Vitocal 300-G

Sósvíz/víz hőszivattyú

Sósvíz/víz hőszivattyú víz/víz üzemmóddal, köztes sósvízkörrel.

Névleges fűtési teljesítmény: 117,8 kW
Nagy teljesítmény a kétlépcsős kialakításnak köszönhetően
428 kW-ig kaszkádként
Master/slave üzemmód lehetséges

Környezetbarát hőszivattyúk - tudjon meg többet a különböző változatokról és előnyeikről!

Tudjon meg többet most
Névleges fűtési teljesítmény sósvíz/víz üzemmódhoz

21,2-42,8 kW (egyfokozatú) és 42,4-85,6 kW (kétfokozatú)

Névleges fűtési teljesítmény víz/víz üzemmódban

28,1-58,9 kW (egyfokozatú) és 56,2-117,8 kW (kétfokozatú)

Nagy fűtési teljesítmény

Kétfokozatú kivitelben

428 kW-ig lehetséges

Kaszkádáramkörben

Master/slave működés

Vitocal 350-G-vel is lehetséges

Alacsony üzemeltetési költségek a magas teljesítmény együtthatónak köszönhetően

Az EN 14511 szerinti teljesítménytényező (COP) legfeljebb 4,8 (sóoldat 0 °C/víz 35 °C)

Magas áramlási hőmérséklet

60 °C-ig

Mono üzemmódú működés

Lehetséges fűtés és használati melegvíz

Maximális hatékonyság minden működési ponton

Innovatív hűtőközeg-ciklus diagnosztikai rendszer elektronikus expanziós szeleppel

Alacsony zajszint és alacsony rezgésszám

A készülék hangoptimalizált kialakításának köszönhetően

Könnyen használható Vitotronic vezérlőegység

Sima szöveges és grafikus megjelenítéssel

Vitoconnect web-képes

A Viessmann alkalmazásokon (tartozékok) keresztül történő üzemeltetéshez és szervizeléshez

Intelligens hálózati képesség

Készen áll a jövőre

Saját termelésű energiafogyasztás

A fotovoltaikus rendszerek optimalizált energiafogyasztására való felkészülésnek köszönhetően

Könnyebb kezelés

Kicsi és könnyű modulokon keresztül

A Vitocal 300-G ideális nagy családi házakhoz és lakóházakhoz.

A Vitocal 300-G hőszivattyú (21,2 és 85,6 kW között) a talajból vagy a talajvízből származó megújuló hőt használja.

A Vitocal 300-G ideális nagy családi házakhoz és lakóházakhoz. A közvetlenül az Ön háza körül lévő hőt hasznosítja, akár egyfokozatú, 21,2 és 42,8 kW közötti sósvíz/víz hőszivattyúval, akár 28,1 és 58,9 kW közötti víz/víz hőszivattyúval - mindegyik a konkrét hőigényhez igazítva.

Lakóházakhoz vagy nagyon nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz a master/slave elven működő kétfokozatú Vitocal 300-G a megfelelő választás. Ez 42,4 és 85,6 kW (só/víz), illetve 56,2 és 117,8 kW (víz/víz) közötti fűtési teljesítményt tud biztosítani. Ön is választhat a talajvíz vagy a talaj, mint preferált hőforrás között.

Ha ez a teljesítmény nem elegendő, a vezérlőegységbe átalakított kaszkád funkcióval akár öt master/slave kombináció is összekapcsolható, ami akár 589 kW-ra is növelheti a teljesítményt (víz/víz).

A Vitocal 300-G középpontjában a nagy teljesítményű Compliant scroll kompresszor áll. Ez az alkatrész magas fokú üzembiztonságával és megbízhatóságával tűnik ki. A nagyméretű hőcserélőkkel és a beépített hűtőközeg-gyűjtővel együtt a Vitocal 300-G magas COP értéket és akár 60 °C-os áramlási hőmérsékletet ér el.

A hermetikusan zárt burkolat és a készülék különösen okos kialakítása lehetővé teszi a Vitocal 300-G hangkibocsátásának olyan mértékű csökkentését, amely ebben a teljesítménytartományban messze meghaladja az elvárásokat.

Az RCD a hűtőközeg-ciklus diagnosztikai rendszer rövidítése. Ez biztosítja a Vitocal 300-G hűtőközegkörének folyamatos felügyeletét, és az elektronikus tágulási szeleppel együtt a legmagasabb szintű hatékonyságot biztosítja minden üzemi ponton.

Különösen nagyobb hőigény esetén a Vitocal 300-G az első választás, mivel több hőszivattyú is összekapcsolható a fűtési elő- és visszavezetésen keresztül. Ez nemcsak a szükséges nagy fűtési teljesítményt biztosítja, hanem növeli a teljes rendszer üzembiztonságát is. A moduláris felépítés, külön kompresszorkörökkel, részterheléses üzemben is különösen magas hatásfokot biztosít, és lehetővé teszi a használati melegvíz és a központi fűtés egyidejű használatát.

