Vitocal 300-G – hő a talajból és a talajvízből

Szembetűnő előnyök

  • A talajban vagy talajvízben rejlő megújuló hőenergiát használja
  • Kétszeresen hang- és rezgézcsillapított ház, nagyon csendes üzem
  • Csúcskategóriájú kompresszor, magas előremenő hőmérséklettel
  • Jövőbemutató Vitotronic szabályozóval szállítjuk 
  • Beépített energiamérleg kiértékelési lehetőség
  • Nagyobb hőszükséglet esetén master/slave kaszkádléptetés is megoldható
  • A++ energiahatékonysági osztály*
*Energiahatékonysági osztály a 811/2013 sz. átlagos éghajlati viszonyoknál történő fűtésre - alacsony-hőmérsékletű alkalmazás (W35), vonatkozó EU-rendeletnek megfelelően

A termékről

A Vitocal 300-G egy csúcskategóriájú talajhőt hasznosító hőszivattyú. A Viessmann számos innovációt egyesített ebben a készülékben, ezt nehéz felülmúlni. A készülék alkalmas talaszondákból, talajkollektorból, földkosarakból kinyert hő hasznosítására, de kiegészítő tartozékokkal akár talajvíz hűtésére is használható.

A Vitocal 300-G szíve a Compliant Scroll kompresszor: egy csendesen járó, csúcshatékonyságra járatott, szinte elnyűhetetlen, örökös darab.

A speciális elektronikus expanziós szelepről

Az elektromos expanziós szelep a kor digitális technikáját használva gyorsan reagál a hőforrás esetleges válatozásaira és ezzel pozitívan befolyásolja a hőszivatyú működését és a kompresszor hibamentes üzemét. Az eredmény: kisebb kompresszor igénybevétel, mérhetően alacsonyabb fogyasztás (5% megtakarítás) és magasabb elérhető fűtési hőmérséklet.

A Vitotronic szabályozóról

A Vitotronic egy egyszerűen kezelhető, jövőbemutató szabályozástechnikai rendszer. A készülékkel szállított szabályozó nem csak a hőszivattyút vezérli, hanem a teljes fűtési rendszer szabályozási feladatainak az ellátására is alkalmas. Legyen szó radiátorról, padlófűtésről, napkollektoros melegvíz-készítésről: a Vitotronic a teljes rendszert képes lefedni. Ehhez Önnek csak a ténylegesen szükséges kiegészítőket kell megvásárolnia.

A Vitocal 300-G hőszivattyúk részére fejlesztett energiamérleg-kiértékelés fontos áttekintést nyújt Önnek a rendszerével kapcsolatban. Ezt az ú.n. RCD System is segíti, amely nem más, mint a készülék minden hidraulikus pontján elhelyezett mini-érzékelőkön gyűjtött adatok értékelése.

A kor szellemének megfelelően a Vitotronic kiegészíthető a Vitotrol App alkalmazásával, amely a távolról történő kezelést teszi lehetővé.

 

Szaktanácsadás

Viessmann Partner az Ön közelében

Vegye igénybe partnereink ingyenes-, kötelezettség nélküli- és egyéni tanácsadását.


Termékmetszet

Áttekintés

Teljesítmény (kW)
5,7 | 7,6 | 10,4 | 13,0 | 17,2 | 21,2 | 28,8 | 42,8 kW
COP fűtés esetén (hatékonysági mutató)
típustól függően akár 5,0
Energiahatékonysági osztály
energieeffizienklasse.png
A++ * 811/2013 sz. átlagos éghajlati viszonyoknál történő fűtésre - alacsony-hőmérsékletű alkalmazás (W35), vonatkozó EU-rendeletnek megfelelően
Alkalmazási terület
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Egy-/két-/többlakásos épület, családi ház, nagyobb lakóépület,ipari felhasználás, önkormányzatok, új építés és korszerűsítés
Kezelés
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 szabályozó, szöveges és grafikus kijelzővel, Vitotrol App kiegészítési lehetőséggel
Melegvíz készítés
Külön melegvíz tárolóval, 14 kW-ig hőszivattyú számára fejlesztett 390 literes tároló ajánlott
További jellemzők
A legmagasabb hatékonyság a hőszivattyúk között, legalacsonyabb üzemeltetési költségek | Kiegészítő tartozékkal természetes és aktív hűtés is lehetséges | Hatékonysági statisztikák segítik a hatékonyság optimálását
Vitocal_300-G-46-kW_Schnitt.png


fernbedienungen.jpg

Összehangolva, rendszertechnikával

„Az egész többet jelent, mint a részeinek összességét.“ Ennek az alapelvnek megfelelően nem csak a minőségi-, a megbízhatósági- és a hatékonysági irányelveinket teljesítő részegységek halmazát kínáljunk. Termékeink egy gondosan összehangolt, komplett rendszerbe állíhatóak össze, amelyben az egyes részegységek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Csak a rendszerbe integrált részegységek tökéletes összhangja bontakoztatja ki az innovatív csúcstechnikában rejlő lehetőségeket.

A Viessmann rendszertechnika magában foglal mindent, ami a megbízható és gazdaságos fűtéshez szükséges. A vezeték nélküli távvezérlővel működtethető Vitotronic szabályozót, éppúgy, mint a nagyteljesítményű, a legmagasabb komfortot biztosító Vitocell melegvíz-tárolót, továbbá a kiváló minőségű, költségkímélő, napenergiával működő rendszereket.


erklaervideo-waermepumpe.jpg

A hőszivattyú működése

Szakértőnk, Carsten Kuhlmann egyszerűen elmagyarázza a hőszivattyú működését, illetve működésének fizikai alapjait.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Honnan származik a környezeti hő?

Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti hő, és azt milyen módon hasznosítják a különböző hőszivattyú-típusok.

Youtube