Vitocal 222-A

Levegőforrás hőszivattyú

A kompakt, monoblokk kivitelű léghőszivattyú a beépített 220 literes használati melegvíz-tárolóval magas szintű használati melegvíz-kényelmet biztosít.

Névleges fűtési teljesítmény: 3,8-11,6 kW
Integrált használati melegvíz-tároló henger
Fűtés és hűtés egyben
Legnagyobb hatékonyság a legkisebb helyen is

Környezetbarát hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Tudjon meg többet most
Névleges fűtési teljesítmény

3,8-11,6 kW (A-7/W35)

Magas szintű használati melegvíz-kényelem

A beépített 220 literes használati melegvíz-tárolónak köszönhetően

Fűtés és hűtés egy egységben

Megfordítható áramkörön keresztül

Legnagyobb hatékonyság a legkisebb helyen is

Egyszerű telepítés szinte bármilyen helyiségben

Különösen csendes

Az innovatív, fejlett akusztikai kialakításnak köszönhetően

Alacsony üzemeltetési költségek a magas COP miatt

Az EN 14511 szabvány szerinti teljesítménytényező legfeljebb 5,0 7,0 °C külső hőmérsékleten és 35,0 °C vízhőmérsékleten.

Ideális a sorházi lakásokban való használatra is

Az alacsony, 35 dB(A) hangnyomásszint miatt három méteres távolságban

Saját termelésű energiafogyasztás

A fotovoltaikus rendszerek optimalizált energiafogyasztására való felkészülésnek köszönhetően

Maximális áramlási hőmérséklet 60 °C-ig

Még -10 °C külső hőmérsékleten is

Gyors telepítés; nem szükséges hozzáértési bizonyítvány

A számos előre telepített komponens miatt

Könnyen használható Vitotronic vezérlőegység

Sima szöveges és grafikus megjelenítéssel

Vitoconnect web-képes

A Viessmann alkalmazásokon (tartozékok) keresztül történő üzemeltetéshez és szervizeléshez

Magas termékminőség

Modern, időtlen dizájn

Vitocal 222-A kompakt léghőszivattyú

Vitocal 222-A beépített használati melegvíz-szivattyúval

A Vitocal 222-A léghőszivattyú jellemzője, hogy egy beltéri és egy kültéri egységre van szétválasztva, vízvezető csatlakozóvezetékekkel. A kisméretű beltéri egységbe a szabályozástechnika és a nagy hatékonyságú keringetőszivattyú mellett egy 220 literes zománcozott használati melegvíz-tároló palack is beépítésre került.

Az újonnan kifejlesztett bemeneti rendszer nagyon jó rétegződést biztosít, ami nagy, akár 290 literes (40 °C-on) elszívási mennyiséget tesz lehetővé, így a melegvíz-igény gond nélkül kielégíthető. A léghőszivattyú úgy van beállítva, hogy a fotovoltaikus rendszerekből származó, saját termelésű energiát is optimálisan használja ki. A rendszer tulajdonosai így ideálisan felkészültek a megújuló energiákkal való környezettudatos és jövőbiztos fűtésre.

A rendszertulajdonosok számára döntő előny a hőszivattyú alig hallható működése. A Vitocal 222-A monoblokk léghőszivattyú ráadásul az év melegebb hónapjaiban hagyományos fűtésre és hűtésre is használható. Ezt az áramkör megfordító funkció teszi lehetővé.

A Vitocal 222-A monoblokk hőszivattyú környezetbarát és költséghatékony módon használja ki a kültéri levegőben lévő párolgási hőt. Fűtést és hűtést is képes biztosítani. Ez a készülék egy beépített 220 literes használati melegvíz-tároló palackot tartalmaz.

Vitokális hűtő funkció

Ezek az új kültéri egységek időtálló kialakításukban nagyon jól mutatnak. Ezeket az egy vagy két ventilátorral rendelkező készülékeket házon belül tervezik és gyártják. Ennek következtében nagyon jó teljesítményadatokat, kiváló kivitelezést és kiváló termékminőséget kínálnak.

