírásoknak megfelelően a hegesztési varratokat ultrahang- és röntgenvizsgálatnak vetjük alá, kizárva a legkisebb hibákat is. A Viessmann magas szintű környezettudatossága és a folyamatos digitalizálási folyamat ebben is szerepet játszik. A digitális röntgenképek felhasználásával nincs szükség a röntgenfilmek fejlesztéséhez korábban használt vegyszerekre. Szükség esetén az ügyfél online hozzáférhet a képekhez.

Kiváló minőség a kiválasztott beszállítók révén

A Viessmann csak olyan neves gyártókkal dolgozik együtt, amelyek megfelelnek a magas minőségi előírásoknak. Ez biztosítja a rendszer minden alkatrészének állandóan megbízható minőségét.

Hatékonyság és fenntarthatóság

A rendszer hatékony és gazdaságos működésének előfeltétele a tökéletesen illeszkedő termékválaszték. A Viessmann nagy hangsúlyt fektet a környezeti felelősségvállalásra és a fenntarthatóságra is.

Nagy hatékonyság

A Viessmann ipari/üzemi kazánok a hatékonyság növelése érdekében beépített vagy külső hőcserélőkkel is felszerelhetők. Ezek hasznosítják a hulladékhőt, amely például a friss víz vagy az égési levegő előmelegítésére használható. A hőtechnikai berendezések, a keverőhűtőktől és a TDS-tágítóktól kezdve a gőzhűtőkig, a hulladékhőt a rendszer számára hasznosítható energiává alakítják. Ez csökkenti az üzemanyagköltségeket és védi a környezetet.

Az intelligens vezérlőegységek a hálózatba kapcsolás és a rendszerirányítás révén segítik az egyes rendszerek életképes és hatékony működését. A mért értékek és a fogyasztási adatok elemzése és értékelése maximálisan biztosítja az optimális és hatékony működést.

Környezetbarát és fenntartható

Alacsony NOx-értékű égő a különösen alacsony károsanyag-kibocsátás érdekében

A Vitomax HS nagynyomású gőzkazánok megfelelnek a tiszta égés minden követelményének. Gázüzemben az NOx-kibocsátás kevesebb, mint 70 mg/Nm³, olajüzemben kevesebb, mint 150 mg/Nm³. A kazánok és a különböző égőfajták hatékony kombinációi még tovább optimalizálhatók O₂- és fordulatszám-szabályozókkal.

A Vitomax HS készülékünk számára még a 100 %-ig terjedő hidrogén elégetése sem jelent gondot - így más üvegházhatású gázok, például a CO₂ mennyisége is csökkenthető.

Korai konzultáció és megbízható szolgáltatás

Az ipari/kereskedelmi kazánba történő beruházás általában egy nagyobb projekt része, mint például egy új kazánház építése, vagy a kazán cseréjekor a korszerűsítési intézkedések során a folyamatos működés biztosítása érdekében. Bármilyen helyzetről is legyen szó, a Viessmann szakértői már a korai szakaszban segítséget nyújtanak a tervezéshez és az ütemezéshez.

Az ügyfelek igényeinek kielégítése

Mérnöki és értékesítési csapataink hatalmas tapasztalata kulcsfontosságú a szükséges intézkedések azonosításában és az ügyfélnek megfelelő rendszer megtervezésében. A szakmai támogatás a projekt minden szakaszában magától értetődő. Ennek eredménye a moduláris termékekkel és a megfelelő kiegészítő funkciók és berendezések megfelelő kiválasztásával elért, személyre szabott megoldások.

Az ügyfél elégedettsége a legfőbb prioritásunk!

A Viessmann az üzembe helyezés után is éjjel-nappal segítséget nyújt, akár távoli hozzáférés, akár saját szervizmérnökeink látogatása formájában. A vevői elégedettség a legfőbb prioritásunk!

A Vitomax kazánok szállításához komoly logisztikai szakértelemre van szükség.

Gőzkazánok

A Viessmann átfogó termék- és szolgáltatáskínálatában alacsony és nagynyomású gőzkazánok 31,5 t/h-ig, nagynyomású gőzhöz használt hulladékhő-kazánok és nagy teljesítményű gőzkazánrendszerek 70 t/h-ig. A kínálatban megtalálható továbbá minden, ami egy teljes energetikai rendszerhez szükséges, mint például a tökéletesen illeszkedő rendszertechnika a műszerezés és vezérlés, az égetőrendszerek, a vízkezelő rendszerek, a tápvíztartályok, a füstgázrendszerek, a hővisszanyerő rendszerek és a vízelemzés terén.