Vitocal 250-A

Levegőforrás hőszivattyú

Levegőforrás hőszivattyú monoblokk kivitelben

Névleges fűtési teljesítmény: kW: 2,6-13,4 kW
Kifejezetten a korszerűsítéshez kifejlesztett
Különösen hatékony, fenntartható működés
Hűtési funkció

Környezettudatos hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Tudjon meg többet most
Névleges fűtési teljesítmény

2,6 és 13,4 kW között

Kiválóan alkalmas modernizálásra

70 °C előfolyási hőmérsékleten (-10 °C-os külső hőmérsékleten)

Climate Protect +++: Védi a környezetet és az éghajlatot

Környezetbarát, természetes hűtőközeg R290 (propán), amelynek különösen alacsony GWP100 (globális felmelegedési potenciálja) 0,02.

OptiPerform

Megbízható működés nagy hatékonysággal

Szolgáltatás Link

Garantáltan gyorsabb válaszidő, ha szolgáltatásra van szükség

Különösen csendes

Csendes működés (szuper csendes)

Hűtési funkció

Fűtés és hűtés egyben

Alacsony üzemeltetési költségek a magas hatékonyságnak köszönhetően

COP (teljesítménytényező) az EN 14511 szerint: legfeljebb 5,3 (A7/W35 esetén)

60 %-kal kevesebb helyigény

Összehasonlítva a hasonló modellekkel

Integrált energiagazdálkodási rendszer

Biztosítja az energiafogyasztás és a költségek átláthatóságát

ViCare alkalmazás

A könnyű kezelhetőség érdekében

Vitocal 250-A hőszivattyú használatban egy korszerűsített régebbi épületben

Kiválóan alkalmas korszerűsítésre: Vitocal 250-A

A hőszivattyúk új generációja

Megbízható, kisméretű és minden eddiginél környezettudatosabb - a Viessmann új, innovatív hőszivattyú-technológiája különösen hatékonyan használja fel a környezeti energiát fűtésre és hűtésre. A Vitocal 250-A akár 70 °C előhőmérsékletű, kifejezetten a korszerűsítési projektekhez kifejlesztett Vitocal 250-A. A meglévő radiátorok továbbra is használhatók, a padlófűtés nem feltétlenül szükséges. A magas energiahatékonyság, a kényelmes vezérlés alkalmazáson keresztül, a fenntartható működés és a vonzó design mind meggyőző tulajdonságok.

A Viessmann integrált megoldásai a Vitocal 250-A készülékhez

Hozzáadott értékű szolgáltatások, digitális szolgáltatások, csatlakoztathatóság és platformok

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

A Vitocal 250-A előnyei

A Climate Protect+++ védi a környezetet és az éghajlatot.

A Vitocal 25x sorozat új hőszivattyúi a "zöld" R290 (propán) hűtőközeget használják, amely rendkívül alacsony, 0,02-es GWP100 (globális felmelegedési potenciál) értékével különösen környezetbarátnak számít.

A Climate Protect címke a TEWI (total equivalent warming impact) mutatóra épül, amely a készülék életciklus-hatékonyságát és a felhasznált hűtőközeg globális felmelegedési potenciálját határozza meg.

OptiPerform - megbízható működés maximális hatékonysággal

A Viessmann korszerű hőszivattyúi szabadalmaztatott hidraulikus rendszerrel működnek. A Hydro AutoControl® segítségével a hőszivattyú megbízhatóan és maximális hatékonysággal működik a teljes élettartama alatt. Az egyedülálló kialakítás nem csak azt biztosítja, hogy az OptiPerformmal ellátott hőszivattyút a kivitelezője sokkal gyorsabban és ezáltal költséghatékonyabban tudja üzembe helyezni. Sokkal kevesebb helyet is foglal, mivel akár 60 százalékkal kisebb, mint a hasonló rendszerek.

Szervizkapcsolat - gyors szerviz válaszidő

A szervizkapcsolattal ellátott hőszivattyúk vezeték nélküli technológiával automatikusan értesítik a kereskedő partnert az esetleges hibákról. Teljesen ingyenesen. Ez kiküszöböli a felesleges utazásokat, mivel a helyszíni szervizelés gyorsabb. Időt és pénzt takarít meg.

Szupercsend - suttogóan csendes teljes és részleges terhelésű üzemmódban

A Viessmann hőszivattyúk a fejlett akusztikai tervezésnek+ köszönhetően a legcsendesebbek közé tartoznak, és hangoptimalizált ventilátorral rendelkeznek. Az intelligens fordulatszám-szabályozással kombinálva jelentősen csökkenti a léghangot teljes és részterheléses üzemben egyaránt. Ennek eredményeként a kültéri egység még sűrűn beépített területeken, például sorházakban vagy az ingatlanhatár közelében is telepíthető.

Egy rendszer mindenhez: Viessmann One Base

A Viessmann One Base zökkenőmentesen és vezeték nélkül összekapcsolja a már használatban lévő okosotthon-megoldásokat. Könnyen bővíthető, például az elektromos autó töltésére szolgáló Wallbox-szal. A ViShare Energiaközösség tagjaként a felhasználók a Viessmann One Base segítségével könnyen nyomon követhetik fenntartható villamosenergia- és hőfelhasználásukat. A ViShare Energy Community üzemeltetője és szerződéses partnere a Viessmann Climate Solutions leányvállalata, az Energy Market Solutions GmbH (EMS).