A Vitocal 222-A kültéri egységeinek tulajdonságai megfelelnek a fejlett akusztikai tervezés (AAD) előírásainak. Az eredmény alig hallható. Az intelligens fordulatszám-szabályozással együtt a kiváló minőségű, hangoptimalizált ventilátor jelentősen hozzájárul a légszennyező zaj csökkentéséhez teljes és részterheléses üzemben. A hagyományos hőszivattyúkban általában zavarónak érzékelt alacsony frekvenciák nagymértékben elkerülhetők.

Az új Vitocal 222-A kompakt léghőszivattyú kültéri egysége (ventilátorral) mindössze 35 dB(A) hangnyomásszintjével három méteres távolságban (éjszakai üzemmódban) az egyik legcsendesebb készülék a maga nemében. A szomszédos ingatlan közelében vagy sűrűn beépített területeken, például sorházakban történő telepítés, ezért nem jelent problémát. Erről részletes információkat a levegőhőszivattyúk és a hangzás című fejezetben is talál.

Egy sorházas lakóövezet vázlata

A Vitocal 222-A használati melegvíz-szivattyúval ellátott hengerbe szerelt összes alkatrész tökéletesen együttműködik. Ennek eredménye a magas hatékonyság, ami az alacsony üzemeltetési költségekben is megmutatkozik. Számokban kifejezve a Vitocal 222-A az EN 14511 szabványnak megfelelően 7,0 °C külső hőmérsékleten és 35,0 °C vízhőmérsékleten akár 5,0 COP (teljesítménytényező) értéket ér el. Még 2,0 °C külső hőmérsékleten és 35,0 °C vízhőmérsékleten is 4,1 a COP.

A Vitocal 222-A beltéri egysége még a beépített 220 literes használati melegvíz-tárolóval együtt is rendkívül kisméretű. A 681 x 600 x 1874 mm-es méretei (mélység x szélesség x magasság) lehetővé teszik a szinte bármilyen helyiségben történő egyszerű beszerelést. Ha a Vitocal 222-A-t egy szellőztetőegységgel, például a Vitovent 300-W vagy Vitovent 300-F készülékkel bővítik, akkor további előnye is van: a szellőztetőegység a már beépített Vitotronic 200 hőszivattyú vezérlőegységgel működtethető. Így mindkét rendszer helyigénye minimálisra csökken. A témával kapcsolatos részletes információk a gépi szellőztetésről szóló fejezetben találhatók.

A kiméretű, hidraulikával és vezérlőegységgel ellátott beltéri egység csendes, és a lakóhely közelében helyezhető el. A kültéri egységhez futó vezetékek vízzel vannak feltöltve, így a szerelőnek nincs szüksége speciális alkalmassági bizonyítványra (hűtőközeg tanúsítvány). A hermetikusan zárt hűtőközegkörnek köszönhetően hűtőközeg-szivárgásvizsgálatra sincs szükség. Az előre összeszerelt alkatrészek és az összehangolt tartozékok magas fokának köszönhetően a Vitocal 222-A nagyon gyorsan telepíthető.

A hűtőközegkörről/hűtőközegről részletes információkat a Vitocal 222-A rövid ismertetőben is talál.

A Vitotronic vezérlőegység egyszerű és intuitív felhasználói felülete néhány lépésben áttekintést nyújt a fűtési rendszerről. A vezérlőrendszer a Vitoconnect interfésznek (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazásnak köszönhetően webképes is. Így nem csak azt teszi lehetővé, hogy bárhonnan vezérelhesse rendszerét - a távkarbantartás is lehetséges egy erre felhatalmazott vállalkozó által, így biztosítva az optimális működést.

