Vitodens 222-F: álló kondenzációs kazán, beépített melegvíz-tárolóval

Szembetűnő előnyök

  • Kompakt megoldás: kazán és melegvíz tároló egy burkolat alatt
  • A beépített tároló a legmagasabb melegvíz-komfortot biztosítja (100 ill. 130 liter)
  • Jövőbemutató Vitotronic szabályozóval szállítjuk 
  • A Vitotronic automatikusan hangolja az égést a gáz minősége függvényében
  • A saválló nemesacél kazántest tartósan ellenáll a lecsapódó kondenzációnak
  • Applikációs távvezérelésel is kiegészíthető
  • Széles modulációs tartomány és fordulatszámszabályozott szivattyú: csendes üzem és energiatakarékosság
  • Energiahatékonysági osztály: A

A kazánról

A Vitodens 222-F kondenzációs kazán a takarékos üzem és a hosszú élettartam mintapéldája. A saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek, és biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását.

> Mi az a kondenzációs kazán?

A MatriX-szövettel ellátott hengeres égőt is hasonlóan hosszú élettartamra tervezték. Az integrált Lambda Pro Control égésszabályozás automatikusan hangolja az égést a beérkező gáz minősége függvényében. Ez azt jelenti, hogy a gázminőség ingadozása esetén is biztos lehet benne, hogy a kazánja az elérhető legmagasabb hatásfokkal üzemel.  

A Vitotronic szabályozóról

A Vitotronic egy egyszerűen kezelhető, jövőbemutató szabályozástechnikai rendszer. A kazánnal szállított szabályozó nem csak a kazánt vezérli, hanem a teljes fűtési rendszer szabályozási feladatainak az ellátására is alkalmas. Legyen szó radiátorról, padlófűtésről, napkollektoros melegvíz-készítésről: a Vitotronic a teljes rendszert képes lefedni. Ehhez Önnek csak a ténylegesen szükséges kiegészítőket kell megvásárolnia.A kor szellemének megfelelően a Vitotronic kiegészíthető a Vitotrol App alkalmazásával, amely a távolról történő kezelést teszi lehetővé.

A melegvíz készítésről

A Vitodens 222-F kazánokat kiemelkedő melegvíz teljesítményre tervezték. A 100 ill. 130 literes rétegtároló (26 kW-os ill. 35 kW-os készülék) egy hagyományos 200-250 literes tároló teljesítményével vetekszik, minimális helyigény mellett. A tárolót Ceraprotect zománcozással ellátott acélból készítjük, amely tiszta és higiénikus melegvíz készítést garantál. A speciális tároló-töltő rendszerű melegvíz-készítés kiemelkedő komfortot nyújt: egyenletes vízhőmérsékletű vizet, akár több csapon is egyszerre.

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.


Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
3,2 ... 35 kW
Éves átlagos hatásfok
98 % (Hf) | 109 % (Ha)
Energiahatékonysági osztály
energieeffizienklasse.png
A
Tüzelőanyag
icon-gas.png
Földgáz és PB-gáz
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png
Családi ház-, lakás ellátásához, új- és korszerűsítendő rendszerekhez
Kezelés
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 szabályozó, szöveges és grafikus kijelzővel, Vitotrol App kiegészítési lehetőséggel
Melegvíz készítés
Magas melegvíz komfort | 100 liter űrtartalmú, zománcozott tárolóval, tároló-töltő rendszerű melegvíz készítéssel (35 kW esetében 130 liter), vagy 130 literes belső fűtő-csőkígyós tárolóval
További jellemzők
Automatikus égőállítás a gáz minősége függvényében | Tároló és fűtőkészülék egy burkolat alatt | Kevesebb cső és szerelvény látható a hőközpontban, tetszetős a megjelenése.
Vitodens-222-F-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.