Vitovent 300-F - szellőztetés hőszivattyúval


Szembetűnő előnyök

  • Egészséges belső levegő.
  • A zárva tartott ablakok mellett alacsony marad a kinntről beszűrődő zaj.
  • Kiegyenlített páraháztartás: megelőzi a penészképződést és megóvja az épület állagát.
  • Levegőszűrés: minden allergiás számára fontos (F7-es pollenszűrővel is szállítható)
  • Komfortos szabályozás, közvetlenül csatlakoztatott távvezérlővel.
  • Integrált elektromos fűtés a téli fagyveszély kiküszöbölésére.
  • Akár 98%-os hővisszanyerés a helyiségek levegőjéből.

 

Szinte energiaveszteség nélküli szellőztetés

A Vitovent 300-F különösen energiatakarékos. A nagy felületű belső hőcserélő a hideg évszakban a kifújt levegő energiájának akár 98%-át is visszanyeri, és a befújt friss levegő melegítésére fordítja. Ezzel a Vitovent 300-F a Viessmann kínálatában a legmagasabb hatékonyságot nyújtja.

A készüléket a Vitocal hőszivattyú kiegészítésére tervezték, így a szabályozást a hőszivatyú Vitotronic 200 WO1C típusú szabályozóján keresztül végezheti, vagy akár a Vitotrol App-on keresztül.

Erős érvek a lakásszellőztető rendszerek mellett

Az építőipar és az építőanyagok fejlődésével az épületek energiaszükséglete csökkent. Így míg egy régebbi családi ház éves energiaszükséglete ~ 200 kWh/m² volt, úgy az újabb épületek már csak 70 kWh/m². Ehhez az alacsony energiaszinthez természetesen tömör és erősen hőszigetelt építőanyagok szükségesek.

A tömör konstrukciók végett a modern épületekben már közel sincs akkora természetes szellőzés, mint amely a levegő frissüléséhez lenne szükséges.

Az nem lehet megoldás, hogy az ablakok folyamatosan nyitva maradjanak, mert így télen gyakorlatilag az utcát fűtenénk. Az egyetlen logikus megoldás, ha a szellőztetést kontrolláltan tesszük egy lakásszellőztető rendszerrel, és a távozó levegő energiatartalmát a befújt friss levegő melegítésére fordítjuk.

A hővisszanyerős szellőztetéssel gyakorlatilag megszűnik a szellőztetésből adódó hőveszteség, és zárt ablakok mellett is folyamatosan friss a beltérben található levegő. Amit ezzel szintén nyerünk, hogy az ablakok zárva tartásával a kültérből érkező zajok jelentősen csökkennek.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Ideális kombináció: hőszivattyú és lakásszellőztetés

A Vitovent 300-F lakásszellőztető készülék a Viessmann hőszivattyúk ideális kiegészítése. A kombinálható készülékek fűtőteljesítménye 3 ... 10,6 kW között van, és a készülékek csak kevés helyet igényelnek. A készülékek kombinálása különösen a levegő állandó hőmérsékleten tartása érdekében ajánlott.

A Vitovent 300-F készülék közvetlenül összeköthető a hőszivattyúval. A levegő szellőztetéséhez elegendő két helyen áttörni a falat. Az összes beállítás választhatóan a hőszivattyú szabályozóján, közös távvezérlőn keresztül vagy okostelefonnal a Vitotrol App segítségével kerül végrehajtásra. Ennek során automatikusan megtörténik a hőszivattyú és a szellőztetés működésének összehangolása. Opcionálisan lehetőség van a levegő fűtővízzel történő utánfűtésére.

A Vitovent 300-F a hőcserélőn keresztül a kivezetett levegő hőjének akár 98 százalékát visszavezeti és ily módon kiegészítő energiaszükséglet nélkül felmelegíti a beáramló külső levegőt.

Kombinálható hőszivattyúk


Termékmetszet

Áttekintés

Levegő térfogatáram
max. 280 m³/h
Szellőztetett lakott terület
max. ~210 m²
Hővisszanyerés hatásfoka
max. 98 %
Alkalmazási terület
Lakás vagy családi ház | Új építésű épület
Szerelés módja
Földön álló kivitel
További jellemzők
Kezelés a melléállított hőszivattyú Vitotronic 200 WO1C szabályozójával, szöveges és grafikus kijelzővel, Vitotrol App kiegészítési lehetőséggel. Automatikus nyári bypass a természetes hűtés érdekében.
Vitovent-300-F-Schnitt.png

Lakásszellőztető készülék és hőszivattyú kombinációja - ideális az újonnan épített épületek számára

A Vitovent 300-F lakásszellőztető készülék egy levegő- vagy talajhő hőszivattyúval* kombinációban egyesíti a két rendszer előnyeit. A rendszer kb. 210 m²-es lakóterületig alkalmazható.

* A Vitovent 300-F a Vitocal 222-S/242-S, 200-A, 222-G/242-G, 333/343-G, 300-A (301.B11 és B14), 200-G, 300-G (301.B06 és B17), 350-G (351.A07) és a Vitocaldens 222-F hőszivattyúkkal kombinálható.

 

Vitovent-300-F-Schema.png