Vitovent 300-F - szellőztetés hőszivattyúval


Szembetűnő előnyök

  • Egészséges belső levegő.
  • A zárva tartott ablakok mellett alacsony marad a kinntről beszűrődő zaj.
  • Kiegyenlített páraháztartás: megelőzi a penészképződést és megóvja az épület állagát.
  • Levegőszűrés: minden allergiás számára fontos (F7-es pollenszűrővel is szállítható)
  • Komfortos szabályozás, közvetlenül csatlakoztatott távvezérlővel.
  • Integrált elektromos fűtés a téli fagyveszély kiküszöbölésére.
  • Akár 98%-os hővisszanyerés a helyiségek levegőjéből.

 

Szinte energiaveszteség nélküli szellőztetés

A Vitovent 300-F különösen energiatakarékos. A nagy felületű belső hőcserélő a hideg évszakban a kifújt levegő energiájának akár 98%-át is visszanyeri, és a befújt friss levegő melegítésére fordítja. Ezzel a Vitovent 300-F a Viessmann kínálatában a legmagasabb hatékonyságot nyújtja.

A készüléket a Vitocal hőszivattyú kiegészítésére tervezték, így a szabályozást a hőszivatyú Vitotronic 200 WO1C típusú szabályozóján keresztül végezheti, vagy akár a Vitotrol App-on keresztül.

Erős érvek a lakásszellőztető rendszerek mellett

Az építőipar és az építőanyagok fejlődésével az épületek energiaszükséglete csökkent. Így míg egy régebbi családi ház éves energiaszükséglete ~ 200 kWh/m² volt, úgy az újabb épületek már csak 70 kWh/m². Ehhez az alacsony energiaszinthez természetesen tömör és erősen hőszigetelt építőanyagok szükségesek.

A tömör konstrukciók végett a modern épületekben már közel sincs akkora természetes szellőzés, mint amely a levegő frissüléséhez lenne szükséges.

Az nem lehet megoldás, hogy az ablakok folyamatosan nyitva maradjanak, mert így télen gyakorlatilag az utcát fűtenénk. Az egyetlen logikus megoldás, ha a szellőztetést kontrolláltan tesszük egy lakásszellőztető rendszerrel, és a távozó levegő energiatartalmát a befújt friss levegő melegítésére fordítjuk.

A hővisszanyerős szellőztetéssel gyakorlatilag megszűnik a szellőztetésből adódó hőveszteség, és zárt ablakok mellett is folyamatosan friss a beltérben található levegő. Amit ezzel szintén nyerünk, hogy az ablakok zárva tartásával a kültérből érkező zajok jelentősen csökkennek.

Beratung - kostenlos & unverbindlich

Partner vor Ort

Eine individuelle Beratung erhalten Sie bei Ihrem Viessmann Fachpartner vor Ort. Bitte geben Sie für die Suche Ihre Postleitzahl, für genauere Treffer Ihre komplette Anschrift ein.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Ideális kombináció: hőszivattyú és lakásszellőztetés

A Vitovent 300-F lakásszellőztető készülék a Viessmann hőszivattyúk ideális kiegészítése. A kombinálható készülékek fűtőteljesítménye 3 ... 10,6 kW között van, és a készülékek csak kevés helyet igényelnek. A készülékek kombinálása különösen a levegő állandó hőmérsékleten tartása érdekében ajánlott.

A Vitovent 300-F készülék közvetlenül összeköthető a hőszivattyúval. A levegő szellőztetéséhez elegendő két helyen áttörni a falat. Az összes beállítás választhatóan a hőszivattyú szabályozóján, közös távvezérlőn keresztül vagy okostelefonnal a Vitotrol App segítségével kerül végrehajtásra. Ennek során automatikusan megtörténik a hőszivattyú és a szellőztetés működésének összehangolása. Opcionálisan lehetőség van a levegő fűtővízzel történő utánfűtésére.