Az EHPA minőségi címke a COP (teljesítménytényező) igazolására szolgál. A német EHPA minőségi címke bizottsága megerősítette, hogy a Viessmann Vitocal 222-A hőszivattyú megfelel az EHPA minőségi címke követelményeinek.

  • Akár -20 °C-os külső hőmérsékleten is használható.
  • Monoblokk beltéri egység nagy hatékonyságú keringető szivattyúval, 3 irányú terelőszeleppel, biztonsági szerelvénnyel, vezérlőegységgel és beépített átfolyós vízmelegítővel.
  • Viessmann szellőztetőegységek vezérlése lehetséges
  • Nincs hűtőközeg-szivárgásvizsgálat a hermetikusan zárt hűtőközegkörnek köszönhetően
  • Nincs szükség minimális távolságra a beltéri és kültéri egységek között
  • Energiahatékonysági osztály* A++ / A | 221.A04 típus: A+ / A

* Energiahatékonysági osztály a 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony (35 °C) / közepes hőmérsékletű alkalmazásokhoz.

A hűtőközegkörrel/hűtőközeggel kapcsolatos információkat lásd a prospektusban.

A Vitocal 222-A integrált megoldások sorozata

Használja ki a Viessmann integrált megoldásainak hozzáadott értékű szolgáltatásait és digitális szolgáltatásait.

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

Vitoconnect

A Vitoconnect a Vitotronic szabályozó-generációval rendelkező hőtermelők és a mobilalkalmazások közötti kapcsolatot biztosítja - a fűtési rendszernek okostelefonon vagy táblagépen keresztül történő távvezérlésének az előfeltétele.

További információk - Vitoconnect

Videó: Honnan származik a környezeti energia?

Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti energia, és hogyan hasznosítják azt a különböző hőszivattyúk.

Vitotronic 200 WiFi opcióval

A hőszivattyú a Vitotronic 200 vezérlőegységgel távolról is vezérelhető a Vitoconnect internetes interfészen (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazáson keresztül. Ezenkívül a Vitovent központi mechanikus szellőztetőegységekkel való kombináció is lehetséges.

Vitotronic 200

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW), üzemi pont A7/W35 (EN 14511 szerint)

AWOT-M-E-AC 221.A04 típus: 4,0 kW | AWOT-M-E-AC 221.A06 típus: 4,8 kW | AWOT-M-E-AC 221.A08 típus: 5,6 kW | AWOT-M-E-AC 221.A10: 7,0 kW | AWOT-E-AC 221.A10 típus: 7,6 kW | AWOT-E-AC 221.A13 típus: 8,9 kW | AWOT-E-AC 221.A16 típus: 10,1 kW

COP fűtési üzemmódban

AWOT-M-E-AC 221.A04 típus: 4.6 | AWOT-M-E-AC 221.A06 típus: 4.7 | AWOT-M-E-AC 221.A08 típus: 4.7 | AWOT-M-E-AC 221.A10 típus: 4.7 | AWOT-E-AC 221.A10 típus: 5.0 | AWOT-E-AC 221.A13 típus: 5.0

Energiahatékonysági osztály*

A++ / A | 221.A04 típus: A+ / A

* A 811/2013/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati viszonyok - alacsony hőmérsékletű alkalmazás (35 °C) / közepes hőmérsékletű alkalmazás (55 °C).

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

A

Alkalmazási terület

Egyedi házak, új építésű és korszerűsítési projektek

Művelet

Könnyen kezelhető Vitotronic vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel, internetképes a Vitoconnect (tartozék) és az ingyenes ViCare alkalmazás segítségével.

Használati melegvíz-fűtés

Nagyfokú használati melegvíz-kényelem a 220 l-es használati melegvíz-szivattyúnak köszönhetően

További jellemzők

Fűtés és hűtés egyetlen készülékkel a megfordítható áramkörnek köszönhetően. Kényelmes hűtési funkció a három hűtőkörnek köszönhetően.

Termék keresztmetszete, beltéri egység
Termék keresztmetszete, kültéri egység