A három kimeneti mérettel, master vagy master/slave kivitelben a Vitocal 300-G különböző kombinációkat kínál, amelyek mindegyike pontosan a szükséges hőigényhez igazítható. Nagyobb hőigény esetén a Vitocal 300-G master/slave üzemmódban egy másik, azonos típusú hőszivattyúval vagy egy Vitocal 350-G-vel is üzemeltethető. Egy kombinált master/slave rendszer, amely például egy Vitocal 300-G-ből áll a szükséges hőterheléshez és egy Vitocal 350-G-ből a használati melegvíz-fűtéshez fontos magas előfolyási hőmérséklethez, lehetővé teszi, hogy a hőszivattyúk már a tervezési fázisban optimálisan illeszkedjenek az ingatlanhoz.

A különböző változatok elérhetősége és az igény szerinti méretezés lehetősége optimális üzemidőt és gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. A master modul szabályozza a slave modult. A különböző teljesítményméretek kombinálásával a rendszerhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a különböző modulok felhasználásával a lehető leghatékonyabban igazítsák a környezetbarát fűtési rendszert az adott hőigényhez.

Az EHPA minőségi címke a COP (teljesítménytényező) igazolására szolgál. A német EHPA minőségi címke bizottsága megerősítette, hogy a Viessmann Vitocal 300-G hőszivattyú megfelel az EHPA minőségi címke követelményeinek.

Carsten Kuhlmann elmagyarázza, honnan származik a környezeti energia, és hogyan hasznosítják azt a különböző hőszivattyúk.

A Vitocal 300-G integrált megoldások sorozata

Használja ki a Viessmann integrált megoldásainak hozzáadott értékű szolgáltatásait és digitális szolgáltatásait.

ViCare app

A ViCare alkalmazás a fűtési rendszer intuitív kezelését teszi lehetővé. Green for go - első ránézésre megállapítható, hogy a fűtési rendszer megfelelően működik-e.

További információk - ViCare

Vitoconnect

A Vitoconnect a Vitotronic szabályozó-generációval rendelkező hőtermelők és a mobilalkalmazások közötti kapcsolatot biztosítja - a fűtési rendszernek okostelefonon vagy táblagépen keresztül történő távvezérlésének az előfeltétele.

További információk - Vitoconnect

Benedikt Doll - Kezdje otthon

Benedikt Doll már gyerekkorában is sok időt töltött a szabadban, és a biatlonra edzett. A klímaváltozás miatt azonban egyre ritkább a hó abban a régióban, ahol él. Ezért a 2017-es biatlon sprint világbajnok és családja úgy döntöttek, hogy az innovációra és a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt, amikor hőszivattyúval és fotovoltaikus rendszerrel újították fel otthonukat, hogy ezzel is hozzájáruljanak a klímavédelemhez.

Benedikt Doll biatlonista számára nagyon fontos a fekete-erdei otthona.

Vitotronic 200 energia kimutatással

A Vitotronic 200 kezelése egyszerű és intuitív, köszönhetően az érthető szöveges felhasználói utasításoknak és a grafikus kijelzőnek. Többek között lehetővé teszi az átalakított, differenciált energiabeszámolót, amelyet a támogatási szervek [Németországban] elfogadnak.

Vitotronic 200

A termék részletei

Névleges fűtési teljesítmény (kW)*

BW/BWS 301.A21 típus: 21,2 kW | BW/BWS 301.A29 típus: 28,8 kW | BW/BWS 301.A45 típus: 42,8 kW | * EN 14511 szabvány szerint, B0/W35, szórás 5 K

Teljesítménytényező ε (COP)*

BW/BWS 301.A21 típus: 4,7 | BW/BWS 301.A29 típus: 4,8 | BW/BWS 301.A45 típus: 4,6 | *B0/W35

Energiahatékonysági osztály*

A++ / A++ | *A 813/2013/EU bizottsági rendeletnek megfelelően fűtésre, átlagos éghajlati körülmények között - alacsony hőmérsékleten (W35)/közepes hőmérsékleten (W55) történő alkalmazás.

Energiahatékonysági osztály, használati melegvíz-fűtés

-

Alkalmazási terület

Egyedülálló házak, kétlakásos családi házak, társasházak, kereskedelmi vállalkozások, önkormányzati épületek, új építésű és korszerűsítési projektek

Művelet

Vitotronic 200 vezérlőegység egyszerű szöveges és grafikus kijelzővel; a ViCare alkalmazáson keresztül kezelhető

Használati melegvíz-fűtés

Kiegészítő használati melegvíz-tároló hengerre van szükség, ami nagyfokú használati melegvíz-kényelmet eredményez.

További jellemzők

Természetes hűtési funkció opcionális NC-box-szal; aktív hűtési funkció opcionális AC-box-szal.

Termék keresztmetszete