A ViCare applikációt a Viessmann a fűtés kényelmes vezérlésére fejlesztette

Energia-megtakarítás, kényelem és biztonság egyben

A fűtés szabályozásának új lehetőségeit kínálja Önnek a Viessmann ViCare applikáció. Az egyszerűen átlátható grafikus kezelőfelületen keresztül a ViCare megkönnyíti a fűtés beállítását és használatát.

Automatikusan energiát megtakarítani

A rendszert a fűtőkör(ök) kezelésére fejlesztették. Az érintőképernyő használatával a kívánt belső hőmérséklet egyszerűen beállítható, és az ujjunk segítségével megválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelő üzemmódot.

A lakásunk elhagyásával párhuzamosan a fűtésünk egyszerűen csökkentett üzemre kapcsolható, amellyel rengeteg energiát lehet megtakarítani. Hazaérkezésünk előtt hasonlóan egyszerűen aktiválhatjuk a fűtést. Aki az életét nem egy beállítható időprogramnak megfelelően éli, az értékelni fogja ezt a 'jelenlét' funkciót.

Külön kezelőfelületen lekérdezhetjük a jelenleg mért külső hőmérsékletet, és az elmúlt napok hőmérséklet-lefutását.

A rendszer állapota

A felhasználó első pillantásra láthatja, hogy a fűtés működik-e. Sárga színű felületek jelzik, ha a készülék karbantartása aktuálissá vált. Piros jelzés esetén a készülékkel probléma van, amelyhez az applikáció automatikusan felkínálja kapcsolatfelvételt az ajánlott szervizpartnerrel. 

Ehhez a funkcióhoz a szervizszolgáltatás engedélyezésére van szükség az applikáción belül.Viessmann ViCare App

Letöltések

A ViCare App az internetről elérhető Viessmann fűtési rendszer távszabályozására szolgál. A legtöbb Viessmann szabályozó esetén ehhez egy Vitoconnect 100 eszköz szükséges. Ezt a helyi Viessmann partnerétől szerezheti be.


Vitoconnect 100 internet csatlakozási pont

A Vitoconnect használata

A Vitoconnect biztosítja a kapcsolatot a kazán és a ViCare alkalmazás között. Nem csak kizárólag új készülékekhez csatlakoztatható, hanem már meglévő készülékekhez is (lásd készüléklista). A kazán szabályozójához vezetéken keresztül kapcsolódik. A működéséhez szükséges áramot a készülékhez szállított tápegység biztosítja (dugalj szükséges). A 10 cm ×10 cm-es készüléket a kazán mellé, a falra célszerű szerelni.

Az internethez történő csatlakoztatás és regisztráció Plug & Play. Az applikáció végigvezet a komplett beüzemelésen, amely néhány perc alatt elvégezhető.

A Vitoconnect esetében egyátfogó biztonsági rendszer került megvalósításra, amely a Smart Home hálózatok VDE vizsgáján is megállta a helyét.

A ViCare meglévő Viessmann készülékekhez is képes csatlakozni

A legtöbb 2004-óta készült Viessmann kazánhoz csatlakoztathatóa Vitoconnect és a ViCare. Az OPTO típusú Vitoconnect csatlakoztatásának alapfeltétele a Vitotronic szabályozó Optolink csatlakozása. A 2010 óta gyártott Viessmann hőszivattyúkhoz szintén képesek a Vitoconnect fogadására, és ezáltal a ViCare előnyei is kiaknázhatóvá válnak.ViCare App - biztonság

Biztonság

A meleg és a biztonság érzése

●  Zöld: elég rápillantani, hogy tudjuk: minden rendben van a rendszerrel.
●  Sárga: a fűtési rendszer karbantartási igényt jelez.
●  Piros: szakember szükséges, megjelenik a beállított szakcég elérhetősége.


ViCare App - Költségek csökkentése

Költségek csökkentése

A kellemes hőmérséklet egyszerű beállítása – távollét esetén a költségek hatékony csökkentése

●  A fűtési rendszer egyszerű és komfortos kezelése.
●  A napi program egyszerűen beállítható, ezzel egyszerűen takarítható meg az energia költsége.
●  Az okostelefonról a beállítások gombnyomásra változtathatók.


ViCare App - aggodalom nélkül

Aggodalom nélkül

Forró drót a fűtési szakemberhez – a biztonság kedvéért

●  Térkép alapján egyszerűen kiválasztható szakcég.
●  Gyors és hatékony segítség – a szakember részére minden szükséges információ rendelkezésre áll.
●  Szolgáltatáscsomag biztonság növelésére és a karbantartás idejében történő elvégzésére.

ViCare - Vitoconnect 100 - Vitoguide

Rendszer előfeltételek a ViCare App használatához

A ViCare a kazán szabályozójához fér hozzá a Vitoconnecten keresztül. A felhasználó engedélyével lehetőséget biztosíthatunk egy szakcégnek, hogy a Vitoguide szolgáltatáson keresztül részletesebb információhoz és finombeállítási lehetőséghez jusson.

Előfeltételek

  • Internet hozzáférés korlátlan adatforgalommal (idő- és mennyiségi korlát nélküli tarifa).
  • Apple iOS vagy Google Android operációs rendszerű okostelefon (a minimális op.rendszer verziószámot a megfelelő applikáció letöltési helyéről tudhatja meg).
  • Viessmann Vitoconnect 100, OPTO 1 típusú internet csatlakozási pont.
  • 2004 után gyártott Viessmann gázkazán, vagy 2010 után gyártott Viessmann hőszivattyú. Pontosabb információért tájékozódjon a Viessmann elérhetőségén.