Vitocal 222-S

Split hőszivattyú

Kompakt osztott léghőszivattyú 210 literes hengerűrtartalommal.

Névleges fűtési teljesítmény: 2,6 és 11,2 kW között
Integrált használati melegvíz-tároló henger
Hűtési funkció
Különösen csendes működés

Környezettudatos hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Kérjen szakértői konzultációt most
Névleges fűtési teljesítmény

2,6 és 11,2 kW között

Nagy melegvíz-kényelem

220 literes beépített használati melegvíz-tartályból

Hűtési funkció

Fűtés és hűtés egyben a megfordítható kialakításnak köszönhetően

Különösen csendes működés

A fejlett akusztikai tervezésnek (AAD) köszönhetően

Maximális áramlási hőmérséklet

60 °C-ig

Vitoconnect web-képes

A Viessmann alkalmazásokon (tartozékok) keresztül történő üzemeltetéshez és szervizeléshez

Alacsony üzemeltetési költségek a magas COP miatt

EN 14511 szerinti teljesítménytényező: legfeljebb 5,0 (A7/W35) és legfeljebb 4,1 (A2/W35)

Nagy hatékonyság részleges terheléses üzemben

Kimeneti vezérlésen és DC inverteren keresztül

Könnyen használható Vitotronic vezérlőegység

Sima szöveges és grafikus megjelenítéssel

Saját termelésű energiafogyasztás

A fotovoltaikus rendszerek optimalizált energiafogyasztására való felkészülésnek köszönhetően

Vitocal 222-S kompakt split léghőszivattyú

Vitocal 222-S - kompakt split léghőszivattyúk új építésű és korszerűsítési projektekhez beépített használati melegvíz-tárolóval

A Vitocal 222-S split hőszivattyú környezetbarát és költséghatékony módon hasznosítja a kültéri levegő párolgási hőjét. Kizárólag fűtésre, vagy fűtésre és hűtésre is használható.

A Vitocal 222-S az egyik legcsendesebb készülék a maga nemében. A fejlett akusztikai kialakításnak köszönhetően a hangnyomásszintje éjszakai üzemmódban mindössze 35 dB(A) három méter távolságból. Ez azt jelenti, hogy a TA Lärm (német zajvédelmi rendeletek) törvényi előírásait, miszerint hőszivattyúk működése esetén a szomszédos ingatlanon csak 35 dB(A) hallható, még sűrűn beépített sorházas területeken is be lehet tartani.

Ezek az új kültéri egységek időtálló kialakításukban nagyon jól mutatnak. Ezeket az egy vagy két ventilátorral rendelkező készülékeket házon belül tervezik és gyártják. A rendkívül csendes működés mellett nagyon jó teljesítményadatokat, kiváló kivitelezést és kiváló termékminőséget kínálnak.

Az új hőszivattyúk kültéri egységeiben változó fordulatszámú scroll-kompresszorok és aszimmetrikus hőcserélők biztosítják a nagy hatékonyságot. E hőcserélők sajátossága, hogy a vízoldalon lényegesen nagyobb csatorna-keresztmetszetűek, mint a hűtőközegoldalon. Ezáltal a hőátadás megnövekszik, és a keringető szivattyú energiafogyasztása csökken.

A kisméretű, alacsony zajszintű beltéri egységek a lakótér közelében is elhelyezhetők. Az épület fűtéséhez vagy hűtéséhez szükséges összes kulcsfontosságú komponens átdolgozva van. A kültéri egység elő van töltve hűtőközeggel. Ez lehetővé teszi az egyszerű, gyors és helytakarékos telepítést. A kis keresztmetszetű hűtőközeg-vezetékekhez csak kis falnyílásokra van szükség.

A hatékonyság növeléséhez több alapvető összetevő is hozzájárul. Ezek közé tartozik a változtatható fordulatszámú scrollkompresszor, az aszimmetrikus lemezes hőcserélő és a hullámos lamellákkal ellátott légelpárologtató.

A Vitocal 222-S kompakt hőszivattyú magas szintű használati melegvíz-kényelmet kínál a 212 literes zománcozott használati melegvíz-tárolónak köszönhetően, amelyet egy belső indirekt tekercs melegít.