A Viessmann One Base kompatibilis az összes további digitális szolgáltatással. Az átalakított szolgáltatások és eszközök egyszerűen vezérelhetők olyan hangalapú asszisztensekkel, mint az Amazon Alexa és a Google Assistant. Az új platform minden otthonban egy bővíthető és jövőbiztos energiarendszer alapja.

Mindig a legjobb kezekben

A Viessmann One Base rendszerrel való kommunikációhoz mindössze az ingyenes ViCare alkalmazás szükséges, a többit a Viessmann összekapcsolt energiagazdálkodási rendszere végzi. A Viessmann One Base gyorsan és egyszerűen kezelhető az alkalmazáson keresztül. A kivitelező távolról is szemmel tarthatja a rendszert, és elektronikus úton azonnal korrigálhatja az esetleges szabálytalanságokat. Így elkerülhetők a felesleges utazások és a kereskedelmi partnerrel való találkozók.

A Viessmann One Base kényelmesebbé, hatékonyabbá és jövőállóbbá teszi az otthont.

Kényelem egy ujjmozdulattal: az energiarendszer egyszerű és kényelmes vezérlése bárhonnan.

A Viessmann One Base gyorsan és egyszerűen kezelhető a ViCare alkalmazással

Minden Viessmann rendszer és intelligens otthoni megoldás egy platformon

A Viessmann One Base segítségével a teljes energiarendszer egyetlen alkalmazáson keresztül működtethető - egyszerűen, megbízhatóan és gyorsan. Az új platform az otthonban található összes eszközt és elektronikus alkalmazást egyetlen klíma- és energiamegoldássá kapcsolja össze. Ennek előnyös következményei: alacsonyabb energiafogyasztás, kisebb szénlábnyom és mindig naprakész áttekintés az üzemeltetési költségekről. A Viessmann One Base alkalmassá teszi saját négy falát a klímabarát jövőre!

A Viessmann One Base a digitális szolgáltatásokat teljes energiarendszerekkel, többek között hőszivattyúkkal, szellőztető rendszerekkel, energiatárolókkal és fotovoltaikus rendszerekkel hálózza be.

Nyomon követés a ViCare alkalmazással

A ViCare alkalmazás energia-koktéljával a felhasználók nyomon követhetik az otthonukban zajló összes energiaáramlást. Az elemző eszköz megmutatja az önellátás és az önfogyasztás jelenlegi és korábbi szintjét.

A ViCare alkalmazás energia-koktélja és elemző eszköze

Viessmann One Base - számos előny, egy pillanat alatt

  • Kényelem: Az energiarendszer vezérlése alkalmazáson keresztül. Igény esetén összekapcsolható más eszközökkel és szolgáltatásokkal, például Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant és más eszközökkel.
  • Hatékonyság: A platform összekapcsolja és optimalizálja az energiaáramlásokat a különösen hatékony és ezáltal költséghatékony működés érdekében.
  • Elégedettség: A vállalkozó automatikusan értesítést kap a szabálytalanságokról, és online intézkedhet, mielőtt a helyzet elfajulna.
  • Fenntarthatóság: Az összes szükséges digitális szolgáltatás, frissítés és termékbővítés hosszú távú integrációja, például fotovoltaikus energia tároló egységgel és Wallbox az e-mobilitáshoz.
A ViCare termosztatikus radiátorszelepek lehetővé teszik az egyes helyiségek egyszerű vezérlését alkalmazással vagy hangutasítással, pl. az Amazon Alexa segítségével.

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW), üzemi pont A7/W35 (EN 14511 szerint)

251.A10 típus: 7,3 kW | 251.A13 típus: 8,1 kW

Teljesítménytényező ε (COP) A7/W35

251.A10 típus: 5.3 | 251.A13 típus: 5.2

Energiahatékonyság ƞs*

Energiahatékonyság ƞs W35-nél %-ban: 251.A10 típus: 197 | 251.A13 típus: 181

*Fűtési teljesítményadatok a 813/2013/EU bizottsági rendeletnek megfelelően, átlagos éghajlati körülmények között, alacsony hőmérsékletű (W35) és közepes hőmérsékletű (W55) alkalmazás esetén.

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

-

Alkalmazási terület

Egyedi házak, korszerűsítési projektek

Művelet

Hőszivattyú vezérlőegység 7 hüvelykes színes érintőképernyővel, működtetés ViCare alkalmazáson keresztül lehetséges

Használati melegvíz-fűtés

Kiegészítő használati melegvíz-tároló hengerre van szükség, ami nagyfokú használati melegvíz-kényelmet eredményez.

További jellemzők

Szobafűtéshez/hűtéshez és használati melegvíz-fűtéshez | Maximális előfolyási hőmérséklet: 70 °C (-10 °C-os külső hőmérsékleten) | Monoblokk beltéri egység hőszivattyús vezérlőegységgel, nagy hatékonyságú keringető szivattyúval a szekunder körhöz, 4/3-utas szeleppel, biztonsági szerelvénnyel | Integrált átfolyós vízmelegítő | Integrált fűtési vízpuffertartály és túlfolyószelep.

Egy beépített fűtési/hűtési körrel rendelkező beltéri egység termékkeresztmetszete
Két integrált fűtési/hűtési körrel rendelkező beltéri egység termékkeresztmetszete
Termék keresztmetszete, kültéri egység