A Vitovent 300-F a hőcserélőn keresztül a kivezetett levegő hőjének akár 98 százalékát visszavezeti és ily módon kiegészítő energiaszükséglet nélkül felmelegíti a beáramló külső levegőt.

Kombinálható hőszivattyúk

Hoher Bedienkomfort

Das Lüftungsmodul Vitovent 300-F ist direkt mit der Wärmepumpe verbunden. Alle Einstellungen werden wahlweise über die Vitotronic 200 Regelung (WO1C) der Wärmepumpe, eine gemeinsame Fernbedienung oder die Vitotrol App vorgenommen. Dabei werden der Betrieb von Wärmepumpe und Lüftung automatisch aufeinander abgestimmt.

Bis zu 98 Prozent Wärmerückgewinnung

Vitovent 300-F holt bis zu 98 Prozent der in der Abluft enthaltenen Wärme zurück und erwärmt damit die einströmende Außenluft.

Lufttemperierung im Passivhaus

Die Kombination aus Vitovent 300-F und Wärmepumpe kann sehr gut im Passivhaus zur Lufttemperierung eingesetzt werden. Dadurch wird ein hydraulisches Verteilsystem weitgehend überflüssig. Dafür wird ein Nachheizregister mit bis zu 1,5 kW Leistung integriert. Zusätzlich wird in Vitovent 300-F ein optionaler Heizwasser-Pufferspeicher mit 25 Litern Inhalt eingesetzt.

Zusätzliche Nutzung von Solarthermie

Beim Einsatz der Wärmepumpen Vitocal 343-G/242-G oder Vitocal 242-S ist der direkte Anschluss von Solarkollektoren für die Warmwasserbereitung möglich. Dank der integrierten Solarfunktion zur solaren Trinkwassererwärmung können hier Energiekosten eingespart werden. Schließlich trägt die Eigennutzung von selbst produziertem Strom über eine Photovoltaikanlage zu weiteren Energieeinsparungen bei.

Lakásszellőztető készülék és hőszivattyú kombinációja - ideális az újonnan épített épületek számára

A Vitovent 300-F lakásszellőztető készülék egy levegő- vagy talajhő hőszivattyúval* kombinációban egyesíti a két rendszer előnyeit. A rendszer kb. 210 m²-es lakóterületig alkalmazható.

* A Vitovent 300-F a Vitocal 222-S/242-S, 200-A, 222-G/242-G, 333/343-G, 300-A (301.B11 és B14), 200-G, 300-G (301.B06 és B17), 350-G (351.A07) és a Vitocaldens 222-F hőszivattyúkkal kombinálható.

 

Vitovent-300-F-Schema.png

Förderung

*Hinweis zur Fördermittelabfrage

Die über die Online-Anfrage veröffentlichten Informationen und Angaben sind mit Sorgfalt zusammengestellt. Für die Fehlerfreiheit und Vollständigkeit der Angaben kann jedoch keine Gewähr übernommen werden. Allein maßgeblich sind die jeweils gültigen Gesetze, Verordnungen und Richtlinien - rechtsverbindliche Angaben erhalten Sie bei den jeweils genannten Institutionen.

Ein Rechtsanspruch auf Förderung besteht nicht. Ausnahmen können sich aus gesetzlichen Regelungen ergeben wie z.B. für die Einspeisevergütung über das Erneuerbare-Energien-Gesetz und das Kraft-Wärme-Kopplungs-Gesetz.

Bewilligungen werden im Übrigen ausschließlich im Rahmen der zur Verfügung stehenden Haushaltsmittel von der jeweiligen Bewilligungsstelle erteilt.

Online-Abfrage*

Fördermittel

Ich suche Fördermittel für eine Wohnungslüftung

Nem érvényes irányítószám


Neue Wohnungslüftung kaufen und finanzieren
Günstig zur neuen Wohnungslüftung

Finanzierung

Prospektanforderung.jpg
Prospekte

Online-Anforderung