Vitocrossal 300 CR3B - a legnagyobb teljesítményű gázüzemű kondenzációs kazán


Szembetűnő előnyök

  • Kondenzációs kazán, tartósan ellenálló saválló nemesacélból.
  • Kevesebb karbantartási igény: a kondenzációs hőcserélő öntisztulása biztosított, a sima nemesacél felületeknek köszönhetően.
  • Választhatóan a helyiség levegőjétől függő vagy független kivitelben szállítható.
  • Minden hidraulikus csatlakozás felülről szerelhető: az alapterületből nem vesz el további területet.
  • Egyszerűen kezelhető szabályozó, akár négy kazánból álló kaszkádrendszer is létrehozható.


A kazánról

A Vitocrossal 300 egy nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokal rendelkezik. Nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. Márpedig minél kevesebb kiegészítőből épül fel egy rendszer, annál egyszerűbb, biztonságosabb és olcsóbb üzemeltetni.

Az 1400 kW-os Vitocrossal 300 CR3B a Viessmann kondenzációs kazánok legnagyobb egységteljesítményével bír: 1400 kW-is  teljesítményt ér el.

A Vitocrossal 300 egyik különlegessége az ellenáramú, függőleges elrendezésű hőcserélő. A kazánból távozó égéstermék és a lecsapódó kondenzvízzel együtt fentről lefelé áramlik. Így elkerülhető a kondenzvíz felgyülemlése és visszapárolgása. A kondenzvíz a lehető leggyorsabban távozik a kazánból.

Csak a saválló nemesacél tud hosszútávon és megbízhatóan ellenállni a gáztüzelésnél lecsapódó kondenzációnak. A Vitocrossal kazánok füstgázzal érintkező részeit ezért saválló nemesacélból készítjük.

A másik különlegesség a két visszatérő csőcsonk. Alkalmazásával vegyes hőmérsékletű fűtési rendszereknél - jelllemzően padló- és radiátoros fűtés - is maximális kondenzációs hőhasznosítás érhető el. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű fűtővizet külön visszatérő vezetéken kell vezetni a kazánhoz. Alkalmazásával akár 5% további energiamegtakarítás is elérhető.

A Vitotronic szabályozástechnikáról

A fűtési rendszer gazdaságos és biztonságos működtetéséről a Vitotronic digitális szabályozástechnika gondoskodik. Az egykazános rendszerekhez szállítható Vitotronic 300 kazánszabályozó a kazán mellett egy különálló melegvíz-tároló hőmérséklet szabályozását-, valamint két keverőszelepes fűtőkör komplett szabályozását is képes vezérelni.

A Vitotronic 300-K kaszkádszabályozó kiválóan teljesít: az akár négy kazánnal is képes léptetni, miközben a komplett fűtési rendszert is kézben tartja.

A Viessmann csapata távfelügyeletre a gyári Vitocom eszközöket és a hozzájuk tartozó Vitodata szolgáltatást javasolta.

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.

Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
787, 978, 1100 és 1400 kW
Éves átlagos hatásfok
98 % (Hf)/109 % (Ha)
Energiahatékonysági osztály
-
Tüzelőanyag
icon-gas.png
H földgáz, LL és PB-gáz
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Többlakásos épület, nagy lakóépületek, ipari felhasználás, önkormányzati épületek, középületek, új építésű és korszerűsítendő épületekhez
Kezelés
Vitotronic szabályozástechnika, akár négy kazán léptetésével, időjáráskövető kazánvíz-hőmérséklet szabályozással, fűtőkör-szabályozással, kiegészíthető Vitocom/Vitodata távfelügyeleti szolgáltatással.
Melegvíz készítés
Kiegészítő melegvíz tároló fűtésével, akár külső hőcserélős tároló-töltő rendszerrel is.
További jellemzők
Saválló nemesacélból készített tűztér és füstgáz hőcserélő. | Alacsony károsanyag-kibocsátással rendelkező Weishaupt, vagy Riello égővel szállítható. | Nagy víztérrel rendelkező kazán, alacsony hidraulikus ellenállással. | Szétszerelhető kivitel, a könnyű beszállításhoz. | Két visszatérő csőcsonkkal.
Vitocrossal-300-CR3B-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.