  • Split léghőszivattyú, 3,8-11,6 kW (A7/W35-nél)
  • Beltéri egység nagy hatékonyságú keringető szivattyúval, kondenzátorral, hőcserélővel, 3 irányú terelőszeleppel, biztonsági szerelvénnyel, használati melegvíz-tárolóval és vezérlőegységgel.
  • Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés: A
  • Energiahatékonysági osztály*: AWT-BT 221.C04 típus: A++ / A+ | AWBT 221.C06 - C16 típus: A++ / A++

    *A 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati viszonyok - alacsony (35 °C) / közepes hőmérsékletű alkalmazások (55 °C).
Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti energia, és hogyan hasznosítják azt a különböző hőszivattyúk.

A Vitocal 222-S integrált megoldások kínálata

Használja ki a Viessmann integrált megoldási kínálatának hozzáadott értékű szolgáltatásait és digitális szolgáltatásait.

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

Vitoconnect

A Vitoconnect a Vitotronic szabályozó-generációval rendelkező hőtermelők és a mobilalkalmazások közötti kapcsolatot biztosítja - a fűtési rendszernek okostelefonon vagy táblagépen keresztül történő távvezérlésének az előfeltétele.

További információk - Vitoconnect

Hatékony és kompakt épületgépészeti központ a fűtés, hűtés, használati melegvíz-fűtés és szellőzés számára

A Vitocal 222-S és a Vitovent 300-F mechanikus szellőztető egységből álló kombinált rendszer számos teljesítmény- és konfigurációs lehetősége lehetővé teszi, hogy az épületgépészeti központot az épület energiaigényéhez igazítsák, így ez a rendszerkombináció különösen alkalmas új építésű épületeknél. A moduláris felépítésnek és az előre telepített alkatrészek nagy számának köszönhetően a rendszerkombináció könnyen telepíthető, ami csökkenti a telepítési költségeket.

A Vitocal 222-S és a Vitovent 300-F mechanikus lélegeztetőegység rendszerkombinációja

Vitotronic vezérlőegység WiFi opcióval

A vezérlőegység kezelése egyszerű és intuitív. Ha a hőszivattyú Vitovent 300-W vagy Vitovent 300-F központi mechanikus szellőztetőegységgel van kombinálva, mindkét készülék a Vitotronic 200 vezérlőegységen keresztül vezérelhető.

A Vitoconnect internetes interfésszel (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazással okostelefonon keresztül is lehetséges a távoli működtetés. Ezenkívül a felhasználó beleegyezésével a ViGuide szoftvereszközzel a rendszer online felügyelhető egy vállalkozó által is.

Vitotronic 200

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW), üzemi pont A7/W35 (EN 14511 szerint)

AWBT-M-E-AC 221.C04 típus: 4,0 kW | AWBT-M-E-AC 221.C06 típus: 4,8 kW | AWBT-M-E-AC 221.C08 típus: 5,6 kW | AWBT-M-E-AC 221.7,0 kW | AWBT-E-AC 221.C10 típus: 7,6 kW | AWBT-E-AC 221.C13 típus: 8,6 kW | AWBT-E-AC 221.C16 típus: 10,1 kW

COP fűtési üzemmódban

AWBT-M-E-AC 221.C04 típus: 4.6 | AWBT-M-E-AC 221.C06 típus: 4.6 | AWBT-M-E-AC 221.C08 típus: 4.7 | AWBT-M-E-AC 221.C10 típus: 4.7 | AWBT-E-AC 221.C10 típus: 5.0 | AWBT-E-AC 221.C13 típus: 4.9 | AWBT-E-AC 221.C16 típus: 5.0

Energiahatékonysági osztály

AWT-BT 221.C04 típus: A++ / A+ | AWBT 221.C06 - C16 típus: A++ / A++ | A 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony hőmérsékleten (35 °C) / közepes hőmérsékleten (55 °C) történő alkalmazás.

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

A

Alkalmazási terület

Egyedi házak, új építésű és korszerűsítési projektek

Művelet

Vitotronic 200 vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel; a ViCare alkalmazáson keresztül kezelhető

Használati melegvíz-fűtés

Beépített 210 literes melegvíztároló henger

További jellemzők

Kényelmes megfordítható kialakítás, amely lehetővé teszi a fűtést és a hűtést. Rendkívül csendes kültéri egységek a Viessmann-tól.

Termék keresztmetszete, beltéri egység
Termék keresztmetszete, kültéri egység